Peste 60% dintre români speră că anul 2022 va fi mai bun în ceea ce privește locul de muncă decât cel care se încheie, arată un sondaj realizat pe o platformă de recrutare online. Șapte din zece români consideră că 2021 a fost mai dificil decât primul an de pandemie din punct de vedere al provocărilor personale și profesionale, scrie digi24.ro.
Prioritățile pentru 2022, la serviciu, pentru cei mai mulți angajați sunt să evolueze, să fie promovați și să primească o mărire salarială. Alții și-au propus să-şi găsească un loc de muncă mai bun, care să le pună mai bine în valoare experienţa şi abilităţile şi să le ofere mai multă satisfacţie.
Raluca Pârvu, specialist în resurse umane, a declarat la Digi24 că în ceea ce privește piața muncii în anul care vine, „oamenii s-au obișnuit să lucreze de unde pot, s-au adaptat, dar starea lor emoțională a fost afectată”.
„Multe companii mari constată că salariații lor au dificultăți de ordin emoțional.
Li se oferă terapie sau consiliere psihologică, ceea ce e nemaivăzut. Angajatorii, pentru a nu-i pierde, le oferă aceste servicii.
Maximum o treime dintre salariații din companiile mari au beneficiat de aceste servicii. Furnizorii de servicii medicale au oferit și aceste structuri de sprijin cu psihologi, terapeuți, care intervin și 24 de ore, au apărut dintr-o dată nevoi absolut inedite de la salariați, de a cere sprijin chiar și în miez de noapte pentru problemele pe care le au”, a spus Raluca Pârvu.
Ea a explicat că o problemă este legată și de modul în care au loc recrutările, pentru că este mult mai greu să convingi din fața unui ecran decât dacă ai fi față în față cu un angajator.
„În 2022 vorbim de multe incertitudini, ne-am dori să ne întoarcem la birouri, dar reticența ambelor părți este destul de mare. Va fi însă probabil mai echilibrat decât 2021.
A intervenit și un salt revoluționar de digitalizare în multe companii”, a afirmat specialistul în resurse umane.