Premieră pentru comunitatea maib „Activ la Superlativ”: prima participare internațională la Semimaraton Iași

E simplu și ușor să transformi orice provocare în oportunități valoroase. O demonstrează zilnic comunitatea maib „Activ la Superlativ”, care inspiră colegii și întreaga societatea să adopte un mod de viață sănătos, să facă mișcare și să trăiască la maxim valoarea care caracterizează echipa maib – de a fi cu spirit de echipă. Weekendul trecut, 17 membri ai comunității au acceptat provocarea de a participa la cursa de alergat „Semimaraton Iași”, eveniment sportiv organizat în România începând cu anul 2015, cu scopul de a promova mișcarea, stilul de viață sănătos și generozitatea prin susţinerea copiilor fără posibilităţi materiale, pentru care supravieţuirea zilnică reprezintă adevărata competiţie.

Emoțiile și adrenalina au fost la cote maxime pentru angajații maib, așa cum această cursă a fost prima participare a comunității „Activ la Superlativ” peste hotarele țării. Sportivii și amatorii acestui tip de activitate au avut ocazia să se înscrie pentru a parcurge 4 distanțe: semimaraton 21 km, cros 10 km, cros 5 km și cros popular 2,5 km.

Unul dintre cele mai bune rezultate în cadrul competiției l-a obținut Ivan Buga, manager credite. Ivan a alergat distanța de 21 km în 1h 29min, ocupând locul 22 din totalul de 505 alergători înscriși și locul 12 în categoria de vârstă 18-34 ani.

„A fost prima mea experiență de a alerga un semimaraton și a fost una extraordinară. Cursa de 21 km diferă de cea de maraton și implică efort maxim pentru toată distanța parcursă, e cursa unde rezistența și viteza sunt mână-n mână. Am avut plăcerea să particip alături de oameni minunați din echipa maib, iar fiecare dintre ei este învingător în primul rând pentru că a avut curajul și pregătirea de a participa și de a ajunge cu bine la linia de finiș”.

Chiar dacă a început să practice alergarea relativ recent, odată cu declanșarea pandemiei COVID-19, Cristina Dolgaia, specialist principal controlling, a reușit deja să se afirme la competiții de alergat precum Trail Run la Orheiul Vechi și Chișinău International Marathon 2021. La cursa din România Cristina a alergat distanța de 10 km alături de colegii săi.

„Totul a fost mult peste așteptări. Banca a avut grijă să avem parte de antrenamente pe cinste, transport organizat, odihnă în ajunul competiției în centrul Iașiului și o participare spectaculoasă în cursă. Îmi doresc să continui să mă antrenez în aceeași componență, să particip în acest an alături de colegii din bancă la Maratonul Internațional Chișinau și la alte curse locale și internaționale, să avansez la nivelul următor, obiectivul meu fiind parcurgerea distanței de 21 km. Apreciez că maib împărtășește valorile mele personale ce țin de modul sănătos de viață si de solidaritatea socială”.

Alături de Cristina a alergat și Ludmila Ursu, specialist suport tranzacții, și Dumitru Niculăiță, brand manager IMM și corporate. Și după două zile de la competiție vorbesc cu entuziasm despre emoțiile trăite.

„Sunt recunoscătoare băncii pentru că a susținut această inițiativă sportivă si ne-a ajutat să valorificăm spiritul de echipă, promovând mișcarea și modul activ de viață. Sunt mândră de colegii din maib care au dat scântei la picioare, ne-au transmis gânduri pozitive și voie bună. Cred cu tărie în comunitatea „Activ la Superlativ” – suntem o forță care sper să crească și să ne unească”, a menționat Ludmila.

„Am participat la diverse evenimente locale, dar, totuși, alergarea la o competiție de peste hotare e ceva nou, diferit. Suntem mândri că am reprezentat maib la această cursă din Iași și că am fost una dintre cele mai numeroase echipe corporative participante. Unul dintre cele mai importante avantaje pe care îl oferă acest gen de evenimente este faptul că ne unesc ca echipă, chiar dacă activăm în diferite departamente, împărtășim acceași pasiune – alergatul”, a adăugat Dumitru.

Pentru echipa maib, participarea la evenimentele sportive din țară și de peste hotare a devenit o tradiție. Comunitatea „Activ la Superlativ” a fost creată acum 2 ani, iar de atunci membrii acesteia au arborat cu mândrie drapelul băncii la competițiile „Run Pink Moldova”, „700 de minuni”, „Run for Children”, „Foc la ghete pe biciclete”, „Chișinău International Marathon”, „Trail Run”, „Ironman” etc. 

Ca angajator, banca susține pasiunile angajaților și creează condiții pentru dezvoltarea atât profesională, cât și personală a echipei.

Despre maib
Maib promovează spiritul sportiv și valorile olimpice din Republica Moldova, contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu. De peste 20 de ani maib este partener al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), alături de care premiază anual olimpicii care demonstrează performanțe la diverse competiţii pe arena naţională şi internaţională. Prin prisma comunităților interne formate din angajați ai băncii (de fotbal, tenis, volei, alergat), banca își propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viață și activ la superlativ.

Topul celor mai prestigioase universități cu cei mai mulți miliardari printre absolvenți

Statele Unite găzduiesc peste 700 de miliardari, ceea ce nu este surprinzător având în vedere că mulți dintre aceștia au absolvit universitățile de top. În 2024, Forbes a publicat un clasament al universităților cu cei mai mulți miliardari printre absolvenți. Universitățile Ivy League au dominat clasamentul, șapte dintre cele opt instituții având peste 11 miliardari absolvenți. Cu toate acestea, Brown University este o excepție notabilă, scrie playtech.ro.

Harvard deține recordul pentru cei mai mulți miliardari absolvenți, cu 29. Printre aceștia se numără Nathan Blecharczyk, cofondator și director tehnic al Airbnb, care a absolvit în 2005 cu o diplomă în informatică. Alți absolvenți miliardari includ Tom Werner, cofondator și președinte al Fenway Sports Group, și Jim Koch, fondatorul Sam Adams.

Universitatea din Pennsylvania, renumită pentru Wharton School of Business, este alma materul lui Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o valoare netă de 211,1 miliarde de dolari. Musk a studiat economie și fizică la Penn. Alți absolvenți notabili includ fostul președinte Donald Trump și moștenitorii Estée Lauder: Leonard, William, Aerin și Ronald Lauder.

Stanford, situată în centrul Silicon Valley, este un teren fertil pentru inovația tehnologică. Evan Spiegel, CEO-ul Snap Inc., este un absolvent miliardar care și-a fondat compania de succes. Spiegel a creat Snapchat împreună cu colegul său de la Stanford, Bobby Murphy, în 2011. Universitatea a produs și alți antreprenori tehnologici de succes, precum fondatorii DoorDash, Andy Fang și Stanley Tang.

Yale University a fost un catalizator pentru succesul a 19 miliardari, inclusiv membri ai familiei Mars, asociați cu branduri iconice precum M&M’s, Snickers și Twix. De asemenea, universitatea numără printre absolvenții săi de seamă pe fondatorul FedEx, Fred Smith, precum și pe cofondatorii Pinterest, Ben Silbermann și Paul Sciarra.

Sharon Stone, imagini de colecție cu cei trei fii ai săi, adoptați după 9 sarcini pierdute

La 66 de ani, Sharon Stone este o mamă împlinită și fericită, alături de cei trei fii ai ei, care au fost adoptați după ce actrița a pierdut nu mai puțin de 9 sarcini, scrie www.viva.ro.

Recent, Roan, fiul cel mare al lui Sharon Stone a împlinit 24 de ani, iar actrița a marcat momentul în social media prin intermediul unei postări emoționante la care a atașat fotografii de colecție cu el și cu frații lui, Laird, în vârstă de19 ani, și Quinn, în vârstă de 18, toți trei fiind adoptați pe actriță la începutul anilor 2000.

Actrița a devenit mamă pentru prima dată în 2000, când ea și soțul ei de atunci, Phil Bronstein, au adoptat împreună primul lor copil, pe Roan, acum în vârstă de 24 de ani. În 2005, Sharon Stone a adoptat al doilea fiu, pe Laird, în vârstă de 19 ani, urmat de, Quinn, în vârstă de 17 ani, un an mai tarziu.

Sharon Stone a fost întotdeauna deschisă cu privire la numeroasele tragedii pe care le-a îndurat de-a lungul vieții, atât înainte, cât și după ce a devenit mamă, inclusiv avorturi spontane multiple. „Noi, ca femei, nu avem un forum pentru a discuta profunzimea acestei pierderi. Am pierdut nouă copii din cauza avorturilor spontane”, a povestit actrița în social media în 2022.

„Nu este puțin lucru, fizic sau emoțional, totuși suntem determinate să simțim că este ceva ce trebuie să suportăm singure și în secret, cu un fel de sentiment de eșec”, a mai spus actrița. Sharon Stone a mers însă înainte, în pofida greutăților pe care le-a întâmpinat.

„Am supraviețuit tuturor, hărțuirea sexuală, avorturile spontane, o sângerare cerebrală, divorțul, o lovitură de fulger. Nu am timp să mă prostesc. Sunt aici pentru a fi un părinte sănătos și prezent, o fiică bună și un cetățean logodit. Orice altceva este doar o distragere a atenției”, a spus Sheron Stone într-un interviu pentru AARP.

Pe când fiul său avea 13 ani, actrița a vorbit cu sinceritate despre viața cu trei copii.

„Locuiesc în aceeași casă pe care o am de 25 de ani și mă simt fericită trezindu-mă în casa mea, cu copiii mei. Sunt la o vârstă minunată, când nu mai trebuie să avem dădacă. Mă pot trezi sâmbăta și să cobor, iar ei se joacă, înotăm, jucăm baschet, ne uităm la filme, e o dinamică familială minunată’, a povestit atunci actrița.

Campionul european Ion Iliescu dă BAC-ul la 34 de ani: ,,Vreau să-i susțin pe toți cei care ar fi avut, și ei, situații dificile în viață”

În prezent, campionul european și vicecampionul mondial la taekwondo, Ion Iliescu, susține examenele de bacalaureat. Campionul nu a renunțat la visul său de a obține o diplomă de bacalaureat nici la 34 de ani.

A avut o copilărie plină de greutăți și a părăsit școala la 10 ani. Sportul însă l-a ajutat să învingă nereușitele trăite și să se întoarcă la școală. După ce va primi diploma, vrea să studieze la Universitatea de Educație Fizică și Sport, notează europalibera.org.

Ion Iliescu a susținut primul examen la limba română, pe 7 iulie, la Liceul George Meniuc din Chișinău.

„Mă simt bine, am emoții pozitive. Aștept această zi de 4 ani și cu această ocazie aș vrea să mulțumesc tuturor profesorilor care mi-au dat cunoștințe. Este un sentiment de nedescris, pentru că acest lucru nu se întâmplă în fiecare zi, mai ales la această vârstă”, a spus sportivul.

Sportivul a studiat la gimnaziul nr.1 seral și timp de 4 ani a făcut naveta de la Telenești la Chișinău.

Ion Iliescu este căsătorit și are trei copii. Ion a părăsit școala la 10 ani, când tatăl său a murit, iar mama sa a plecat în străinătate pentru a-i întreține pe copii. „Mamei i-a fost greu să ne întrețină. Uneori ne culcam flămânzi. Uneori purtam șosete rupte, pentru că nu ne permiteam să cumpărăm altele noi. Iarna nu aveam lemne de foc. Eram mici de 7, 9 și 11 ani“, a mărturisit sportivul. Pentru a face față dificultăților, a început taekwondo.

De atunci, a câștigat peste o sută de medalii în competiții naționale și internaționale. Acum Ion este și antrenor de taekwondo la Telenești.

Președintele Federației de Taekwondo a insistat ca Ion Iliescu să-și continue studiile pentru a putea antrena copii. Sportivul este încrezător că va susține cu succes examenele de licență.

„Avem nevoie de educație, fără ea suntem limitați în toate tipurile de activități. Vreau să-i susțin pe toți cei care ar fi avut, și ei, situații dificile în viață. Niciodată nu este prea târziu. Eu am 34 de ani și nu cred că am mers prea târziu la școală”, a mai spus sportivul. Reportajul integral poate fi urmărit aici.

Guvernul alocă mai mulți bani în sprijinul cetățenilor. Bugetul public național a fost rectificat
Articolul anterior
Gazprom nu răspunde la scrisorile trimise de Chișinău. Moldova ar putea rămâne fără gaz rusesc și fără energie de la Cuciurgan
Articolul următor