Natalia Gordienko: ,,Să spun că sunt șocată, e puțin spus”

Natalia Gordienko vine cu o nouă reacție după ce a devenit câștigătoarea concursului național Eurovision 2020. Artista spune că a rămas afectată și decepționată, în urma valului de comentarii negative postate pe internet după anunțarea rezultatelor, dar și după afirmațiile că ea ar fi plătit juriul să câștige concursul. Natalia spune că acest concurs a fost câștigat de către ea în mod cinstit și că se simte onorată să ne reprezinte țara la Rotterdam.

separator

,,Încerc să-mi strâng puterile pentru a vă adresa un video și a mă expune în ceea ce privește tot negativul după Eurovision. Am vorbit în rusă, deoarece am foarte mari emoții și îmi ia timp să mă pot exprima în română, dar voi lăsa aici un rezumat pentru cei care nu înțeleg rusa.

Să spun că sunt șocată, e puțin spus. E foarte dureros, am citit mesaje foarte urâte și acuzații din partea persoanelor pe care le respectam mult, care mereu se salutau și cu care credeam că aveam o relație amicală. Nu m-am așteptat din partea familiei Parfeni să scrie ce a scris sau din partea domnului Dînga, deși îl respectam foarte mult – mi-e rușine de cuvintele și gunoiul aruncat în adresa mea în acel LIVE, după cum vedeți în video. Chiar e foarte urât și neprofesionist. Și dureros.

Am fost acuzată că aș fi plătit juriul, deși abia în ziua Eurovisionului am aflat cine sunt membrii acestuia și, logic, nu am avut cum. Îmi pare nespus de rău că unii membri ai juriului au fost dur criticați, deși fiecare a fost obiectiv și a dat punctajul cui au crezut de cuviință.

Cum să acuzi pe cineva de a face ceva fără să ai dovezi? Cazul cu SMS-urile – nu e vina mea că așa au funcționat liniile telefonice – singură am primit mesaje și screenuri (după cum puteți vedea) că nu s-ar fi trimis sms, deși au vrut să mă voteze. Iarăși – am dovada în față că nu am nimic de-a face cu asta.

De ce colaborez cu Filip Kirkorov? Deoarece a fost visul meu și dreptul meu să lucrez cu cine vreau eu. Mai ales că Filip a lucrat cu mulți interpreți pentru Eurovision și a avut succes de fiecare dată. De ce să nu aleg eu o persoană care poate și știe să fie profesionistă în domeniul ei?

Dacă ar fi câștigat altcineva, ați fi aruncat cu gunoi și în el/ea/ei? Am lucrat foarte mult la piesă și am depus eforturi enorme și nu înțeleg de ce unii concurenți nu pot accepta DEMN înfrângerea? Mai au șanse la anul și ceilalți ani, nu?

Mă bucur enorm de mult că mulți oameni din afara țării au apreciat și chiar lăudat prestația mea și mă doare foarte tare că propriul popor mă critică și mă înjosește în cel mai urât mod. Nu exagerez deloc, vedeți feedback-ul și în video.

Îmi pare rău că nu v-a plăcut piesa mea, eu oricum mă voi pregăti la maximum pentru a o prezenta la Eurovision la cel mai înalt nivel posibil. Am o echipă puternică în spate, căreia îi mulțumesc din inimă pentru tot. Mai ales pentru sprijinul în aceste momente în care ar trebui să mă concentrez pe prestația de la Rotterdam și nu pe negativul care mă afectează enorm.

Celor care au crezut în mine, m-au votat și m-au susținut – vă mulțumesc din suflet, am citit fiecare comentariu și v-am trimis o îmbrățișare virtuală fiecărui dintre voi. Per aspera ad astra!”, a menționat artista în postarea sa. Poți vedea video aici.

Toate punctele de trecere a frontierei funcționează echilibrat. Anunțul poliției de frontieră

La ora actuală, toată punctele de trecere a frontierei funcționează în mod normal, cu un flux echilibrat în ambele direcții de deplasare, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

IGPF: Toate punctele de trecere funcționează în mod normalFoto: border.gov.md

Pentru a exclude formarea rândurilor și creșterea semnificativă a timpilor de așteptare, la linia de control vor interveni mai mulți polițiști de frontieră și vameși, vor fi deschise toate arterele de control și suplinit numărul de echipamente speciale.

„În ajutorul călătorilor amintim că este un număr de call-center al Poliției de Frontieră (022 259 717) pentru a primi consultații privind regulile de traversare și alte informații publice”, informează IGPF.

De asemenea, călătorii pot verifica situația la frontieră accesând site-ul border.gov.md la rubrica „Trafic online”. 

Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să verifice din timp validitatea documentului pentru a evita situațiile neplăcute.

Zilele Europei la Biblioteca Națională: iată ce evenimente vor fi organizate

În perioada 8-31 mai, la Biblioteca Națională se vor desfășura „Zilele Europei 2024”. Evenimentele care vor avea loc sunt organizate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE.

Potrivit BNRM, activitățile au scopul de a sensibiliza cetățenii țării noastre cu privire la procesul de integrare europeană și beneficiile aderării la UE.

Astfel, inaugurarea „Zilelor Europei 2024 la Biblioteca Națională” va avea loc la 8 mai, ora 11:00.

Iată, mai jos, programul evenimentelor: 

Expoziții aniversare

– „Consiliul Europei: 75 de ani de consolidare a spațiului European (1949-2024)”. Organizată în perioada 5 mai – 5 iunie 2024, în spațiul expozițional, parter, blocul central al Bibliotecii Naționale. Expoziția conține publicații despre istoricul, obiectivele, realizările și provocările Consiliului Europei (CoE), la fel, reflectă conlucrarea Republicii Moldova, stat membru al CoE din 1995, în cadrul Programelor de cooperare și al mecanismelor de monitorizare. 

– „30 de ani ai parcursului Republicii Moldova spre Uniunea Europeană”. 8 mai – 31 mai 2024, spațiul expozițional, parter, blocul central. Expoziția conține publicații, informații și materiale audiovizuale care reflectă întreaga cale pe care a parcurs-o Republica Moldova de la primul pas oficial către Uniunea Europeană (Acordul de parteneriat și cooperare UE-RM, 1994) până în prezent, când a obținut statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Sesiuni educațional-informative

14 – 31 mai 2024, Centrul Pro-European de servicii și comunicare, BNRM.

– „Moldova Europeană: Procesul de aderare a Republicii Mol la UE pe înțelesul tuturor”, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (pentru studenți).

– „Europa pentru tineri – Europa pentru tine”, în parteneriat cu Programul „Tinerii Ambasadori Europeni” (pentru elevi).

Evenimente pentru comunitatea bibliotecară, 8 – 22 mai 2024

– Conferință publică online „Beneficiile aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, în parteneriat cu Institutul European de Studii Politice din Moldova. 8 mai 2024.

– Forumul Național al Formatorilor din cadrul Sistemului Național de Biblioteci cu genericul „Biblioteca – promotor al integrării europene în comunitate”, în colaborare cu Institutul European de Studii Politice din Moldova și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, 17 mai 2024.

– Conferința online „Rolul Centrelor de Informare UE și a bibliotecilor în diseminarea informației despre parcursul european al Republicii Moldova” în parteneriat cu Europe Cafe, 22 mai 2024.

Expoziții organizate de ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene

– „Franz Kafka la Praga”, organizată de Ambasada Austriei și Ambasada Republicii Cehe în Republica Moldova, 21 mai, ora 18:00.

– „Ingeborg Bachmann – Scriind împotriva războiului”, oferită de Ambasada Austriei în Republica Moldova, cu ocazia Zilei Naționale a Austriei, 25 mai, orele 10:00-16:00. 

Mândrie pentru țara noastră! O moldoveancă joacă într-o nouă producție internațională

Cătălina Cazacu este o tânără actriță din Republica Moldova care și-a făcut studiile în actorie la East 15 Acting School.

Tânăra moldoveancă a obținut un nou rol într-o nouă producție internațională.

„Sunt cu adevărat recunoscătoare realizând că acesta este al treilea proiect internațional al meu, o altă experiență în care joc în fața unei camere, învăț să fiu cineva „nou” într-un mod natural, neforțat și lucrez alături de oameni uimitori”, a menționat Cătălina Cazacu, pe Facebook.

De asemenea, în toamna anului trecut, Cătălina Cazacu a apărut într-un episod din serialul Casualty, produs de BBC One.

Actrița Cătălina Cazacu s-a filmat într-o nouă producție internațională

gallery images

Studenții se revoltă: RTEC le-ar oferi un număr limitat de abonamente, per universități
Articolul anterior
Editura Cartier serbează 25 de ani de activitate! Bucură-te de oferte surprinzătoare la Noaptea Cărților Deschise
Articolul următor