Soția lui Iuri Shatunov nu va participa la funeraliile interpretului: ,,Svetlana este foarte bolnavă”

„Soția lui Iuri Shatunov este foarte bolnavă”, susțin prietenii familiei. Deși era stabilit de mai mulți ani în Germania, interpretul rus Iuri Șatunov a murit în Rusia.

Soția sa, Svetlana, nu va zbura din Germania pentru a-și lua rămas bun de la cântăreț. Vestea morții subite a soțului ei a lovit-o pe Svetlana Shatunova, în vârstă de 45 de ani. Prietenii cântărețului se tem pentru sănătatea mamei a doi copii.

Svetlana este o rusoaică care s-a mutat cu părinții ei din Yaroslavl în Germania când era copilă. Femeia a absolvit Universitatea din München, după ce a primit o diplomă în drept. Nemțoaica vorbitoare de limbă rusă l-a cunoscut pe artist în decembrie 2000, în ajunul Anului Nou.

Iuri a recunoscut că s-a îndrăgostit de o blondă care locuia în blocul din apropiere. În septembrie 2006, Shatunov a devenit tată – cuplul și-a întâmpinat primul copil, un fiu pe nume Dennis.

Cinci luni mai târziu, tinerii părinți s-au căsătorit la Frankfurt pe Main. Iar în martie 2013, s-a născut fiica lor Estella. Cuplul și-a botezat copiii într-o biserică din Soci, unde locuia sora Svetlanei. Nașul fiului și fiicei cântărețului a fost producătorul grupului „Laskovîi Mai” Andrei Razin.

Юрий Шатунов

Printr-o întorsătură fatală a sorții, Iuri a murit după dispute epuizante cu nașul său pentru dreptul de a interpreta hiturile grupului. Prietenii artistului au explicat că acesta a luat aceste scandaluri prea aproape de inimă.

Юрий умер от сердечной недостаточности

Managerul artistului, Arkadi Kudryashov, a spus că oamenii își vor putea lua rămas bun de la artist pe 26 iunie, între orele 10.00 și 15.00, în sala de ritual a cimitirului Troekurovsky.

Soția interpretului va rămâne în Germania. Prin urmare, problemele organizatorice sunt acum rezolvate prin reprezentanții săi.

„Soția nu va fi la funeralii. Svetlana este foarte bolnavă acum. Acum ne temem pentru sănătatea ei ”, a declarat Arkady Kudryashov pentru KP.

Avocatul vedetă Serghei Jorin a explicat că drepturile asupra melodiilor, pe care Shatunov le-a apărat cu greu în instanță, vor fi acum transferate rudelor sale.

Iuri Shatunov a murit ieri, 23 iunie. Moartea sa a fost înregistrată în spitalul Domodedovo, în urma unui atac de cord. Cântărețul avea 48 de ani. Conform presei ruse, artistul ar fi putut fi salvat, dar nu a venit nicio ambulanță la locul chemării.

Iuri s-a simțit rău în seara de 22 iunie. Prietenii săi au chemat o ambulanță la ora 23:27, spunându-i dispecerului că bărbatul are dureri de inimă. Angajatul a răspuns că nu sunt mașini și nu a pus nicio întrebare clarificatoare pentru a evalua gravitatea situației. Artistul nu a primit ajutor.

Prietenii lui Iuri au trebuit să-l ducă ei înșiși la spital. Din această cauză s-au pierdut 40 de minute, relatează pblicația ,,Izvestia”.

Sursa publicației este sigură că solistul grupului Laskovy May ar fi putut fi salvat cu o probabilitate de 60% dacă i-ar fi fost acordat ajutor la timp. Artistul a fost dus la cel mai apropiat spital la ora 23:45. Ambulanța a ajuns acolo doar 25 de minute mai târziu. A fost nevoie de încă 10 minute pentru a-l examina pe Iuri și a pleca la Spitalul Raional Central Domodedovo.

S-a dovedit că cu câteva ore înainte, Yuri ajunsese la casa unui prieten, nu departe de Domodedovo. „Acolo era un grup mic de oameni. În jurul orei 22:00, conform prietenilor, cântărețul s-a plâns de dureri în piept. Bărbații și-au urcat prietenul în mașină și l-au dus la cel mai apropiat spital din satul Rastunovo”.

„Nici nu putea să meargă singur, se ținea strâns de inimă”, a declarat o sursă din serviciile de urgență pentru KP. Cel mai apropiat spital era închis, astfel însoțitorii au chemat o ambulanță.

Medicul șef Andrei Osipov din spitalul Domodedovo a spus că muzicianul a fost adus la ei în jurul orei 23:30. Medicii au încercat să-l salveze timp de o oră și jumătate, dar nu au mai putut face nimic pentru viața cântărețului.

Ultimele ore din viața artistului Iuri Shatunov. ,,Aștepta cu nerăbdare să își vadă soția și copiii, avea bilete spre Germania chiar în ziua următoare”

Imagini foto și video de la funeraliile lui Iuri Shatunov

Cine sunt cei 12 interpreți care vor concura în etapa finală națională a concursului Eurovision 2025

12 interpreți și interprete urmează să concureze în finala națională a concursului Eurovision 2025, care se va desfășura pe 22 februarie. Finaliștii au fost desemnați sâmbătă, 18 ianuarie, în cadrul audițiilor live, după audierea celor 25 de piese, scrie diez.md.

Inițial, Comitetul de organizare al Eurovision Moldova a selectat 29 de participanți pentru audițiile live a concursului muzical. Ulterior, Eblansh Band a anunțat că se retrage din competiția națională a Eurovision Song Contest 2025. Trupa a declarat că nu poate fi prezentă la audițiile live, deoarece unul dintre membrii echipei este internat într-un spital din România. Piesa care urma să fie audiată e „O, Moldova Mea Dragă!”.De asemenea, în timpul audițiilor live, prezentatoarele evenimentului au anunțat că interpretele AnnaG și Valleria au fost descalificate din competiție, deoarece nu s-au prezentat la audiții. Drept urmare, pe scenă au evoluat 25 de participanți.

Mai jos găsiți lista finaliștilor și piesele lor.

Conform punctajului oferit de către juriu, participanții s-au calificat în finala concursului în următoarea ordine:
1. Zelorielle;
2. Vadim Eleni;
3. Royals ST;
4. PRIZA și Mc MIKE;
5. Katy Rain;
6. Cătălina Solomac;
7. Rina;
8. Macho și CARNIVAL BRAIN;
9. LODOS;
10. Nadya Crajevschi;
11. Chris Cross;
12. Sasha Bognibov.

În acest an, Eurovision Song Contest se va desfășura în Elveția. Concursul va avea loc în perioada 13-17 mai la Basel. Elveția găzduiește Eurovision pentru a treia oară în istoria sa. Acest lucru a fost posibil după victoria obținută de cântărețul Nemo la ediția din 2024 cu piesa The Code.

Trump a depus jurământul fără să pună mâna pe Biblie

Donald Trump a depus luni jurământul pentru instalarea în funcția de preşedinte al Statelor Unite fără a-și pune mâna stângă pe cele două Biblii pe care soţia sa, Melania, le ţinea în timp ce stătea lângă el. Gestul lui Trump american a stârnit controverse în mediul online, iar specialiștii s-au pronunțat dacă acest lucru afectează sau nu validarea sa ca președinte, scrie digi24.ro.

Aparenta omisiune nu are niciun impact practic, spun specialiştii, dar a stârnit curiozitatea online. În ciuda fastului de la ceremonia de învestitură şi a unui discurs revigorant, cel mai important lucru pe care americanii l-au căutat pe Google în legătură cu Trump luni după-amiază a fost despre faptul că acesta nu a pus mâna pe Biblie, potrivit Agerpres, care preia Reuters. Obiectul pe care jură un viitor preşedinte, fie că este o Biblie, un document istoric sau nimic, nu este relevant pentru asumarea puterii, a declarat Jeremi Suri, profesor de istorie la Universitatea din Texas, şi specialist în teme prezidenţiale. „Nu există nimic în Constituţie care să spună că preşedintele trebuie să facă o legătură între acesta (jurământ – n.r.) şi Dumnezeu în vreun fel”, a spus el. „Jurământul este către Constituţie”, a adăugat Suri.

Jurământ sau afirmație

Suri a mai spus că Constituţia permite unui viitor preşedinte fie să jure, fie să afirme. Părinţii fondatori ai SUA „au lăsat deschisă posibilitatea pentru cineva care este ateu”, a apreciat Suri. Purtătorii de cuvânt ai lui Trump nu au răspuns la o solicitare de comentarii. Articolul 2 din Constituţia Statelor Unite spune că un viitor preşedinte „va depune următorul jurământ sau afirmaţie: Jur (sau afirm) în mod solemn că voi executa cu fidelitate Oficiul de Preşedinte al Statelor Unite şi voi păstra, proteja şi apăra, în măsura posibilităţilor mele, Constituţia Statelor Unite”. Pentru ceremonia de ieri, Trump a ales Biblia pe care a depus jurământul al 16-lea preşedinte al SUA, Abraham Lincoln, şi o altă Biblie pe care republicanul a primit-o de la mama sa, a anunţat echipa sa de tranziţie.

De frica războiului, locatarii unui bloc din Baia Mare și-au construit, pe banii lor, un buncăr la subsol. Ce spun autoritățile

Cu războiul la graniță, locatarii unui bloc din Baia Mare au început să-și transforme, pe banii lor, beciul în buncăr. Adăpostul are curent electric, grup sanitar și chiar o sufragerie. Primarul a fost în vizită și i-a lăudat pe oameni, scrie digi24.ro.

După începerea războiului din Ucraina, locatarii unui bloc din Baia Mare au decis să-și construiască propriul buncăr în locul beciurilor de la subsol.

„Ne-am mobilizat. Am pus afișe în bloc, am anunțat vecinii și am început să construim. În primul rând, să creăm distanța necesară. Am scos pământ, după am turnat, apoi ne-am mobilizat la geamuri”, a spus o locatară.

Ideea de a construi buncărul a fost împărtășită de toți cei care locuiesc în bloc. „Toți au fost de acord, au contribuit cu o sumă de bani”, a mai spus un alt locatar. Adăpostul are curent electric. Primarul municipiului a făcut și el o vizită în buncăr.

„Trebuie să ne anunțe și să fie foarte atenți la ceea ce înseamnă consolidarea și lucrările care ar putea să apară la structura de rezistență a imobilelor și, de aceea, trebuie să fim anunțați, pentru că nu este permis să efectuăm lucrări neautorizate. Am solicitat sprijinul ISU”, a spus Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare, după vizita în buncări.

Reprezentanții ISU Maramureș spun, însă, că nu au primit nicio solicitare. „La nivelul instituției noastre nu s-a înregistrat nicio solicitare de obținere a avizului sau autorizației de realizare a adăpostului de protecție civilă”, a declarat Adriana Șanta, purtător de cuvânt ISU Maramureș. Oamenii au început lucrările după începerea războiului din Ucraina.

Experții avertizează: Virusul variolei maimuței nu se răspândește doar prin contact intim
Articolul anterior
#stilunic cu Nicu Țărnă:” În acea perioadă toți erau îmbrăcați la fel. Îmi plac schimbările de acum”!
Articolul următor
Close menu