Doi tineri s-au recăsătorit după ce au cheltuit 100.000 de dolari pe divorț: „Ne simțim binecuvântați că ne-am acordat a doua șansă!”

Doi tineri din San Diego, California, SUA  au trăit o experiență demnă de un film. Aceștia s-au căsătorit la scurt timp după ce au plătit  nu mai puțin de 100.000 de dolari pe procedura de divorț, scrie avantaje.ro. 

Brittany și Wyland Szabo au avut parte de o relație destul de tumultoasă. Cei doi tineri, în vârstă de 32 de ani, din San Diego, California, s-au cunoscut în urmă cu 13 ani și s-au căsătorit în 2011. În 2019, soții Szabo au cerut divorțul și au cheltuit 100.000 de dolari pentru procedură și onorariile avocaților. Anul trecut, însă, au oprit procesul și și-au reînnoit jurămintele de căsătorie, chiar dacă sunt încă îndatorați din cauza divorțului.

Potrivit lui Brittany, cei doi s-au cunoscut când ea avea 19 ani. La acea vreme, tânăra terminase tratamentul de dezintoxicare pentru alcoolism. După trei ani, aceștia s-au căsătorit și au avut primul copil. Ulterior, ei au mai făcut o pereche de gemeni, iar de atunci lucrurile s-au schimbat. 

Brittany a vorbit pe Tik Tok despre povestea ei și a lui Wyland, precum și despre problemele cu alcoolismul pe care le-a avut, în speranța că îi va putea ajuta pe cei care se află în această situație. „A fost mult de muncă. Nu cred că există ceva prin care să nu putem trece în acest moment.”, a spus Brittany

Până acum cinci ani, aceștia se descurcau cu ce aveau, însă după venirea gemenilor lucrurile au luat-o razna. „Am început să bem din nou, crezând că dacă ne-am luat pauză câțiva ani am putea să bem din nou, așa cum fac oamenii normali. Și a fost în regulă pentru o vreme, însă în cele din urmă, lucrurile au început să se înrăutățească și am ajuns să ne despărțim și să depunem actele de divorț în 2019. Nu a fost doar din cauza alcoolului. Au fost multe comportamente  toxice. Eram dependenți unul de celălalt și pur și simplu nu a fost o situație bună.”, a povestit Brittany. 

După despărțirea lor, Brittany a spus că a început să bea și mai mult și s-a luptat cu depresia. Ea a pierdut custodia celor trei copii ai săi și a încercat să treacă peste de mai multe ori, dar de fiecare dată recidiva după câteva săptămâni sau luni. La un moment dat, a fost arestată și a petrecut o noapte în închisoare, iar când a ieșit, a primit un ordin de restricție. A rămas fără adăpost și a fost complet izolată de copiii ei. Atunci, ea a început să consume și droguri, ceva ce nu făcuse înainte „doar pentru a amorți durerea”, a spus ea. Asta până într-o zi din februarie 2020, a făcut o supradoză. Când s-a trezit în spital, și-a spus că are de ales între două lucruri: să treacă granița în Mexic și să dispară sau să meargă la casa părinților ei din Wisconsin și să se vindece. Ea a ales-o pe cea din urmă.

„Din fericire, a doua zi, am făcut-o. M-am urcat într-un avion. Nu știu cum am făcut totul. De aceea știu că există un Dumnezeu care veghează asupra mea, pentru că eu nu am avut puterea să fac asta pentru mine”, a spus Brittany.

Brittany a povestit că a petrecut 28 de zile în Wisconsin luptând cu dependența de alcool și lucrând la ea însăși, făcând teste de droguri, cumpărând aparate etilotest și vizitând un psihiatru. „Încercam cu adevărat să fac tot ce puteam pentru a mă asigura că voi putea măcar să-mi văd copiii”, a spus ea.

Când s-a întors în California , 28 de zile mai târziu, pentru o audiere în instanță, a reușit să obțină custodia copiilor ei înapoi. Astăzi, Brittany are aproape 22 de luni de când nu mai consumă alcool.

Deși relația lor se terminase complet, pentru că ajunseseră să-și vorbească doar prin tribunal, Wyland și Brittany s-au reconectat acum aproximativ un an, după ce amândoi au lucrat la problemele lor. La început au vorbit doar despre copiii lor și au ajuns la concluzia că își doresc să fie părinți mai buni. 

„Odată ce am început să vorbim, am stat de câteva ori în familie. I-am explicat ce am făcut cu viața mea în ultimul an. El a povestit ce făcuse cu viața lui. Amândoi ne-am asumat răspunderea pentru acțiunile noastre. Ne-am cerut amândoi scuze unul altuia, în cele din urmă și din toată inima. De fapt, am înțeles cum ne-am rănit unul pe altul și asta a contat enorm pentru noi”, a spus Brittany.

Deși se descurcă bine acum, soții Szabo încă lucrează din greu la căsnicia lor și continuă să meargă la terapie și să se încurajeze reciproc. Ei au spus că s-au mutat și într-o casă nouă și că lucrează pentru a-și plăti datoria de 100.000 de dolari din divorț. Până acum, au plătit aproape complet taxele lui Brittany și vor trece la ale lui Wyland când vor termina, a spus Brittany.

„Suntem foarte fericiți acum. Avem toată familia înapoi și copiii noștri sunt fericiți. Viața noastră nu este perfectă. Încă ne luptăm foarte mult. Există multe daune și traume din trecut care revin în viața noastră de zi cu zi, dar încercăm să ne concentrăm asupra pozitivului. Mă simt foarte binecuvântată că eu am avut această a doua șansă”, a spus Brittany. 

Maia Sandu, la 34 de ani de la primul „Pod de flori” peste Prut: „Conexiunea noastră cu România este firească și puternică, iar podurile s-au transformat din ziduri în căi de legătură”

Azi se împlinesc 34 de ani de la primul Pod de Flori care a unit oamenii de pe cele două maluri ale Prutului în 1990 și care a fost un Pod al libertății și al „căderii” zidului dintre neamuri. 

Cu această ocazie Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj: „Înainte de anii ‘90 erau rupte de un râu familii întregi, rude, prieteni, o întreagă cultură, iar podul dintre Moldova și România era, de fapt, un zid. Azi conexiunea noastră cu România este firească și puternică, iar podurile s-au transformat din ziduri în căi de legătură”. 

Șefa statului a menționat că, în prezent, ne unesc cu România 6 poduri funcționale, un pod de pontoane construit recent la Leova-Bumbăta și altele 2 reparate de curând. La fel, Republica Moldova exportă în România produse în valoare de peste 1.4 miliarde de dolari, peste 35% din toate exporturile. România este principalul investitor și partener comercial al nostru, partenerul cu care construim conexiuni și în sectorul energetic și de gaze. Vorbim la telefon la același tarif pe ambele maluri ale Prutului. 

„Azi trec Prutul nu doar flori, ci oameni, produse, donații, expertiză, energie electrică, apă potabilă, investiții și proiecte culturale. Cu ajutorul României, vom deveni și noi parte a familiei europene și ne vom asigura, astfel, că Republica Moldova nu va mai fi niciodată izolată și că cetățenii noștri vor avea același nivel de viață, venituri și libertate de circulație ca toți cetățenii Uniunii Europene”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, se opune participării UE la ceremonia de reînvestire a lui Putin

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, se opune participării unor reprezentanți ai UE la ceremonia de reînvestire a președintelui rus Vladimir Putin, care va avea loc marți la Moscova, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de agenția EFE.

Acest purtător de cuvânt, Peter Stano, a confirmat că Kremlinul le-a adresat statelor UE și reprezentanței UE la Moscova invitații pentru a participa la ceremonia de învestire, transmite digi24.ro.

Potrivit aceluiași purtător de cuvânt comunitar, Borrell nu este de acord ca statele UE să dea curs acestei invitații, dar încă nu a fost luată o decizie și Comisia Europeană poartă discuții cu statele membre pentru a stabili cel mai bun mod de acțiune în acest caz. 

Conform unei surse diplomatice franceze citate de Reuters, Franța va fi reprezentată de ambasadorul său la Moscova la reînvestirea președintelui Putin. Franța a luat notă de rezultatul alegerilor desfășurate în Rusia în martie, dar condamnă contextul represiv în care acestea au avut loc, a adăugat respectiva sursă. 

Relațiile dintre Paris și Moscova s-au degradat considerabil în timp ce președintele francez, Emmanuel Macron, a sugerat posibilitatea ca state aliate ale Ucrainei să trimită trupe în această țară pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, dacă ajutorul consistent cu arme și muniții oferit Kievului nu va mai fi suficient pentru a opri înaintarea trupelor ruse. 

După ce Macron a vorbit din nou despre această posibilitate, ambasadorul francez în Rusia a fost convocat luni la MAE rus. La fel a fost convocat și ambasadorul britanic, în urma unei declarații în care ministrul britanic de Externe, David Cameron, a spus că armata ucraineană are autorizația Londrei să lovească cu arme britanice ținte direct pe teritoriul rus.

Maia Sandu a felicitat găgăuzii cu prilejul sărbătorii Hederlez

De Hederlez, una dintre cele mai importante sărbători naționale pentru cetățenii Republicii Moldova de etnie găgăuză, Președinta Maia Sandu a venit cu urări. 

În această zi, oamenii celebrează reînvierea naturii, începutul lucrărilor în câmp, ieșirea animalelor la pășune și rodnicia anului. Șefa statului a remarcat că valoarea Hederlezului constă în continuarea frumoaselor tradiții și transmiterea lor către generațiile care vin, și că este de datoria fiecăruia să păstreze identitatea neamului, limba și obiceiurile.

 „Dragi găgăuzi, vă felicit cu prilejul sărbătorii Hederlez! Să aveți pace, sănătate și bunăstare. Am încredere că, împreună, ne vom construi viitorul în care este respect pentru tradițiile noastre și susținere pentru binele nostru comun”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Rețeta halva de susan. Cum să prepari un desert gustos și sănătos, fără coacere
Articolul anterior
Un bărbat s-a vaccinat de 10 ori într-o zi. Primea bani pentru a se imuniza
Articolul următor