Nicoleta Negrescu și-a lansat cartea despre viața ei

Nicoleta Negrescu, în vârstă de 18 ani, și-a împlinit visul pe care îl poartă în inimă de mai mult timp. Ieșită învingătoare din lupta cu cancerul, la doar 14 ani, Nicoleta a scris prima ei carte în care și-a așternut, pe filele albe, trăirile ei de atunci, gândurile din lupta pentru viață.

separator

Poate consolarea de a scrie într-un astfel de moment a ajutat-o să înfrângă acest inamic al vieții care a capturat-o între pereții Institutului Oncologic. Astăzi, este fericită pentru că poate visa și păși spre scopurile sale, iar cartea ,,Prin nori de lapte și venin“ a văzut în premieră lumina zilei.

Recent, a avut loc lansarea cărții ,,Prin nori de lapte și venin”. Autoarea s-a bucurat de o seara de suflet alături de toți cei care au dorit sa-i descopere cartea. Prieteni, colegi, persoane publice care i-au oferit ajutorul, au fost prezenți la eveniment fiindu-i aproape tinerei autoare, încurajând-o și bucurându-se pentru noua sa realizare.

,,Demult timp visam să îmi lansez cartea ,,Prin nori de lapte și venin”. Iată ca acest vis deja este împlinit, doar pentru că mi-am dorit și am luptat pentru el. Mă bucur tare mult că am reușit-o și pe asta. ,,Prin nori de lapte și venin” este cronologia vieții mele, dar întâi de toate e dragoste, curaj, optimism și multă putere pentru oameni”, ne mărturisește Nicoleta Negrescu.
,,Sunt omul ce vreau să împărtășesc doar binele și înțelepciunea, oamenii mi-au demonstrat că mă iubesc și au venit să ma susțină. Cei care nu au reușit mi-au trimis mesaje de suflet. Au venit multe persoane cunoscute publicului din țara noastră, iar acest lucru m-a uimit și mi-a dat mai multă încredere în forțele proprii. O să vă zic doar motoul cărții ,,Da, viața are multe surprize pentru noi, dar orice s-ar întâmpla trebuie să înaintăm. Dacă am căzut, trebuie să ne ridicăm cu forță spunând: ,,Eu pot, eu trebuie sa fac asta și am puterile necesare!”, ne mai dezvăluie autoarea.

Nicoleta a scris cartea timp de 8 luni pentru a le oferi curaj celor care suferă de această maladie. Anterior, tânăra autoare ne-a declarat că de fapt ,,cancerul nu e o condamnare la moarte, ci o problemă de sănătate prin care trebuie să treci cu optimism”, și tocmai pentru acest motiv și-a dorit foarte mult să scrie cartea pentru publicul larg.

,,Am ales titlul ,,Prin nori de lapte și venin”, deoarece viața mea chiar se află printre nori și venin. În acel moment, viața mea chiar era aproape de nori, laptele vine de la leucemie, iar veninul de la durerile infernale provocate de chimioterapie”, ne mărturisea Nicoleta acum un an.

La 18 ani, tânăra autoare este implicată în proiecte de voluntariat și acţiuni de caritate, ajută copiii bolnavi de cancer. După ce a învins boala, Nicoleta spune că viața ei s-a schimbat în totalitate.

,,Am învățat că fericirea poate fi găsită chiar şi în lucruri mărunte și nu trebuie să căutăm prea multe defecte. Fiecare zi e un nou început și trebuie trăită ca și cum ar fi ultima. Am început să mă gândesc mai des la persoanele din jurul meu, să fac gesturi frumoase pentru ei. Cancerul mi-a schimbat existența. Cancerul m-a făcut să privesc doar înainte, în niciun caz în urmă. Am învăţat să iubesc totul, am învăţat că bogăția cea mai mare este sănătatea și familia, am învăţat că nu există nimic mai important decât VIAŢA”.

Este emoționant faptul că la vârsta adolescenței, atunci când lupta cu boala nemiloasă, Nicoleta a trăit primii fiori ai dragostei. În spital a cunoscut un băiat care împărtășea cu ea aceeași suferință. Nicoleta a ieșit învingătoare, dar care a fost destinul prietenului ei? Despre această poveste putem afla în cartea ,,Prin nori de lapte și venin” a Nicoletei Negrescu.

Dacă dorești să citești cartea și să-i oferi susținere tinerei autoare în proiectele ei, îi poți scrie un mesaj pe contul ei de facebook Nicoleta Negrescu.  

Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. S-a stins din viață artista de cor Angela Isac

S-a stins din viață Angela Isac, artista de cor a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de colectivul teatrului, care a adresat un mesaj de condoleanțe.

Angela Isac a activat timp de peste 21 ani în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, scrie realitatea.md.

„Cu profundă tristețe, colectivul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” anunță trecerea în neființă a doamnei Angela Isac, artista de cor care a fost alături de noi timp de peste 21 de ani. Angela Isac a fost o prezență constantă, fiind înalt apreciată de întreg colectiv al teatrului.

În această perioadă dificilă, dorim să transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor îndurerați. Gândurile noastre sunt alături de voi. Angela Isac va rămâne mereu în amintirile noastre ca o artistă desăvârșită și o persoană minunată. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Ministrul afacerilor externe, Mihai Popşoi, a avut întrevederi cu ambasadorii Greciei și Slovaciei

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe, Mihai Popşoi, a avut vineri, 31 ami, întrevederi cu ambasadorul Greciei, Nikolas Krikos, şi cu ambasadorul Slovaciei, Pavol Ivan.

În cadrul discuţiilor cu ambasadorul Nikolas Krikos, Popşoi a salutat deschiderea în acest an a ambasadei Greciei la Chişinău, fapt ce confirmă dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale şi intensitatea dialogului politic la nivel înalt dintre cele două ţări, transmite infotag.md.

 Părţile au apreciat stadiul cooperării economice şi au discutat perspectivele de aprofundare a cooperării în sectorul turismului, în contextul lansării unui zbor direct Atena-Chişinău, precu m şi alte domenii de interes pentru ambele ţări. 

Părţile au reiterat importanţa eforturilor depuse de autorităţile moldoveneşti în vederea demarării negocierilor de aderare la UE şi a sprijinului acordat de Grecia în acest sens. 

În cadrul întrevederii cu ambasadorul slovac, oficialii au discutat subiectele prioritare de pe agenda bilaterală, reiterând starea excelentă a relaţiilor bilaterale. Părţile au subliniat importanţa promovării dialogului interparlamentar şi a cooperării economice şi sectoriale între cele două ţări.

În primele trei luni ale anului curent, salariile din Moldova au crescut cu 14,7%

În primul trimestru al anului 2024, salariul mediu lunar brut a constituit 13.170,3 lei, fiind în creștere cu 14,7% față de perioada respectivă al anului 2023 și cu 1,7% mai mic față de trimestrul IV 2023.

Biroul Național de Statistică informează că, în primele trei luni ale anului 2024:

  • câștigul salarial mediu lunar brut, la unitățile din sectorul real cu 4 și mai mulți salariați și toate instituțiile bugetare, a constituit 13170,3 lei, fiind în creștere cu 14,7% față de trimestrul I 2023 și cu 1,7% mai mic față de trimestrul IV 2023;
  • indicele câștigului salarial real (calculat ca raport între indicele câștigului salarial nominal brut și indicele prețurilor de consum), față de trimestrul I 2023, a fost de 110,0%, astfel, câștigul salarial s-a majorat în termeni reali cu 10,0%;
  • numărul mediu al salariaților, comparativ cu trimestrul I 2023, s-a redus cu 0,1%.

Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu lunar, în trimestrul I 2024, s-au înregistrat în activitățile:

  • informații și comunicații 32372,5 lei;
  • activități financiare și de asigurări – 24513,5 lei;
  • producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 18522,6 lei.

Cele mai mici valori ale câștigului salarial mediu lunar s-au înregistrat în:

  • agricultură, silvicultură și pescuit – 8201,8 lei;
  • activități de cazare și alimentație publică – 8605,6 lei;
  • artă, activități de recreere și de agrement – 9726,4 lei.

Comparativ cu trimestrul I 2023, câștigul salarial a crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

  • industria extractivă – cu 23,5%;
  • distribuția apei; salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare – cu 21,0%;
  • tranzacții imobiliare – cu 19,7%.

Un parlamentar nevoit să demisioneze, după ce a uitat că are camera pornită într-o ședință pe Zoom
Articolul anterior
Raed Arafat: Riscăm să avem o iarnă foarte dificilă
Articolul următor