Criză de taxiuri la Chişinău. Asociaţia Transportatorilor susţine că aproape 30% dintre maşini stau în parcări din lipsă de şoferi

E criză de taxiuri la Chişinău. Asociaţia Transportatorilor susţine că aproape 30 la sută dintre maşini stau în parcări, din lipsă de şoferi. De vină ar fi migraţia forţei de muncă, condiţiile din trafic şi regimul strict impus de autorităţi.Suntem în plin sezon estival, iar lipsa taxiurilor se simte tot mai mult la Chişinău. Nu sunt şoferi! – spun cei de la Asociaţia Transportatorilor în regim de taxi, scrie www.tvrmoldova.md

CONSTANTIN CONDREA, preşedintele ATAT: „Migrarea forţei de muncă. Şoferii îşi schimbă locul de muncă sau pleacă peste hotare”.

Andrei Vasiliţa este reprezentantul unei companii care gestionează o aplicaţie mobilă de taxi. Lunile iulie-august ar fi cele mai aglomerate dar criza de personal se face simţită.

ANDREI VASILIŢA, antreprenor: „Domeniul de taxi nu este o profesiie atât de uşoară. Se întâmplă să dai de un client care îţi poate strica dispoziţia pe toată ziua. Plus la aceasta, contribuţiile sunt foarte mari. Trebuie să achite combustibilul, taxe la bnugetul municipal, naţional, asigurări, asigurarea RCA pentru taxi este mai mare”.

Este tot mai greu de găsit un taxi in Chişinău şi pentru că a crescut cererea. Este perioada în care mulţi basarabeni se întorc acasă, iar fluxul de clienţi creşte. Din cauza caniculei, dar şi a pandemiei, oamenii evită transportul public. Şi ambuteiajele din oraş duc la întârzieri în preluarea comezilor.

Pentru a opri pirateria în domeniu, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Transport Auto au început să dea amenzi.

DUMITRU PROHNIŢCHI, ofiţer de presă ANTA: „În această perioadă, în urma acţiunii de combatere al fenomenului de transportul ilicit de persoane în regim de taxi de către colaboratori ai ANTA au fost întocmite 135 de procese verbale pe diferite puncte al articolului 197 al codului contravenţional. Astfel, au fost aplicate amenzi de la 6 la 10 mii de lei”.

În Chişinău sunt peste 30 de companii de taxi.

O ucraineancă a rămas în Aeroport fără 20 de mii de dolari, pentru că nu le-a declarat. Unde zbura

O pasageră s-a prezentat la cursa „Chișinău-Antalya”, fiind identificat ca cetățeancă ucraineană.

În timpul controlului de specialitate, asupra femei s-au depistat 20000 USD pe care nu i-a declarat.

În fapt, bunurile nedeclarate au fost ridicate, iar investigațiile continuă.

Patru morţi şi circa 30 de răniţi în Odesa, după ce o rachetă rusă a lovit o instituţie de învăţământ

Un atac rusesc cu rachetă, în plină zi, asupra unei instituţii de învăţământ din portul ucrainean Odesa a ucis luni patru persoane şi a rănit 28, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters, transmite News.ro.

Guvernatorul regional Oleh Kiper a informat pe Telegram că patru dintre răniţi sunt în stare gravă şi primesc tratament de urgenţă. El a precizat că printre răniţi se numără doi copii şi o femeie însărcinată.

Imagini postate online arată o clădire istorică din apropierea malului mării care este în flăcări, în timp ce fumul se ridică spre cer. Imaginile, care nu au putut fi verificate imediat, arată, de asemenea, persoane care primesc îngrijiri pe stradă şi mult sânge pe jos.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmyitro Pletenciuk, a precizat că lovitura a fost efectuată cu o rachetă balistică Iskander-M cu focos cluster. Aceste rachete sunt mai greu de interceptat.

Postul public de televiziune Suspilne a declarat că acoperişul clădirii, descrisă ca fiind o academie de drept, a fost aproape distrus. Aceasta a precizat că preşedintele academiei, un fost membru proeminent al parlamentului, Serhii Kivalov, se numără printre răniţi.

Odesa a fost o ţintă frecventă a atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, fiind vizată în special infrastructura portuară.

Autoritățile din stânga Nistrului își schimbă viziunile! Pentru al treilea an consecutiv Tiraspolul renunță la parada Victoriei

Pentru al treilea an consecutiv, Tiraspolul renunță la parada Victoriei și la marșul Regimentului Nemuritor, cu ocazia zilei de 9 mai.

Liderul nerecunoscut Vadim Krasnoselski a invocat că regiunea rămîne sub pretinsul „cod galben” de pericol terorist, instituit odată cu începerea războiului din Ucraina. Menționăm că acum cîteva zile și Moscova a anunțat că restrînge manifestațiile de 9 mai. Șapte regiuni și 23 de orașe din Federația Rusă au renunțat la organizarea marșului Regimentului Nemuritor, din cauza riscurilor de proteste și atacuri cu drone, notează moldova1.

Anularea marșului Regimentului Nemuritor nu este singura decizie de securitate luată de autoritățile ruse în contextul Zilei Victoriei. Anul trecut, parada din Piața Roșie a avut loc fără componenta aeriană și cu mai puțină tehnică militară, iar anul acesta există posibilitatea ca parada militară să fie anulată, deși prima repetiție a avut loc.

Noi reguli de intrare în Ucraina: Ce trebuie să știe moldovenii
Articolul anterior
#frumusețeaseînvață: cum poți contura buzele să pară mai mari! 3 tipuri perfect de aplicat
Articolul următor