Motiv de fericire în familia solistului de la ”Provincialii”

Darius_Ionut UngureanuAcum cîteva zile, la Brașov, în familia solistului Ionuț Ungureanu s-a lăsat cu fericire și emoții maxime. Familia artistului s-a îmbogățit cu un prinț. Anume așa a anunțat pe facebook Ionuț nașterea fiului său: ”Doamnelor și Domnilor, Prințul Darius!”. După  5 zile de la fericitul eveniment, unica.md l-a contact pe Ionuț pentru a vedea cum au evoluat emoțiile din momentul când a devenit pentru a doua oară tătic și care a fost reacția fiicei lui Sophia (2 ani și 5 luni) la venirea pe lume a frățiorului ei.

separator

”Nu este prima experiență, am acumulat ceva cunoștințe și emoții la nașterea Sophiei. Totuși, fericirea venirii pe lume a unui copil este incontestabilă. Ideea e că nu exista nimic mai frumos pe lume decât copiii. Iar Darius a completat familia noastră. Acum echipajul este complet! Cât despre reacția Sophiei la apariția lui Darius chiar m-a surprins. Îmi era frică că va fi geloasă, dar ea a reacționat nesperat de frumos: îl pupă și are grija de el tot timpul. Chiar dacă sunt practic mereu în concerte, mă strădui să stau cât pot de mult acasă așa cum am stat și cu Sophia”, ne-a mărturisit Ionuț Ungureanu.

Ionut Ungureanu2Florentina Ungureanu Ionut Ungureanu

La doar 5 zile de la momentul când a cunoscut acestă lume, Darius este super cuminte. Activitățile lui preferate sunt deocamdata mâncatul și dormitul. Iar surioara lui are grijă să fie mereu scăldat în pupici.

Unica.md îi urează familiei Ungureanu multă fericire și nopți liniștite, iar micuțului Darius  – sănătate și cât mai multă dragoste din partea părinților și a surioarei.

Text: Natalia Bodiu

Vlad Filat a fost achitat în dosarul privind spălarea de bani în proporții deosebit de mari

Fostul premier al R. Moldova, Vlad Filat, a fost achitat în dosarul în care a fost învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Sentința a fost pronunțată marți, 7 mai, de un complet de magistrați ai Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din care fac parte judecătoarele Djeta Chistol, Angela Catană și Tatiana Bivol.

Vlad Filat a fost achitat în dosarul privind spălarea de baniFoto: Zdg.md

„Fapta nu întrunește elementele infracțiunii” au concluzionat judecătoarele, transmite zdg.md. 

Procurorul de caz a cerut pentru fostul premier aplicarea unei pedepse cu închisoare pe un termen de șapte ani și a unei amenzi în valoare de 12,8 milioane de lei, contravaloarea banilor ce au constituit obiectul spălării banilor. 

Solicitarea însă a fost respinsă în totalitate de judecători.

Ulterior, Vlad Filat a venit cu o declarație în acest sens. „Nu am cum să comentez această sentință. Este sentința pe care a dat-o instanța. Acest dosar durează deja de nouă ani, procesul în instanță de cinci ani de zile. Dincolo de faptul că eu deja sunt călit cu această situație, dar este vorba de familie, mai multe elemente, și această stare de incertitudine nu îți permite să ai o viață normală. Eu cred că noi suntem la un început de drum, deoarece în R. Moldova încă nu am văzut situații în care o achitare să nu urmeze cu o contestare din partea Procuraturii. (…) Vizavi de așteptări, să vă spun sincer, eu eram într-o stare de așteptare la orice situație”. 

De asemenea, acesta a punctat că în Moldova a venit deja timpul când „învinuirile ilegale, ținutul oamenilor prin instanțe ani de zile cu dosare fără probe, trebuie să aibă consecințe”. El a subliniat că se referă la cei care instrumentează dosarele și insistă pe aceste dosare „lipsite de orice logică”. 

Amintim că Vlad Filat, este un politician și om de afaceri din Republica Moldova, membru fondator și lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova între 2005 și 2009 și începând cu decembrie 2014, fost prim-ministru al Republicii Moldova între 2009 și 2013, fost Ministru de Stat în Guvernul Sturza între 12 martie-12 noiembrie 1999 și fost președinte interimar al Republicii Moldova pentru o scurtă perioadă în decembrie 2010. Este unul dintre cei mai bogați oameni, alături de Vladimir Voronin și Vladimir Plahotniuc, din Republica Moldova.

Vladimir Filat este învinuit într-un dosar de spălare de bani. S-a întâmplat acum 10 ani, când fostul premier al Republicii Moldova, ajutat de un intermediar, ar fi contractat o companie de consultanţă pentru alegerile parlamentare din 2014, din Statele Unite ale Americii. Află mai multe aici.

Momente inedite pentru vânzători și cumpărători la Piața Centrală din Chișinău

Cumpărătorii și vânzătorii din Piața Centrală din Capitală au avut parte de un concert simfonic, asigurat de Moldovan National Youth Orchestra. Muzicienii au interpretat „Oda Bucuriei”, parte a simfoniei a 9-a de Ludwig van Beethoven care împlinește 200 de ani de la prima interpretare.

Flashmob muzical: În Piața Centrală din Chișinău a răsunat Oda IubiriiFoto: TV8.md

Simfonia a 9-a este ultima simfonie completă de Ludwig van Beethoven (1770-1827). Finalizată în 1824, este una dintre lucrările cele mai cunoscute din repertoriul clasic occidental, transmite tv8.md. 

Printre critici, este considerată a fi printre cele mai mari opere ale lui Beethoven, și este considerată de unii cea mai mare bucată de muzică scrisă vreodată.

Astăzi, 7 mai, simfonia împlinește 200 de ani de la prima interpretare. Acum, ultima parte din simfonie, cunoscută ca „Oda Bucuriei” este imnul Uniunii Europene, aducând mai aproape națiunile de pe continent. 

Președinta Maia Sandu, în Norvegia, la invitația Familiei Regale

În perioada 6-7 mai, Președinta Maia Sandu se află într-o vizită de stat în Regatul Norvegiei, la invitația Majestăților Lor Regele Harald al V-lea și Regina Sonja. Este pentru prima dată când un președinte al Republicii Moldova efectuează o vizită de stat în Norvegia. În cadrul vizitei, șefa statului va purta discuții și cu Prim-ministrul norvegian, Jonas Gahr Støre, cu Președintele legislativului Masud Gharahkhani, și cu membrii comisiei parlamentare pentru afaceri externe și apărare. 

În ultimii doi ani, Norvegia a oferit un sprijin consecvent Republicii Moldova. Odată cu începerea războiului din Ucraina, prin intermediul agențiilor ONU și ale altor organizații internaționale, a furnizat sprijin umanitar pentru susținerea refugiaților ucraineni și a comunităților care îi găzduiesc. Norvegia a contribuit, de asemenea, cu fonduri pentru achiziționarea de gaze naturale și pentru sprijinirea economiei noastre afectată de război.

În plan economic, Moldova a semnat acum un an acordul de liber schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA), din care face parte și Norvegia. Documentul, odată ratificat de Oslo, va deschide noi oportunități pentru producătorii moldoveni pe o piață stabilă, cu o putere de cumpărare înaltă, totodată făcând țara noastră mai atractivă pentru investitorii norvegieni. 

Drept semn al acestei relații bilaterale tot mai strânse, Norvegia a anunțat că va deschide, în această vară, un oficiu diplomatic la Chișinău.

Cum arată fiul lui Michael Jackson la 16 ani! FOTO
Articolul anterior
Lenuța Burghilă reia cu asalt scena muzicală
Articolul următor