Cum arată palatul secret al lui Vladimir Putin, mai mare decât Palatul Buckingham. Ar fi costat aproape 300 milioane de dolari

Vladimir Putin ar trăi, în secret, ca un rege, iar și mai recent ar fi adăugat un alt palat impresionant, de două ori mai mare decât Palatul Buckingham, la colecția sa de proprietăți și la averea sa impresionantă de miliarde de dolari, conform unui ziar rusesc citat de news.com.au și alte publicații occidentale.

Vladimir Putin și-ar fi îmbogățit imperiul imobiliar cu un nou palat impresionant, în valoare de peste 270 de milioane de dolari, construit la marginea Moscovei. Conform informațiilor care circulă în presa rusă, citate de publicația Sobesednik, Putin ar fi, în secret, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, transmite Digi24.ro.

Palatul a fost construit într-o zonă exclusivistă a miliardarilor din Moscova

Impunătorul palat a fost construit într-o zonă exclusivistă cunoscută drept „cartierul miliardarilor”. Liderul autoritar de la Moscova ar avea o avere de peste 216 de miliarde de dolari. Criticii săi spun că a acumulat această avere de când a devenit președintele Rusiei și că deține flote întregi de iahturi, mași și că are palate construite în secret peste tot în țară.

Cea mai nouă reședință a președintelui rus ar fi construită pe o suprafață de 37,7 kilometri pătrați, de două ori mai mare decât cea a Palatului Buckingham. Palatul în stil clasic a fost deținut de o companie denumită „Properietatea-V”, pe perioada construcției. Se spune că „V”-ul din nume vine de la „Vladimir”. În prezent, reședința apare ca și cum ar fi deținută de statul rus.  

Conform descrierilor de publicitate, „cartierul miliardarilor” oferă „standare impecabile de viață, independența și liniștea naturii”. Ea este compusă din palate ale unui număr de miliardari din Rusia.

Reprezentantul companiei care a construit palatul, Andrei Ertman, a refuzat să spună cine este proprietarul acesteia, ascuns sub numele de „Federația Rusă” în acte, declarând că informațiile sunt confidențiale și că este dreptul proprietarului de a nu își face publicitate dacă nu dorește acest lucru.

Vladimir Putin ar fi proprietarul unui impresionant imperiu imobiliar

Companiile legate de construcția palatului sunt legate strâns de elita rusă și au legătură și cu alte astfel de proprietăți. De-a lungul anilor, numeroase alte proprietăți scumpe au fost legate de numele lui Putin.

Una dintre ele este imensul palat Gelendzhik de la malul rusesc al Mării Negre, dotat cu mai multe debarcadere, spații de aterizare pentru elicoptere, cinematograf privat, grădini întinse și propria podgorie. Gândită inițial pentru a fi o casa modestă de vacanță cu piscină, construcția aduce aminte de palatele țarilor ruși, construite în secolul al XVIII-lea. Afară, porțile sale metalice sunt ornate cu simbolul de aur al vulturului imperial rus.

În 2017, au apărut informații conform cărora Putin și-a cumpărat o altă casă de vacanță, a cărei piscină era platinată cu aur, în apropiere de granița occidentală a Rusiei. Villa Sellgren este construită pe o insulă în Golful Vyborg, la 19 kilometri de granița cu Finlanda. În mod oficial, ea aparține unor prieteni ai lui Putin, însă localnicii spun că ea ar aparține într-adevăr președintelui rus.

Putin ar mai deține proprietăți și în apropiere de Sankt Petersburg, dar și în regiunea Novgorod, pe lângă o mulțime de alte apartamente.

Averea secretă a lui Vladimir Putin

Până în acest moment, Kremlinul nu a reacționat în niciun fel la dezvăluirile făcute în ultimele săptămâni de Sobesednik în ce privește presupusa sa avere impresionantă.

Putin încearcă, însă, să pară că este o persoană modestă ale cărui venituri se limitează doar la salariul obținut în calitatea de oficial rus. Experții spun că el ar fi de 60 de ori mai bogat decât președintele american în funcție, Donald Trump.

Boris Nemțov, unul dintre criticii cei mai aprigi ai lui Putin, asasinat pe un pod din apropiere de Kremlin în februarie 2015, a compilat informații despre averea liderului rus pe care l-a acuzat că are 43 de avioane, 7000 de mașini și 15 elicoptere, inclusiv o aeronavă cu reacție Illyshin care include, printre altele, un vas de toaletă de aur.

Ce face Vladimir Putin de dragul iubirii

Iubitele secrete ale liderului de la Kremlin sunt întreținute și ele cu sume masive de bani, conform informațiilor din presă, citate de news.com.au.

Svetlana Krivonogikh, despre care se spune că ar fi mama unuia dintre copii ilegitimi ai lui Putin, este o fostă spălătoreasă transformată peste noapte în milionară, iar acum deține un popular club de noapte.

Conform unor declarații fiscale care s-au „scurs” în presă, o altă iubită a lui Putin, „gimnasta”, se bucură de milioane de dolari în fiecare an, ocupându-se de canale media pro-Kremlin. Alina Kabaeva, fostă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice obține un salariu anual de peste 10 milioane de dolari.

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

Povestea femeii care s-a căsătorit singură și a plătit un bărbat ca să apară cu ea în poze
Articolul anterior
Caz alarmant în SUA. Un bărbat care „tremura şi transpira”, suspect de coronavirus, a murit în timpul unui zbor
Articolul următor