Masă rapidă și echilibrată cu Insalatissime Rio Mare

Ritmul alert de viață și dieta sănătoasă sunt, deseori elemente ale tempoului modern care se combină cu greu. Din acest motiv, dar și din dorința de a avea și mai multe opțiuni de produse sănătoase si echilibrate din punct de vedere nutritional, Rio Mare a creat Insalatissime, gama ce combină tonul de calitate superioara cu legume proaspete, pentru o masă rapidă și echilibrată.

Produsele din gama Insalatissime sunt cu atât mai versatile, cu cât pot fi utilizate într-o mulțime de situații: fie că este vorba de prânzul la birou, o gustare la picnic, în parc, cina la prieteni sau acasă, acestea vor fi o variantă rapidă, hrănitoare și savuroasă, gata de consumat.

Prospețimea și gustul aromat al produselor sunt protejate și menținute datorită ambalajului cu folie ISY-PIL, foarte ușor de deschis, care păstrează proprietățile nutritive ale ingredientelor, fără a fi nevoie de conservanți adăugați.

Gama Insalatissime conține doar ton de calitate superioară și ingrediente tradiționale ale bucătăriei Mediteraneene. Pe rafturile magazinelor, puteți descoperi următoarele produse din asortiment:

  • Insalatissime cu porumb și ton

Această salată conține ton, porumb dulce, morcov, mazăre și măsline negre.

Este perfectă pentru cei care preferă gusturile moi, delicate și foarte armonioase, deoarece aroma intensă a tonului se îmbină perfect cu dulceața porumbului, a morcovilor și a mazării.

Unele dintre combinațiile ideale cu această salată este alături de anghinare, fenicul feliat subțire și portocale.

  • Insalatissime cu amestec mexican

Ingredientele principale ale acestei salate, pe lângă tonul Rio Mare sunt: fasolea roșie, porumbul dulce, morcovul și ardeiul iute.

Insalatissime cu amestec mexican se potrivește de minune celor ce preferă gusturile intense și speciale, astfel încât gustul de ton este îmbogățit și intensificat de un mix echilibrat de legume, mirodenii, dar mai ales de ardeiul iute.

O asociere cu adevărat delicioasă, ce accentuează gustul acestei salate, este cu o felie mare de pâine prăjită, frecată ușor cu usturoi proaspăt.

Salatele cu ton Insalatissime pot fi consumate ca atare sau utilizate gustos într-o multitudine de combinații. Vă recomandăm două rețete simple și rapide pentru a profita din plin de gustul complex al acestora.

Insalatissime cu porumb, rucola, mere și pesmeți

Ingrediente pentru 4 porții:

100 g rucola

1 măr roșu

320g Rio Mare Insalatissime cu porumb și ton

2 felii de pâine proaspătă

ulei de măsline

sare

piper

Preparare:

1.Tăiați pâinea în bucățele, asezonați-o cu ulei și piper și așezați-le într-o tigaie fierbinte, non-aderentă, să se rumenească.

2. Spălați merele, tăiați-le în jumătate, scoateți miezul și codița, feliați-le și asezonați-le cu ulei și sare.

3. Puneți merele într-un castron împreună cu rucola, adaugați Rio Mare Insalatissime cu porumb și ton, amestecați totul foarte bine.

4. Adăugați pâinea prăjită și serviți.

Tacos cu ton

Ingrediente pentru 4 porții:

8 porții de taco pregătite pentru utilizare

320g de Rio Mare Insalatissime cu amestec mexican

câteva frunze de salată Iceberg

1 ceapă mică

câteva roșii cherry

smântână după gust

Preparare:

1.Tăiați ceapa, tăiați în jumătate roșiile cherry și rupeți salata.

2. Turnați Insalatissime cu amestec mexican într-un bol și amestecați ușor.

3. Puneți salata mărunțită, ceapa și roșiile cherry pe tacos.

4. Adăugați la tacos o porție mare de Insalatissime, puneți deasupra o lingură de smântână și serviți.

Toate produsele RIO Mare conțin ton de calitate superioară, cu o înaltă concentrație de proteine „nobile’’, acestea fiind esențiale în construirea și repararea țesuturilor precum si în asigurarea unei bune condiții fizice. Pentru mai multe informații despre asortimentul de produse, cât și pentru inspirație și idei de rețete delicioase, accesați https://www.riomare.md/.

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Soluţie perfectă contra varicozei
Articolul anterior
Cum îmi îngrijesc tenul după naștere
Articolul următor