Decizie revizuită: Transportul public din Chișinău va circula în regim normal

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că, împreună cu specialiști și un grup de lucru, au monitorizat situația din oraș și au constatat că fluxul de persoane în transport și la stațiile de autobuz a crescut semnificativ.

separator

„În plus, am primit o mulțime de mesaje de la rezidenții orașului, de la medicii care au spus că au mari dificultăți și că trebuie să călătorească în vehicule aglomerate. După ce am analizat ce se întâmplă, am ajuns la concluzia că nu putem restricționa transportul public în timpul săptămânii”, a scris Ion Ceban.

În acest sens, primarul a solicitat organizarea unei reuniuni a Comisiei extraordinare pentru sănătatea publică a municipiului Chișinău pentru a revizui decizia luată duminică.

„Vom continua să punem la dispoziție pe tot parcursul zilei cu toate vehiculele pe care le avem în arsenal pentru a evita supraîncărcarea”, a spus primarul.

Ceban a spus că primăria dorește să achiziționeze troleibuze și autobuze noi cât mai curând posibil, astfel încât această problemă să poată fi rezolvată, iar locuitorilor din Chișinău să poată beneficia de suficient transport public.

Amintim că ieri, ex-Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că decizia de a limita transportul public în Chișinău ,,este una greșită, din moment ce toate restricțiile au fost scoase și lumea merge la muncă, piețele, toate magazinele și restaurantele funcționează, nu poți să oprești oamenii să ajungă în aceste puncte de destinație prin a le crea bariere de circulație”.

O femeie, dublă câștigătore a premiului de 1 milion de dolari la loto

O femeie din Statele Unite a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în decurs de 10 săptămâni. Loteria de stat din Massachusetts a dezvăluit că Christine Wilson este norocoasa deţinătoare a biletului care a câştigat premiul cel mare pentru a doua oară, scrie news.ro.

Christine Wilson, din Attleborough, Massachusetts, a câştigat cel mai recent premiu jucând 10 dolari la jocul cu bilete instant „100X Cash”. În februarie, ea a câştigat primul premiu de 1 milion de dolari la jocul „Lifetime Millions”, un joc cu bilete instant de 50 de dolari.

În ambele ocazii, ea a ales să primească premiul sub forma unei plăţi unice de 650.000 de dolari.

Când a câştigat primul premiu, Wilson a spus că intenţiona să folosească o parte din câştiguri pentru a-şi cumpăra o maşină nouă. Acum plănuieşte să pună noul câştig în economii.

Wilson şi-a cumpărat cel mai recent bilet de la Family Food Mart din oraşul american Mansfield, iar magazinul va primi un bonus de 10.000 de dolari pentru vânzarea biletului, potrivit Loteriei Statului Massachusetts. Ea îşi cumpărase primul bilet câştigător de 1 milion de dolari de la Dubs’s Discount Liquors din acelaşi oraş.

Atenție! Scrisori false transmise din numele Ministerului Finanțelor

Ministerul Finanțelor avertizează despre scrisori false transmise din numele instituției cu scop de înșelăciune, care se manifestă prin pretinsa solicitare de a achita impozitul pe venit, urmare a blocării unor transferuri financiare.

Ministerul Finanțelor informează publicul că nu a contactat și nu va contacta prin responsabilii săi persoane private în vederea solicitării unor asemenea acțiuni sau a datelor personale și/sau financiare.

„În cazul recepționării unor astfel de notificări, rugăm să informați imediat organele de drept și Ministerul Finanțelor, sau alte instituții vizate.”, menționează instituția.

Cum va arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova

Compania Teleradio Moldova (TRM) a desemnat câștigătorul concursului de proiecte arhitecturale pentru noul său sediu.

Este vorba despre compania ARHI-STRAT DECO SRL.

Potrivit întreprinderii, proiectul învingător reprezintă o abordarea inovatoare. Reprezentanții TRM mai afirmă că acesta răspunde necesităților pe care le are furnizorul național de radio și televiziune.

„A fost desemnat proiectul câștigător al concursul de soluții arhitecturale pentru noul sediu al Companiei „Teleradio-Moldova. Conceptul propus de compania ARHI-STRAT DECO SRL reprezintă o abordare inovatoare și răspunde necesităților de modernizare ale Companiei Teleradio-Moldova”.

Viitorul sediu al instituției urmează a fi construit în următorii trei ani.

Video! Farmacia Familiei felicită toți farmaciștii cu ocazia Zilei Mondiale a Lucrătorului Medical și a Farmacistului
Articolul anterior
Un grup de părinți acuză profesorii că ar fi încălcat dreptul la viața privată a copiilor pe perioada carantinei
Articolul următor