În Moldova, 2.508 persoane s-au vindecat de Covid-19

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 6.138 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 797 în Transnistria.

separator

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19, au fost internați 102 pacienți cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 251 – stare gravă ( 20 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 532 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externați 83 pacienți. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 ajunge la 2 508.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1 349 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici- 318, asistenţi medicali- 506, felceri- 69, farmacişti- 20, personal auxiliar- 436 persoane.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese din cauza COVID-19:

Deces 218: Femeie de 64 ani, din raionul Ceadîr-Lunga. Internată în stare gravă la data de 11 mai, la spitalul raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, accident cerebrovascular acut.

Deces 219: Femeie de 63 ani, din Bălți. Internată la data de 16 mai, la spitalul din Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezidate morbidă, edem cerebral.

Autoritățile anunță lansarea platformei online dedicată opțiunilor alternative în îngrijirea copilului

Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova anunță lansarea platformei online ServiciiAlternative.gov.md, dedicată opțiunilor alternative în îngrijirea copilului. Această inițiativă inovatoare reflectă angajamentul ministerului față de îmbunătățirea calității vieții celor mici și va fi inaugurată simbolic în Ziua Internațională a Copilului, pe 1 iunie.

Platforma este concepută pentru a oferi informații complete și actualizate despre serviciile alternative de îngrijire a copiilor, inclusiv cele organizate de angajatori la locul de muncă, îngrijirea individuală și cea familială.

Prin diversificarea și extinderea serviciilor de îngrijire a copilului, ne propunem să creăm un mediu propice pentru dezvoltarea optimă a fiecărui copil din Republica Moldova”, a declarat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

„Aceste servicii alternative nu numai că vor sprijini dezvoltarea copiilor, dar vor facilita și concilierea vieții profesionale și personale pentru părinți, contribuind astfel la creșterea unei Moldove europene în care fiecare copil are o familie”.

Platforma ServiciiAlternative.gov.md oferă informații despre legislația în vigoare, ghiduri practice pentru implementarea serviciilor, resurse pentru părinți și angajatori, precum și actualizări privind inițiativele ministerului în acest domeniu.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, care a fost un partener strategic în promovarea dezvoltării durabile și incluzive în Republica Moldova.

Unii cetățeni străini ar putea intra în Moldova cu pașapoarte de urgență

Cetățenii mai multor state vor putea traversa hotarul Moldovei cu pașapoarte de urgență sau temporare. Decizia urmează să fie aprobată de către cabinetul de miniștri.

Unii cetățeni străini ar putea intra în Moldova cu pașapoarte de urgențăImagine simbol

După aprobarea și intrarea în vigoare a reglementărilor, posesorii actelor de identitate emise de autoritățile din Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Irlanda, Australia și Slovacia vor avea dreptul să vină în Moldova cu pașapoarte de urgență, transmite realitatea.md.

Documentele sunt temporare și se emit în cazul unor situații când solicitantul are nevoie stringentă să se deplaseze peste hotare, de exemplu decesul unei rude apropiate, spitalizarea membrilor familiei sau implicarea lor în accidente.

Cu pașapoarte temporare ne vor putea traversa hotarul germanii, italienii, lituanienii și elvețienii. Cetățenii Israelului vor avea voi să intre în Moldova cu documentul provizoriu.

Autoritățile de la Chișinău susțin că astfel asigură dreptul la libera circulație, luând în considerare că unele state emit documente de călătorie de tip nou.

Maia Sandu a fost recenzată: Vă îndemn să răspundeți corect la întrebări

Președinta Maia Sandu a participat la recensământul populației și locuințelor 2024. Șefa statului a îndemnat toți cetățenii să fie amabili cu recenzorii și să răspundă corect la întrebări.

Maia Sandu a fost recenzată: Vă îndemn să răspundeți corect la întrebări

,,Am participat la Recensământul populației și locuințelor 2024. Vă îndemn pe fiecare să participați la recensământ, să fiți amabili cu recenzorul și să răspundeți corect la întrebări. Rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități. Recensământul se desfășoară o dată la 10 ani și ne ajută să aflăm câteva informații utile: cât de mare este populația țării, câți oameni trăiesc în diferite localități, câte case sunt conectate la gaz, apă și canalizare, ce ocupație și nivel de studii au cetățenii și altele.

Informațiile colectate sunt confidențiale și protejate prin lege. Recenzorii vor bate la ușile dumneavoastră până la 7 iulie. Interviul durează aproximativ 10 minute. Le mulțumesc tuturor recenzorilor pentru efortul imens și răbdare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care participă la recensământ și înțeleg că astfel contribuim cu toții la îmbunătățirea condițiilor de viață în Moldova.

Participă la recensământ! Fiecare om și casă contează!”, a scris Maia Sandu, pe facebook.

Foto. Troleibuze pline cu pasageri în Chișinău, pe timp de pandemie
Articolul anterior
O femeie din Chișinău povestește cu durere cum și-a pierdut tatăl din cauza Coronavirusului
Articolul următor