Un Porsche Macar, căutat de autoritățile din Polonia, găsit la intrarea în Moldova. Cine se afla la volan

Un autovehicul în valoare de peste 40 mii de euro, care figura în baza de date a INTERPOL, a fost depistat în punctul de trecere a frontierei Tudora. Conform informațiilor, cazul a avut loc luni, 4 aprilie, pe direcția de intrare în Republica Moldova.

Un Porsche Macar, căutat de autoritățile din Polonia – găsit la intrarea în Moldova! Cine se afla la volan

„Pe direcția de intrare în Republica Moldova s-a apropiat un Porsche Macar, fabricat în anul 2018. La volanul mașinii a fost legitimată cetățeanca Ucrainei de 42 de ani, originară din regiunea Odesa. În timpul procesării datelor din actele prezentate pentru mijlocul de transport, a apărut un consemn internațional. În baza OIPC Interpol autoturismul figura ca fiind căutat de către autoritățile din Polonia”.

Audiată, șoferița a declarat că mașina a fost procurată de la distribuitorul oficial din Odessa, chiar în anul fabricării acesteia – 2018, și tot de atunci a fost singura proprietară.

De menționat că, până la finalizarea cercetărilor și luarea unei decizii, automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul PTF Tudora. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările pe caz.

sursa: www.realitatea.md

Republica Moldova, loc de frunte în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF 2024

Echipa Republicii Moldova a fost premiată în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF, desfășurat în Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii, în perioada 11-17 mai 2024. Astfel, locul 4, în valoare de 500$, la categoria Științe Biomedicale și de Sănătate, a fost obținut de către Felicia Iordachi, elevă la Liceul Teoretic „Orizont” din mun. Chișinău.

Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF întrunește elevi din clasele gimnaziale și liceale, finaliști ai etapelor naționale/regionale, care au realizat proiecte de cercetare înscrise la una din cele 22 de categorii tematice din domeniile științelor exacte. 

La ediția din acest an a competiției au participat peste 2000 de tineri cercetători din circa 70 de țări din întreaga lume. Republica Moldova a fost reprezentată de doi elevi și un membru al Consiliului de Coordonare a Concursului Național de Științe şi Inginerie „Mold SEF”.

Felicia Iordachi, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău, a participat în concurs cu proiectul The Identification of a Potential Novel Breast Cancer Biomarker Through Hypomethylation Analysis at Transcription Ending Site (TES), înscris la categoria ȘTIINȚE BIOMEDICALE ȘI DE SĂNĂTATE (BIOMEDICAL AND HEALTH SCIENCES).

Bogdan Pisarenco, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău, a participat cu proiectul Adjustment of Surface Properties of Microfluidic Chips Using Nanoparticles, înscris la categoria ȘTIINȚA MATERIALELOR (MATERIALS SCIENCE).

Menționăm că participarea la acest Concurs a fost posibilă, și în acest an, cu suportul financiar al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) și cu susținerea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

În context, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare își exprimă aprecierea pentru munca depusă, atât de către elevii și mentorii participanți la toate etapele Concursului, cât și de către membrii Comisiei de jurizare care au selectat cele mai bune proiecte și le-au propus spre delegare la etapa internațională.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare felicită premianții, profesorii și părinții acestora, dorindu-le succese în continuare.

Președintele Iranului și ministrul de Externe au murit în urma accidentului aviatic produs ieri într-o zonă muntoasă din nordul țării

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi și ministrul de Externe, Hossein Amir Abdollahian, au murit în urma accidentului de elicopter produs ieri într-o zonă muntoasă din nordul țării, potrivit Reuters care citează un oficial iranian, scrie realitatea.md

Agenţia Mehr a anunţat, luni dimineaţă, că preşedintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbuşirii elicopterului în care se afla.

Agenţia semioficială a precizat că Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amirabdollahian şi alţi ocupanţi ai elicopterului prăbuşit, inclusiv guvernatorul provinciei Azerbaidjanului de Est, Malek Rahmati, au fost „martirizaţi”. Nu există încă o confirmare oficială a morţii lui Raisi, dar medicii au declarat că nu au găsit „niciun semn” de viaţă la locul prăbuşirii.

Televiziunea de stat iraniană a raportat că imaginile din zonă au arătat că aeronava s-a izbit de un vârf de munte.

Premieră pentru sportul din Republica Moldova! Pentru prima dată, țara noastră va participa la Jocurile Olimpice de Vară la proba de tenis de masă

Premieră pentru sportul din Republica Moldova! Pentru prima dată, țara noastră va participa la Jocurile Olimpice de Vară la proba de tenis de masă, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Vladislav Ursu a obținut cota de participare la Olimpiada de Vară de la Paris, după ce s-a calificat în finala turneului preolimpic de la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, la proba individual.

În semifinale, sportivul a trecut de ungurul Adam Szudi cu scorul de 4-0, victorie ce a asigurat în premieră țării noastre calificarea la Jocurile Olimpice de Vară la această probă.

Vladislav Ursu este al 14-lea sportiv moldovean calificat până acum la Jocurile Olimpice de la Paris2024.

Alți doi reprezentanți ai lotului național de tenis de masă, Andrei Puțuntică și Camelia Merenco s-au clasat pe locul III, iar Alexandra Chiriacova a ocupat locul IV.

Sincere felicitări sportivului, antrenorilor, dar și Federației de Tenis de masă din Republica Moldova!

Deplasarea lotului național de tenis de masă la turneul de calificare de la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Rușii au lansat 4 rachete de croazieră spre vestul Ucrainei, de pe teritoriul Republicii Belarus. Toate au fost distruse de forţele de apărare aeriană ucrainene
Articolul anterior
Un bărbat ,,mort” cu mâinile legate a apărut în patru locuri faimoase din Moscova
Articolul următor