Incendiu într-un bloc din Capitală: 3 echipaje de pompieri au intervenit

Pompierii IGSU au fost alertați pentru a interveni la lichidarea unui incendiu care a izbucnit în municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 01:17, în timpul nopții trecute.

Potrivit informațiilor înregistrate arderea s-a produs într-un bloc locativ de pe bulevardul Cuza-Vodă 49.

La fața locului au fost îndreptate trei echipaje de intervenție inclusiv a autoscară. Ajunși, echipele de pompieri au stabilit că flăcările au cuprins o debara de la etajul 7 în scara blocului cu 9 nivele.

Incendiul a fost localizat către ora 01:41. În timpul intervenției salvatorii au evacuat trei persoane din apartamentele vecine pentru a evita intoxicarea acestora cu produsele de ardere.

Potrivit IGSU, focul a distrus mai multe bunuri învechite din debaraua afectată de foc. Victime nu au fost raportate. Cauza și circumstanțele incendiului urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

În incinta Aeroportului Chișinău a fost amenajat un spațiu pentru fumat

În incinta Aeroportului Internațional Chișinău a fost amenajat un spațiu destinat fumătorilor. Potrivit reprezentanților AIC, măsura a fost luată în contextul multiplelor solicitări din partea pasagerilor, scrie deschide.md.

După nenumărate cereri ale pasagerilor de a amenaja un spațiu destinat fumătorilor a fost satisfăcută această cerere la data de 24 mai 2024”, a declarat pentru Deschide.MD purtătorul de cuvânt al AIC, Natalia Cojocaru.

O bătrână din Slobozia, la un pas de tragedie după ce a căzut într-o râpă alergând după o vulpe

O femeie de 67 de ani, din Slobozia, a fost salvată în această dimineață, după ce a căzut într-o râpă, scrie newtv.md.

colaj foto: newtv.md

Bătrâna lucra în grădină, când a văzut o vulpe în preajmă.

Femeia a vrut să alunge animalul și s-a luat după ea, dar a căzut în râpă.

Victima nu putea să se ridice și a început să strige după ajutor. O vecină trecea pe alături, a auzit-o, și a încercat să o ajute, dar nu a reușit.

Vecina a chemat ambulanța, dar nici medicii nu au putut să o ridice. 

Doar salvatorii au reușit să scoată bătrâna din râpă, după care aceasta a fost transportată la spital.

NATO organizează cele mai mari exerciții navale din istorie, în coasta Rusiei

Pregătirile pentru exercițiile navale BALTOPS 24 sunt în curs de desfășurare în Marea Baltică, iar faza activă va avea loc între 7 și 20 iunie. Exercițiile vor fi cele mai mari din istorie, la care vor participa 50 de nave de război și 80 de aeronave din 20 de țări NATO, scrie adevarul.ro.

Navele sosesc în prezent în portul lituanian Klaipeda, relatează LRT.

„În ultimele luni și săptămâni, Rusia a făcut diverse declarații despre posibile revizuiri ale frontierelor în regiunea baltică, există semne de creștere a riscurilor pentru infrastructura subacvatică, iar toate aceste probleme și amenințări se reflectă în exercițiile actuale ale NATO”, a declarat șeful operațiunilor navale, Gedrius Premeneckas.

Operațiunile vor avea loc în întreaga zonă a Mării Baltice. În total, portul Klaipeda va găzdui 32 de nave de război în timpul exercițiului, dintre care cea mai mare este nava anfibie de transport USS New York, cu o lungime de 210 metri.

„Principalele sarcini sunt patrularea portului și a lagunei, efectuarea de operațiuni de transfer de personal și echipamente și protejarea navelor aliate”, a declarat Premenetskas.

BALTOPS 24 este organizat de Forțele navale americane din Europa și Africa și de Flota a 6-a a SUA și va fi gestionat și condus de cartierul general al Forței maritime de atac și sprijin al NATO.

Amintim că ministrul lituanian de interne, Agne Bilotaite, a declarat că Finlanda, Norvegia, Polonia și statele baltice vor construi un „zid de drone” la granița cu Rusia.

Cercetătorii israelieni anunță că au creat medicamentul care învinge Covid în doar 5 zile, inclusiv în formele severe
Articolul anterior
Caz înfiorător în raionul Telenești. O fetiță de 8 ani răpită și agresată în timp ce se întorcea de la școală
Articolul următor