Trei indivizi îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie anti-covid au jefuit o bancă

Trei indivizi îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie sanitară, popularizate de actuala pandemie de COVID-19, au jefuit o bancă situată în centrul istoric al capitalei mexicane, Ciudad de Mexico, scrie Digi24.

Potrivit responsabilului băncii, indivizii au pătruns în sediul filialei înarmaţi cu ceea ce păreau arme de foc şi au imobilizat şapte angajaţi.

Infractorii ar fi intrat în bancă prin acoperişul clădirii, folosind probabil sistemul de aer condiţionat, unde a fost găsită o cutie cu scule, au informat vineri autorităţile locale preluate de EFE și Agerpres.

Potrivit responsabilului băncii, alarma de la etajul superior fusese dezactivată.

În pofida intervenţiei poliţiei, indivizii au reuşit să plece cu o importantă sumă de bani, care nu a fost specificată.

Potrivit ultimului raport al Institutului Naţional de Geografie şi Statistică din Mexic, 75 % dintre cetăţeni au declarat că nu se simt în siguranţă în faţa bancomatelor instalate pe căile publice, în timp ce 61,4 % au mărturisit că nu se simt în siguranţă în interiorul băncilor.

Un șofer a fost salvat de carabinieri dintr-o mașină care ardea

O zi obișnuită de serviciu pentru angajații DR „Sud” s-a transformat într-o operațiune de salvare pentru un șofer în municipiul Comrat. În timp ce patrulau în zona respectivă, aceștia au fost martorii unui incendiu.

Un șofer, salvat de carabinierii din Comrat dintr-o mașină care ardea

Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, un automobil a fost surprins de flăcări, cu șoferul încă înăuntru.

Drept urmare, fără să mai stea pe gânduri, carabinierii au acționat cu determinare, extrăgând șoferul din mașină și acordându-i primul ajutor medical. Eforturile lor au fost susținute de un echipaj de salvatori și pompieri, alertați imediat să intervină. 

În ciuda provocărilor și a pericolului iminent, echipa de intervenție a reușit să localizeze și să stingă focul, prevenind astfel extinderea acestuia și minimizând daunele colaterale.

Cauza exactă a incendiului urmează să fie stabilită în urma investigațiilor, dar astăzi, eroismul și promptitudinea carabinierilor și pompierilor au fost factorii decisivi care au salvat nu doar un automobil, ci și o viață umană.

Cod galben de averse puternice cu grindină și vijelie, în Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică în Republica Moldova.

Codul Galben este valabil pentru astăzi, 7 mai. În intervalul orelor 14:00 – 23:00 se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2 ) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Șapte posturi TV și două posturi de radio din Moldova riscă să rămână fără licență

Încă șapte posturi de televiziune și două posturi de radio din Republica Moldova riscă să rămână fără licență de emisie. De această dată este vorba de canalele GRT (postul public de televiziune din UTA Găgăuzia), Mega TV, REN TV, Cinema 1, Exclusiv TV, N4, TV9 și posturile radio Retro FM și GRT FM.

În cadrul ședinței din 26 aprilie curent, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a dispus solicitarea unor informații suplimentare pentru demararea unor investigații financiare în privința activității companiilor care dețin aceste instituții media, inclusiv de la Procuratura Anticorupție (PA), transmite ziar.md.

La finele lunii martie 2024, aceeași instituție a decis sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiei SRL „Media Content Distribution”, fondatoarea Canal 5 și postului de radio Maestro FM.

Rusia a adus la granița cu Ucraina trupe și muniții pentru un război
Articolul anterior
Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate în România
Articolul următor