Luptătorul Mihailo Dianov, eroul de la Azovstal, povestește momentul eliberării din captivitate. „Am stat în patru labe vreo cinci ore”

Prizonierii de război ucraineni nu au știut până la ultima clipă că vor fi trimiși acasă ca parte a unui schimb amplu de prizonieri. Lupătorul Mihail Dianov își amintește într-un interviu pentru ziarul „Censor.NET” ultimele zile de captivitate și povestește ce a simțit după sosirea în Ucraina.

Pe 20 septembrie, supraveghetorii ruși au intrat într-una dintre barăci și au strigat numele militarilor care trebuiau să plece. Dianov recunoaște că mai aștepta o altă deplasare la Comisia de anchetă pentru audieri. La punctul de control, ocupanții au împărțit prizonierii.

„Am stat în patru labe vreo cinci ore. Așteptam ce urma să se întâmple. Apoi am văzut că în partea stângă au fost scoși comandanții pușcașilor marini – Volyn, Dzus, Dobroy și altcineva. Erau într-un celulă de izolare disciplinară, acolo erau cei torturați, șocuri electrice, bastoane… Se apropie camioane militare KamAZ, iar oamenii stăteau deja într-unul dintre ele… Stăteam cu spatele la ei… Aud nume: Potchev, Kashirin, alții… Știu că aceștia sunt băieții mei, adică sunt deja în mașină. Și înțeleg că adunau marinari, sunt mulți, și sunt și „Azovi”.

Rușii le-au cerut prizonierilor de război să-și tragă șepcile sau glugă pe față. O bucată de celofan a fost pusă pe Dianov și înfășurată cu bandă adezivă. Chiar și în timpul transportului, după cum își amintește marinarul, rușii i-au batjocorit pe prizonieri. Unul dintre gardieni i-a pus piciorul pe pieptul lui Dianov pentru a-i strânge cât mai tare banda de pe față. În plus, înainte de schimb, ocupantul rus l-a lovit în față cu capul pentru „comportament greșit”.

La sosire, Dianov a auzit zgomotul unui motor cu reacție și a presupus că vor fi transportați pe calea aerului. Ulterior, militarul a aflat că încărcarea navei de transport a fost efectuată la Taganrog. Dianov a auzit un anunț al unui crainic care spunea că unul dintre avioane se pregătea să plece spre Moscova.

„Mi-am dat seama că zburăm spre nord-vest. M-am gândit că putem fi transportați cu feribotul în Belarus. Eram exact 200 de oameni în avion”.

La aterizare, un bărbat a intrat în salon și i-a salutat pe prizonierii de război cu fraza „Glorie Ucrainei!”. În primele clipe și-a sunat sora, soția și fiica, pentru că știa pe de rost toate numerele de telefon ale rudelor sale.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane stând jos şi interior

Dianov și-a împărtășit amintirile și despre prima sa bătălie de lângă Mariupol și a povestit cum a ajuns pe teritoriul uzinei Azovstal.

sursa

România, țara cu cea mai tânără bunică. Are 23 de ani

România este ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani, cu minore însărcinate la 12 ani şi fete de 14 ani cu câte doi copii, scrie presa de peste Prut.

Potrivit Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), inclusiv din acest motiv, printre prevederile noului contract-cadru, intrat în vigoare la 1 iulie, figurează şi o serie de capitole care privesc adolescentul.

„Printre prevederile pe care le anunţ în acest nou contract, în această prelungire, pentru că este o prelungire a contractului de la 01.07.2023, avem şi prevederi care privesc adolescentul. Putem consilia adolescentul împotriva bolilor cu transmitere sexuală, împotriva riscului de dependenţă de alcool, dependenţă de droguri, dependenţă de jocuri de noroc, dependenţă de jocuri video.

Avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii. Suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri! Şi atunci, refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale”, a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

„Ascultaţi-i pe tineri. Haideţi să încercăm să-i prevenim”

Experta a făcut un apel la părinţi şi la bunici să vorbească cu tinerii, să îi încurajeze pe copii să spună ce gândesc. „Vorbiţi cu ei pentru că noi, cei care poate că am fost altfel crescuţi, avem nevoie să ne aplecăm spre ei. Este ceea ce vă rog cel mai mult: Ascultaţi-i pe tineri!

Haideţi să încercăm să-i prevenim şi să prevenim îmbolnăvirile. Haideţi să recunoaştem că există nişte probleme. Nu pot să concep secolul 21 fără să vorbeşti cu copiii tăi. Sexualitatea nu este o ruşine, dar este o ruşine să nu vorbim despre sănătatea dentară, să nu vorbim despre sănătatea corpului, să nu vorbim despre ceea ce este normal fiziologic în organismul nostru.

E normal să avem cultură medicală în şcoli şi îmi menţin părerea fermă. Este obligatoriu să avem educaţie medicală în şcoli. Este obligatoriu să vorbim şi să ne asumăm să fim un exemplu pentru copiii noştri”, a mai declarat preşedintele CNAS, potrivit Agerpres.

Caz șocant într-un oraș din Turcia. Mai mulți oameni au fost răniți, după ce scara rulantă de la metrou și-a schimbat brusc direcția

Cel puțin 11 persoane au fost rănite într-o stație de metrou din Turcia, după ce scara rulantă și-a schimbat brusc direcția de mers.

Accidentul a avut loc în stația de metrou Uçyol, din Izmir, Turcia. Scara rulantă și-a aschimbat brusc direcția de mers din cauza unei defecțiuni, iar 11 oameni, care se aflau în acel moment pe scară, s-au dezechilibrat și s-au accidentat. 

Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Martorii au sărit imediat în ajutorul răniților, iar la fața locului au fost chemate echipaje de intervenție. 

Accidentul a avut loc în condițiile în care au fost efectuate lucrări de mentenanță a scărilor rulante din această stație cu doar o zi înainte.

Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate

La Basarabeasca a fost finalizată reparația podului de pe drumul R3. Circulația rutieră pe podul de șosea a fost redeschisă pe 5 iulie, informează Administrația de Stat a Drumurilor. 

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

Podul reparat are o lungime de 89,1 m și o lățime totală de 11,30 m, incluzând parapetele de siguranță a traficului și parapetele pietonale. Lucrările de reparație au început în iulie 2023, fiind executate în termenii stabiliți. Reabilitarea podului a costat peste 22 milioane de lei. Banii au fost alocați din Fondul rutier.

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

Băiatul născut cu două fețe din cauza unei afecțiuni extrem de rare a împlinit 18 ani, în ciuda avertizărilor medicilor că nu va putea supraviețui
Articolul anterior
Drama „celui mai frumos băiat din lume”. Blestemul care s-a abătut asupra destinului său
Articolul următor