Haos pe aeroporturile din Europa. Zboruri anulate din lipsă de personal

Mii de curse aeriene în Europa au fost amânate sau chiar anulate din cauza lipsei de personal și cererii mari. La haosul de pe aeroporturi contribuie și grevele tot mai dese, dar și problemele cu bagajele pierdute ori cu documentele de călătorie.

Haos pe aeroporturile din Europa: Zboruri anulate din lipsă de personal

Doar în România, de la începutul vacanței, 500 de familii au fost nevoite să își anuleze planurile, pentru că cei mici nu aveau actele necesare pentru a zbura, transmite digi24.ro.

Aeroportul Otopeni, cel mai mare din România, a înregistrat de la începutul anului peste șapte mii de întârzieri și aproape 300 de zboruri anulate anulate. Motivele sunt cele care afectează și alte aeroporturi din Europa.

George Dorobanțu – reprezentant aeroport: În ultima perioadă din ce mai multe zboruri au fost anulate din motive de lipsă de personal, ceea ce înseamnă că dacă ar fi să ne uităm pe ultima săptămână 50 dintre zborurile care erau programate săptămâna trecută au fost anulate din lipsă de personal.

Astfel de situații tot mai frecvente aduc o serie de obligații pentru companiile aeriene.

Cristian Anghel – agent turistic: Fie că vor procura un bilet de avion către altă companie, fie vor oferi un zbor în aceeași zi sau a doua zi. În cazul în care este a doua zi, compania aeriană ar trebui să asigure pasagerilor și cazare, chiar un voucher cu servicii de masă.

-Ținem cont de faptul că se tot vehiculează de ceva vreme probleme în toate marile aeroporturi din Europa probabil că toată lumea vine cu inima îndoită să nu pățească asta. Momentan suntem în grafic.

Dincolo de aglomerație, unii călători ratează zborul pentru că nu au toate actele în regulă. Peste 500 de copii nu au putut pleca în vacanță cu părinții, în ultimele trei săptămâni, asta pentru că nu aveau documentele necesare. Cele mai frecvente situații au fost cele în care copiii fie nu aveau actele valabile, fie nu aveau acordul din partea ambilor părinți pentru a părăsi țara.

Pentru a evita astfel de probleme polițiștii de frontieră le recomandă celor care pleacă în vacanță să verifice din timp dacă toate documentele sunt în regulă.

Cătălin Rusu – reprezentatul Poliției de Frontieră: În cazul în care minorul se prezintă cu o terță persoană însoțitoare în afară de părinți, atunci acea persoană, conform procedurilor legale în vigoare, trebuie să prezinte extrasul de cazier judiciar. Este un document care se eliberează extrem de simplu, pe loc, în 5-10 minute. Este păcat să pierdem o vacanță, să pierdem un bilet de avion pentru lipsa acestui document.

Unii oameni spun că nimic nu poate fi mai rău decât să îți pierzi bagajul, să ți se anuleze zborul sau să nu ai documentele valabile chiar înainte de vacanță pentru că întreagă procedură e o bătaie de cap.

-Am venit la check-in și la check-in ne-au spus că zborul este anulat.

-Mergeți de la un ghișeu la altul, toată ziua ne-am plimbat, chiar nu știm ce să facem.

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a explicat la Digi24 care sunt cauzele întârzierilor.

Adina Vălean: Unele companii s-au pregătit mai bine, altele mai puțin. Personalul e mai puțin, deci se lucrează ore mai multe, mișcări sindicale, adica greve ale personalului feroviar și cel de linii aeriene.

Pe aeroportul Otopeni, numărul de călători a ajuns la 80% din nivelul înregistrat înainte de pandemie.

Sfânta lumină a fost distribuită preoților și enoriașilor în scuarul Mitropoliei Chișinăului

Focul Haric a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus în Republica Moldova atât de reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove cât și de cei ai Mitropoliei Basarabiei. Sfânta lumină va fi distribuită preoților și tuturor creștinilor, astfel încât să ajungă în toate lăcașele sfinte din țară.

În acest an, focul Haric este distribuit creștinilor și preoților care s-au adunat în fața Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului”, dar și la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul”.

Delegația Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a fost condusă de Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, care a fost însoțit de doi clerici de la Academia de Teologie.

sursa: www.radiomoldova.md

Focul Haric a ajuns la Chișinău

Clipe de înaltă bucurie duhovnicească au trăit în această seară clericii și închinătorii adunați la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din centrul Capitalei. Delegația Arhiepiscopiei Chișinăului, condusă de ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, alături de consilierii eparhiali și protopopi, au adus Sfânta lumină de la Ierusalim, la sediul Mitropoliei Basarabiei.

Într-o atmosferă de evlavie și rugăciune, Părintele Mitropolit le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Luminii Sfinte, precizând că aceasta este darul prezenței lui Hristos cel înviat din morți în Biserica Sa.

„Lumina Sfântă este o binecuvântare, o bucurie pentru cei care cred în Hristos, îl mărturisesc pe El și simt iubirea Lui”, le-a spus ÎPS Petru celor adunați la Reședința Mitropolitană.

Părintele Mitropolit s-a rugat ca Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne ajute să simțim binecuvântarea și bucuria Lui pe care ne-o dăruiește din belșug.

Ulterior, Sfânta Lumină a fost distribuită de către protopopii Arhiepiscopiei Chișinăului, care o vor distribui în fiecare parohie din subordine. După împărtășirea Sfintei Lumini, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, se va îndrepta spre Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, unde va săvârși slujba de Înviere.

sursa: Mitropolia Basarabiei/Facebook

Klaus Iohannis, mesaj de Paște pentru toți românii: „Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruința vieții asupra morții și a luminii asupra întunericului”

Președintele României Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de Paşte pentru românii de pretutindeni, dar despre gândurile care se îndreaptă către ”semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”.

”Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne apropie, pentru a trăi împreună Învierea Domnului. Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruinţa vieţii asupra morţii şi a luminii asupra întunericului, reîncărcându-ne cu speranţă în puterea tămăduitoare a credinţei şi a rugăciunii. În aceste zile speciale, gândurile noastre se îndreaptă şi către semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”, a transmis, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că ”Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace şi bună înţelegere”.

”Acestea sunt valorile noastre cardinale, aşezate de generaţii pe o temelie de solidaritate şi spiritualitate creştină. Vă urez tuturor, dragi credincioşi ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi, să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină prilejuite de Sărbătoarea pascală”, a mai transmis şeful statului român.

Lentile progresive – îmbină trei perechi de ochelari în una
Articolul anterior
Prețuri uriașe pentru mâncare și transport în Turcia. Inflația a ajuns la 80%, cea mai mare în 20 de ani
Articolul următor