Record de decese: 19 morți din cauza Covid-19, în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au decedat 19 persoane infectate cu Covid-19.

separator

Deces 1711: Bărbat de 59 ani, din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 1712: Femeie de 74 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie, insuficiență cardiacă.

Deces 1713: Bărbat de 72 ani, din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiomipatie.

Deces 1714: Femeie de 92 ani, din Transnistria. Comorbidități: infarct, ateroscleroză cerebrală, insuficiență cardiacă.

Deces 1715: Femeie de 82 ani, din Transnistria. Comorbidități: bronșită cronică, diabet zaharat, obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 1716: Bărbat de 78 ani, din r-nul Dondușeni. Internat la data de 19 octombrie, la SR Dondușeni. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 1717: Bărbat de 81 ani, din r-nul Florești. Internat la data de 05 octombrie, la SR Florești. Comorbidități: diabet zaharat, bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune arterială.

Deces 1718: Bărbat în vârstă de 71 ani, din r-nul Strășeni. Internat la data de 23 octombrie, la SR Strășeni. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială cronică, diabet zaharat, cardiopatie ischemică.

Deces 1719: Bărbat de 73 ani, din r-nul Strășeni. Internat la data de 08 octombrie, la SR Strășeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică.

Deces 1720: Bărbat de 68 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 09 ocotmbrie, la IFP „Chiril Draganiuc”. Comrobidități: hidronefroză, boală cronică renală, sechele post TB.

Deces 1721: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 03 ocotmbrie, la IFP „Chiril Draganiuc”. Comrobidități: cardiopatie mixtă, obezitate, diabet zaharat.

Deces 1722: Bărbat de 41 ani, din r-nul Glodeni. Internat la data de 16 octombrie, la IFP „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: tuberculoză pulmonară diseminată, fază evolutivă.

Deces 1723: Femeie, din mun. Chișinău. Internată la data de 02 octombrie, la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, pancreatită cronică.

Deces 1724: Femeie de 61 ani, din r-nul Drochia. Internată la data de 25 octombrie, la SR Drochia. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, insuficință cardiacă, obezitate morbidă.

Deces 1725: Bărbat de 74 ani, din r-nul Fălești. Internat la data de 22 octombrie, la SR Fălești.

Deces 1726: Bărbat de 79 ani, din r-nul Florești. Internat la data de 17 octombrie, la IMU. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat, insuficiență renală, insuficiență cardiacă.

Deces 1727: Bărbat de 72 ani, din r-nul Vulcănești. Internat la data de 14 octombrie, la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: ciroză hepatică.

Deces 1728: Femeie de 77 ani, din r-nul Edineț. Internată la data de 11 octombrie, la SR Edineț. Comorbidități: insuficiență cardiacă și renală, cardiopatie mixtă.

Deces 1729: Femeie de 61 ani, din r-nul Edineț. Internată la data de 22 octombrie, la SR Edineț. Comorbidități: diabet zaharat hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate, imunodeficiență.

MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor, în legătură cu trecerea în neființă a dlui Tudor Vangheli, în vârstă de 67 ani, care a activat cu profesionalism și dedicație în calitate de medic anesteziolog-reanimatolog, în cadrul Spitalului de Stat. Medicul Tudor Vangheli a fost internat pe 03 octombrie, la Spitalul Clinic Republican, cu COVID-19, iar pe 21 octombrie, a fost testat negativ la infecție. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Până la ziua de azi, 48 lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

O parte din internet va dispărea pentru totdeauna. Arhiva Internet, cea mai mare bibliotecă realizată vreodată, găzduiește 835 de miliarde de pagini web

Părți ale internetului dispar și s-ar putea pierde pentru totdeauna, scrie Independent.

Considerăm că internetul stochează pentru totdeauna cantități vaste de informații – dar unele dintre ele sunt mai amenințate decât ne dăm seama.

Arhiva Internet – cea mai mare bibliotecă realizată vreodată – găzduiește 835 de miliarde de pagini web. O singură copie de rezervă a colecției bibliotecii necesită mai mult de 145 de petabytes de spațiu.

Prin comparație, cea mai mare bibliotecă fizică din lume este Biblioteca Congresului SUA și găzduiește aproximativ 175 de milioane de articole, conform Guinness World Records.

38% dintre site-urile care existau în 2013 nu mai există

Și totuși, chiar dacă lumea generează mai multe date decât oricând, multe dintre ele dispar. Aproximativ 38% dintre paginile web care existau în 2013 nu mai sunt acolo, potrivit unor noi cercetări de la Pew Research Center, și chiar 8% dintre cele care existau în 2023 au dispărut acum.

Din ce în ce mai mult, web-ul este alcătuit din conținut care este atât produs, cât și consumat de sisteme automate: un raport luna trecută al companiei de securitate cibernetică Imperva spunea că aproape jumătate din tot traficul de pe internet provine de la roboți.

sursa

Festivalul de film de la Cannes. Trofeul Palme d’Or i-a revenit peliculei „Anora”, în regia cineastul american Sean Baker

Cineastul american Sean Baker a luat marele premiu al festivalului de film de la Cannes cu „Anora”, o poveste de dragoste tumultoasă între o dansatoare exotică și fiul obsedant de bogat al unui oligarh rus.

Premiul pentru interpretare feminină a fost împărțit în trei, iar cea care l-a ridicat este o actriță trans, relatează protv.ro.

Greta Gerwig a anunțat câștigătorul Palm d’Or: „Acest film incredibil de uman și plin de omenie care ne-a cucerit inimile, ne-a făcut să râdem, ne-a lăsat să sperăm când nu mai este speranță și apoi ne-a frânt inimile, dar nu a pierdut niciodată din vedere adevărul”.

O comedie neagră, devastatoare, spune povestea de dragoste dintre o dansatoare la bară și fiul unui oligarh rus. El o iubește atât de mult încât se căsătorește cu ea, spre disperarea familiei.

Sean Baker, director: „Acest premiu este pentru toți lucrătorii din industria sexului, din trecut, prezent și viitor”.

Într-un moment emoționant, cineastul George Lucas, cel care a creat Războiului Stelelor și Indiana Jones, a primit un Palm d’or onorific. Distincția i-a fost înmânată de vechiul său prieten, mentor și colaborator, cineastul Francis Ford Coppola.

Payal Kapadia: „Acest film este despre prietenia dintre trei femei cât se poate de diferite”.

„Tot ce ne imaginăm ca lumină”, în regia cineastei indiene Payal Kapadia, a fost răsplătit cu Marele premiu, a doua distincție ca importanță după Palm’or.

A fost primul film indian în competiție la Cannes în ultimii 30 de ani. Vorbește despre prietenia dintre femei în Mumbai-ul zilelelor noastre și depre provocările cu care se confruntă într-o societate dominată de bărbați.

Premiul competiţiei oficiale pentru interpretare feminină a fost acordat pentru trei actrițe, care apar în „Emilia Perez”. Trofeul a fost ridicat în numele lor de actrița trans, Karla Sofía Gascón.

Regizorul iranian în exil, Mohammad Rasoulof, a primit un premiu special pentru „Sămânța smochinului sacru”, despre funcționarul unui tribunal iranian care devine din ce în ce mai autoritar și paranoic pe măsură ce proteste din 2022 se intensifică.

Cu câteva zile înainte de premiera filmului, realizat în secret, Rasoulof, care se confruna cu o sentință de opt ani de închisoare, a fugit din Iran, pe jos.

O tânără sportivă din Moldova a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine

Luptătoarea din Republica Moldova, Mihaela Samoil, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine, rezervat sportivelor sub vârsta de 23 de ani, care are loc la Baku. 

55kg WW – Mihaela Samoil (MDA) df. Tuba Demir (TUR)

Sportiva din Republica Moldova a învins-o în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg pe reprezentanta Turcei, Tuba Demir, cu scorul de 8-4.

Menționăm că Republica Moldova a cucerit până acum trei medalii la lupte greco-romane și una la lupte feminine la Campionatul European U-23 de la Baku.

Părinții cu minimum 4 copii beneficiază de asigurare medicală acoperită de stat
Articolul anterior
O tânără a rămas fără bani pe card, după un apel primit pe Viber
Articolul următor