Oferă-le o mână de ajutor bătrânilor afectați de foame și sărăcie în urma pandemiei!

Pandemia afectează Moldova, iar mii de oameni rămân izolați în sărăcie. Potrivit site-ului oficial al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, la data de 27 aprilie, în Republica Moldova au fost înregistrate 3.481 cazuri de infectare cu noul virus, 102  persoane decedate și 925 de persoane tratate. Primul caz de infectare cu Covid-19 în Republica Moldova a fost înregistrat la data de 7 martie.

separator
Virusul nu se oprește în fața sărăciei. Astfel, Diaconia a lansat o platformă de asistență pentru oamenii nevoiași.

În aceste condiții, mii de oameni, în special bătrâni și familii vulnerabile, trăiesc izolați, dar și afectați de foame și sărăcie. În prima lună de epidemie în Moldova, Diaconia a ajuns la 1.500 dintre ei. Acest demers este necesar în continuare.

Proiectul va oferi donatorilor posibilitatea achiziției de alimente și produse de primă necesitate, care, prin implicarea echipei și a voluntarilor vor ajunge la bătrânii singuri și familiile izolate, afectate de sărăcie și foame. Vezi pagina aici!

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia:

,,1500 de porți deschise și tot atâtea zâmbete au rămas în urma voluntarilor noștri, care înainte de Paști au adus lumina solidarității oamenilor aflați la limita existenței.

În prima etapă, acțiunea noastră a vizat în special oamenii din capitală, care probabil primii au resimțit efectul izolării. Mulți dintre ei fiind deja în întreținerea unor servicii sociale, carantina le-a luat și aceste surse de existență.

La fel, sunt multe familii și oameni în etate care se întrețineu din banii pe care îi trimit apropiații de peste hotare, dar acum și ei au pierdut locul de muncă și sunt fără o sursă de existență.

Astăzi, Diaconia lansează o nouă acțiune de solidaritate pentru ai putea ajuta pe acești oameni.

Ne propunem să ajungem la cât mai mulți conaționali din țară și de peste hotare, dar și la prietenii care au cunoscut Republica Moldova direct sau prin intermediul conaționalilor și care pot fi purtători ai mesajlor de bunătate sau contribui la această acțiune.

Toți cei care vor sa sprijine acest demers pot alege una din cele 3 posibilități de implicare:

  1. Cu 200 lei asiguri: 1 pachet alimentar suficient pentru 2 săptămâni + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar. DONEAZĂ ACUM.
  2. Cu 500 de lei asiguri: 1 pachet alimentar complet (cu produse alimentare și igienice) suficient pentru 2 săptămâni + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar. DONEAZĂ ACUM.
  3. Cu 1000 de lei asiguri: 1 pachet alimentar complet (cu produse alimentare și igienice) suficient pentru o luna + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar. DONEAZĂ ACUM.

La fel poți dona prin internemiul site-ului organizației: www.diaconia.md

Amintim că pe parcursul ultimii luni, echipa a ajuns la cca 1.500 de beneficiari din întreaga țară. Acest lucru a fost posibil grație unor proiecte de Responsabilitate Socială Corporativă și donații particulare. În total, au fost distribuite produse alimentare în valoare de cca 500 mii lei.

Diaconia este structură socială a Mitropoliei Basarabiei, unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale cu activitate la nivel național.

Sfânta lumină a fost distribuită preoților și enoriașilor în scuarul Mitropoliei Chișinăului

Focul Haric a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus în Republica Moldova atât de reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove cât și de cei ai Mitropoliei Basarabiei. Sfânta lumină va fi distribuită preoților și tuturor creștinilor, astfel încât să ajungă în toate lăcașele sfinte din țară.

În acest an, focul Haric este distribuit creștinilor și preoților care s-au adunat în fața Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului”, dar și la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul”.

Delegația Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a fost condusă de Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, care a fost însoțit de doi clerici de la Academia de Teologie.

sursa: www.radiomoldova.md

Focul Haric a ajuns la Chișinău

Clipe de înaltă bucurie duhovnicească au trăit în această seară clericii și închinătorii adunați la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din centrul Capitalei. Delegația Arhiepiscopiei Chișinăului, condusă de ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, alături de consilierii eparhiali și protopopi, au adus Sfânta lumină de la Ierusalim, la sediul Mitropoliei Basarabiei.

Într-o atmosferă de evlavie și rugăciune, Părintele Mitropolit le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Luminii Sfinte, precizând că aceasta este darul prezenței lui Hristos cel înviat din morți în Biserica Sa.

„Lumina Sfântă este o binecuvântare, o bucurie pentru cei care cred în Hristos, îl mărturisesc pe El și simt iubirea Lui”, le-a spus ÎPS Petru celor adunați la Reședința Mitropolitană.

Părintele Mitropolit s-a rugat ca Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne ajute să simțim binecuvântarea și bucuria Lui pe care ne-o dăruiește din belșug.

Ulterior, Sfânta Lumină a fost distribuită de către protopopii Arhiepiscopiei Chișinăului, care o vor distribui în fiecare parohie din subordine. După împărtășirea Sfintei Lumini, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, se va îndrepta spre Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, unde va săvârși slujba de Înviere.

sursa: Mitropolia Basarabiei/Facebook

Klaus Iohannis, mesaj de Paște pentru toți românii: „Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruința vieții asupra morții și a luminii asupra întunericului”

Președintele României Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de Paşte pentru românii de pretutindeni, dar despre gândurile care se îndreaptă către ”semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”.

”Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne apropie, pentru a trăi împreună Învierea Domnului. Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruinţa vieţii asupra morţii şi a luminii asupra întunericului, reîncărcându-ne cu speranţă în puterea tămăduitoare a credinţei şi a rugăciunii. În aceste zile speciale, gândurile noastre se îndreaptă şi către semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”, a transmis, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că ”Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace şi bună înţelegere”.

”Acestea sunt valorile noastre cardinale, aşezate de generaţii pe o temelie de solidaritate şi spiritualitate creştină. Vă urez tuturor, dragi credincioşi ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi, să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină prilejuite de Sărbătoarea pascală”, a mai transmis şeful statului român.

CCF Moldova cu suportul financiar al Fundației Internaționale Coca Cola, a donat spitalelor din țară analizoare hematologice, un USG performant și alte utilaje
Articolul anterior
62.250 lei au fost colectați în rezultatul campaniei sociale ,,Rostul Postului”
Articolul următor