Cum va fi piața muncii în 2022. Multe companii constată că salariații lor au dificultăți emoționale

Peste 60% dintre români speră că anul 2022 va fi mai bun în ceea ce privește locul de muncă decât cel care se încheie, arată un sondaj realizat pe o platformă de recrutare online. Șapte din zece români consideră că 2021 a fost mai dificil decât primul an de pandemie din punct de vedere al provocărilor personale și profesionale, scrie digi24.ro.

Prioritățile pentru 2022, la serviciu, pentru cei mai mulți angajați sunt să evolueze, să fie promovați și să primească o mărire salarială. Alții și-au propus să-şi găsească un loc de muncă mai bun, care să le pună mai bine în valoare experienţa şi abilităţile şi să le ofere mai multă satisfacţie.

Raluca Pârvu, specialist în resurse umane, a declarat la Digi24 că în ceea ce privește piața muncii în anul care vine, „oamenii s-au obișnuit să lucreze de unde pot, s-au adaptat, dar starea lor emoțională a fost afectată”.

„Multe companii mari constată că salariații lor au dificultăți de ordin emoțional.

Li se oferă terapie sau consiliere psihologică, ceea ce e nemaivăzut. Angajatorii, pentru a nu-i pierde, le oferă aceste servicii.

Maximum o treime dintre salariații din companiile mari au beneficiat de aceste servicii. Furnizorii de servicii medicale au oferit și aceste structuri de sprijin cu psihologi, terapeuți, care intervin și 24 de ore, au apărut dintr-o dată nevoi absolut inedite de la salariați, de a cere sprijin chiar și în miez de noapte pentru problemele pe care le au”, a spus Raluca Pârvu.

Ea a explicat că o problemă este legată și de modul în care au loc recrutările, pentru că este mult mai greu să convingi din fața unui ecran decât dacă ai fi față în față cu un angajator.

„În 2022 vorbim de multe incertitudini, ne-am dori să ne întoarcem la birouri, dar reticența ambelor părți este destul de mare. Va fi însă probabil mai echilibrat decât 2021.

A intervenit și un salt revoluționar de digitalizare în multe companii”, a afirmat specialistul în resurse umane.

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Polonia va oferi Moldovei un credit de 100 milioane de dolari pentru dezvoltarea economiei
Articolul anterior
Record de cazuri Covid în Spania: Aproape 50.000 într-o singură zi
Articolul următor