Un TIR circula prin satul Prepelița cu peste 100 km/h

Un șofer care conducea un camion de mare tonaj a fost surprins în timp ce se deplasa cu 103 km/h, prin satul Prepelița, raionul Sângerei. Despre aceasta anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică.

,,Ce distanță de frânare poate avea un camion la o așa viteză și la un astfel de gabarit? Reușea șoferul să evite un obstacol apărut în fața lui, atunci când este nevoie de doar 1 secundă pentru reacționare?

Reușea șoferul să manevreze camionul ca să nu producă o tragedie?”

Cod galben de averse puternice cu grindină și vijelie, în Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică în Republica Moldova.

Codul Galben este valabil pentru astăzi, 7 mai. În intervalul orelor 14:00 – 23:00 se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2 ) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Șapte posturi TV și două posturi de radio din Moldova riscă să rămână fără licență

Încă șapte posturi de televiziune și două posturi de radio din Republica Moldova riscă să rămână fără licență de emisie. De această dată este vorba de canalele GRT (postul public de televiziune din UTA Găgăuzia), Mega TV, REN TV, Cinema 1, Exclusiv TV, N4, TV9 și posturile radio Retro FM și GRT FM.

În cadrul ședinței din 26 aprilie curent, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a dispus solicitarea unor informații suplimentare pentru demararea unor investigații financiare în privința activității companiilor care dețin aceste instituții media, inclusiv de la Procuratura Anticorupție (PA), transmite ziar.md.

La finele lunii martie 2024, aceeași instituție a decis sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiei SRL „Media Content Distribution”, fondatoarea Canal 5 și postului de radio Maestro FM.

Peste 200 de mii de lei au furat hoții din casa preotului din Pelinia, în noaptea de Paște

Poliția vine cu detalii despe furtul din casa preotului Adrian Ciobanu al bisericii din satul Pelinia, care a avut loc în noaptea Învierii Domnului.

„Prejudiciul cauzat victimei este estimat la suma considerabilă de 200.813 lei”, a declarat, pentru Unimedia, ofițera de presă a IP Drochia, Svetlana Talpă.

„La data de 5 mai, în jurul orei 12:35, poliția din Drochia a fost sesizată cu privire la un incident petrecut în noaptea de 4 spre 5 mai. Un bărbat de 39 de ani din localitatea Pelinia, raionul Drochia, a comunicat că persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa, prin forțarea geamului și au sustras mijloace bănești în diferite valute, dintr-un safeu metalic. Prejudiciul cauzat victimei este estimat la suma considerabilă de 200.813 lei. Poliția din Drochia a demarat o anchetă, pentru a clarifica toate circumstanțele acestui incident și pentru a identifica și localiza făptașii”, a declarat, pentru Unimedia, ofițera de presă a IP Drochia, Svetlana Talpă.

„Rugăm cetățenii să fie vigilenți și să nu lase bunurile și locuințele fără supraveghere. Asigurați-vă că aveți grijă de siguranța acestora, pentru a preveni orice incidente neplăcute. Siguranța este prioritară!”, mai menționează oamenii legii.

Hoții au pătruns în casa preotului Adrian al bisericii din satul Pelinia, în noaptea Învierii Domnului, și au „curățit-o” de bani. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina de Facebook a Primăriei, unde se cere ajutorul oamenilor pentru a găsi făptașii.

30 de zile de arest la domiciliu pentru fiica fostului primar de Durlești. Riscă opt ani de închisoare
Articolul anterior
O tânără însărcinată și-a pierdut bebelușul cu doar câteva ore înainte de naștere. Aceasta acuză medicii de neglijență
Articolul următor