Mirosul corpului depinde de ceea ce mâncăm

Intotdeauna oamenii au dorit sa aiba un miros placut al corpului. Pentru aceasta totusi nu este suficient ca ei doar sa se spele frecvent si sa foloseasca diferite produse cosmetice. Desigur ca igiena este deosebit de importanta, la fel si parfumurile insa trebuie spus ca mirosul corpului nostru depine foarte mult de ceea ce mancam fiecare dintre noi. Tinand cont de acest aspect am putea spune ca prin alegerea cu atentie a alimentatiei am putea oferi organismului un miros mai placut.

Cel mai mult ne afecteaza produsele din carne. Dupa cum se spune – suntem ceea ce mancam. Consumul de carne nu ne poate oferi un miros bun. La fel si grasimile saturate (pielea de pasare, smantana, sunca, laptele, margarina, sunca) dar si carbohidratii (pastele, cartofii, bauturile dulci racoritoare, dulciurile) influenteaza mirosul corpului, scrie adevărul.ro.

In urma unor studii specialistii au ajuns la concluzia ca alimentatia ideala pentru a oferi corpului un miros placut este cea bogata in fibre. Ar trebui sa se consume cereale integrale, legume, fructe, produse pa baza de soia, ierburi aromatice, nuci si altele.

Mirosul corpului depinde si de varsta fiecarei persoane in parte. De exemplu femeile tinere sunt avantajate din acest punct de vedere. Cercetatorii japonezi au constatat ca la persoanele in varsta substantele chimice care apar ca urmare a colapsului de acizi grasi incep sa se dezvolte in corp si accentueaza mirosul neplacut al corpului.

De asemenea, alimentele au un impact foarte mare si asupra mirosului care vine din gura noastra. Mirosul din gura tine atat timp cat si alimentele ingerate se elimina din organism. Daca se consuma de exemplu mancaruri picante, usturoi sau ceapa – aceste produse se elibereaza in sange si prin transpiratie schimba mirosul corpului foarte mult. Astfel de produse care contin compusi de sulf fac respiratia urat mirositoate. Alte produse care afecteaza mirosul corpului si care par la prima vedere inofensive sunt iaurtul, branza si laptele, prin continutul de proteine.

Respiratia este afectata si de consumul de cafea, pentru ca in mediul ei acid bacteriile se inmultesc rapid si astfel respiratia devine neplacuta. La fel si guma de mestecat cu zahar, dulciurile si bomboanele au cam acelasi efect, pentru ca bacteriile se hranesc cu zahar. Alcoolul este un alt factor care provoaca mirosul neplacut al corpului.

Pentru a avea o respiratie proaspata trebuie sa se bea opt pahare de apa pe zi, sau ceai, sa se manance alimente care contin multa apa: struguri, castraveti, capsuni, morcovi, mere, sucuri naturale de fructe, pepene verde, si altele.

Dupa orice activitate fizica in urma careia s-a depus un efor fizic si s-a transpirat este indicat sa se faca baie sau dus si sa se foloseasca gel de dus sau sapun antibacterian. Apoi se foloseste un deodorant antiperspirant. In anumite parti ale corpului – gat, axile – in care se transpira abundent se poate utiliza si pudra de talc pentru a mentine pielea uscata.

Un alt aspect important de care trebuie tinut cont este imbracamintea. Mirosul corpului se raspandeste mai bine in jur daca se poarta imbracaminte sintetica, de aceea trebuie aleasa cea din fibre naturale, bumbac sau in.

Cand este foarte cald pentru a se evita transpiratia abundenta trebuie sa se stea mai mult la racoare, in spatii la umbra, cu ventilator sau aer conditinat, se se poarte imbracaminte larga din materiale din fibre naturale, sa se faca dus in fiecare zi, sa se schimbe hainele si lenjeria foarte des. Cand problema este grava si nu se poate face fata prin aceste metode, trebuie sa se apeleze la un medic dermatolog.

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

ATENȚIE CONSUMATORI! A fost retras acest produs dintr-un supermarket din Chișinău

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a retras de pe rafturile unui supermaket file de păstrăv sărat, motivu retragerii fiind contaminarea cu Listeria monocytogenes, informează unica.md.

Ce este Listeria monocytogenes?

Este o bacterie Gram-pozitiva, care cauzeaza listerioza. Este o bacterie facultativa anaeroba, capabila sa supravietuiasca in prezenta sau absenta oxigenului. Se poate dezvolta si reproduce in interiorul celulelor gazda si este unul dintre agentii patogeni ai virusului alimentar  cel mai virulent, cu 20-30% dintre infectiile cu listerioza alimentara, scrie www.reginamaria.ro

Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele maduvei spinarii si/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

Un risc crescut il reprezinta femeile insarcinate, nou-nascutii, pacientii imunodeprimati sau persoanele cu afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Daca este contactata in timpul sarcinii, infectia poate cauza avort. Prezenta infectiei inaintea sau in timpul nasterii poate determina listerioza neonatala.

Perioada de incubatie variaza intre cateva zile si cateva saptamani. Simptomele sunt dependente de poarta de intrare: oculara, cutanata, infecta amigdalelor, etc.

Complicatiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardita sau meningoencefalita. Listerioza poate afecta orice organ, pe cale limfatica sau hematogena.

Diagnosticul de certitudine al infectiilor listeriene se bazeaza pe izolarea germenului in cultura, din sange, lichid amniotic si lichid cefalo-rahidian.

Așa arată ciupercile otrăvitoare. Asta îți poate salva viața

Pe lângă sortimentele comestibile, există foarte multe ciuperci otrăvitoare, care ne pot pune viața în pericol. Iată cum arată ciupercile otrăvitoare.

1. Ciuperca albă

Ciuperca albă poate fi confundată cu ușurință cu alte ciuperci comestibile. Ea nu trebuie consumată niciodată, având un nivel ridicat de toxicitate și putând cauza probleme grave la nivel gastrointestinal.

2. Muscăriță sau Pălăria Șarpelui

Muscărița sau buretele muștelor, așa cum este cunoscută în popor această ciupercă, conține acid ibotenic și muscimol, substanțe care au efecte neurotoxice și care pot cauza halucinații.

3. Buretele pestriț

Buretele pestriț este un alt tip de ciupercă ce trebuie evitat. Acesta conține o sumedenie de toxine, care atunci când ajung în organism produc halucinații, probleme digestive și intoxicații.

4. Buretele viperei

Această ciupercă este letală. Acesta conține o toxină numită amanitină, care atunci când ajunge în organism provoacă reacții dintre cele mai grave, care pot ajunge să fie letale.

5. Văloasă delicată

Ciuperca cunoscută în popor sub denumirea „Văloasă delicată” este letală și asta pentru că pe lângă alte toxine, aceasta conține orelanină, o substanță care poate duce la insuficiență renală și hepatică.

6. Cortinara de munte

O altă ciupercă ce conține substanța letală orelanină este Cortinara de munte. Aceasta nu trebuie ingerată și asta pentru că poate pune în pericol viața celui ce o consumă.

7. Gheba de brad

Gheba de brad are un aspect comun  și poate fi confundată cu alte ciuperci comestibile. Atunci când este consumată, efectele acesteia sunt letale.

8. Burete porcesc

Buretele porcesc este responsabil pentru apariția Sindromului Paxillus, fiind letal pentru organismul uman.

A ademenit-o într-o pădure, a drogat-o, apoi a violat-o! Cum și-a bătut joc un individ de o copilă de 14 ani, după ce i-a dat narcotice
Articolul anterior
Încheie frumos luna februarie!  Unica.md și ITicket v-a pregătit o listă cu recomandări pentru ultimul weekend din februarie
Articolul următor