Adevăratul tată al lui Vladimir Putin, descoperit după 70 de ani: Un fost ofițer NKVD, care a trecut de partea hitleriștilor fără a fi silit de cineva

Conform legendei oficiale, Vladimir Putin s-a născut în urmă cu 70 de ani la Leningrad și a crescut într-un apartament comunal. Propaganda a ”pictat” imaginea unui tip dintr-o familie săracă, de muncitori obișnuiți, care „a reușit totul pe cont propriu”.

Însă adevăratul tată ar fi fost un ofițer experimentat NKVD, colaborator al naziștilor.

Potrivit revistei poloneze „Angora”, tatăl actualului președinte al Rusiei a trecut de partea hitleriștilor fără a fi silit de cineva.

Autorul materialului a făcut trimitere la fostul rezident al serviciului de spionaj rus GRU în Elveția, Viktor Suvorov. Acesta, care poartă actualmente numele Bogdan Rezun, a trecut în 1978 de partea serviciului de spionaj britanic și a găsit în arhiva secretă a armatei de acolo o fotografie interesantă, informează gazeta.ua.

În fotografie sunt șase ofițeri, dintre care trei în uniformă de kazaci, doi – în echipament al hitleriștilor.

Potrivit lui Suvorov-Rezun, ofițerii în uniforma kazacilor sunt ruși, care și-au făcut serviciul în arma generalului Andrei Vlasov și au colaborat cu hitleriștii.

Astfel, primul din stânga ar fi adevăratul tată al lui Putin.

„În 1945, tatăl actualului președinte a fost predat de serviciile secrete britanice Uniunii Sovietice”, a spus Suvorov.

Tatăl ”oficial” al lui Putin este Vladimir Spiridonovici Putin, un bărbat gras, cu părul des și ochelari, care apare în mai multe fotografii, fără să aibă trăsături comune cu actualul lider de la Kremlin.

familie

Putin alături de părinții săi ”oficiali”

Vladimir Putin și Maria Putina, au trăit și au murit la Leningrad și sunt înmormântați la cimitirul Serafimovsky din Sankt Petersburg.

Ambii au murit la sfârșitul anilor 90 și nu au trăit să vadă ziua în care Putin a devenit președinte al Federației Ruse.

O informație asemănătoare a apărut și referitor la tatăl fostului președinte al Ucrainei, Victor Ianukovici. Potrivit biografiei fostului președinte, tatăl său a plecat pe front, dar a fost rănit grav. Potrivit unor documente din arhivă, după ce s-a vindecat, acesta ar fi colaborat cu fasciștii.

sursa

ATENȚIE, la căpușe: au intrat în faza activă! Anul trecut, peste 240 de persoane au ajuns la medic

Odată cu încălzirea vremii, căpușele au intrat în faza lor activă. Acești paraziți periculoși, care reprezintă o amenințare pentur oameni și animale, pot transmite boli grave, precum Lyme, febra Q, encefalita de căpușă sau babesioza, iar numărul cazurilor este în creștere în Republica Moldova, scrie IPN.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în 2024, peste 240 de persoane au fost diagnosticate cu boala Lyme. Printre pacienți se numără și 88 de copii, inclusiv sugari cu vârsta de până la doi ani. Boala este provocată de bacterii transmise prin înțepătura unei căpușe infectate, iar semnele pot apărea între 3 și 30 de zile după mușcătură. Cel mai cunoscut simptom este eritemul migrator – o leziune roșie care apare la locul înțepăturii, adesea însoțită de febră, dureri musculare și oboseală accentuată.Pericolul nu este limitat la oameni. Și animalele de companie sau cele domestice pot fi afectate. Veterinarii atrag atenția că mușcăturile de căpușe pot cauza inflamații, febră, anemie, paralizii și, în cazuri grave, chiar moartea animalului. De aceea, este esențial ca proprietarii să verifice periodic blana animalelor, mai ales după plimbări prin zone cu iarbă înaltă sau vegetație deasă.Specialiștii explică faptul că acești paraziți hematofagi se pot ascunde în tufișuri, sol, crăpături ale clădirilor sau pe firele de iarbă, de unde se atașează ușor de gazdă – fie ea om sau animal. O singură femelă poate depune peste 10 000 de ouă, iar ciclul lor biologic necesită trei gazde pe care să se hrănească în diferite stadii ale dezvoltării.Căpușele preferă zonele umede și umbroase și pot rămâne pe gazdă fără a fi observate timp de mai multe ore. Pentru a reduce riscurile, autoritățile recomandă măsuri simple, dar esențiale: purtarea hainelor deschise la culoare, a încălțămintei închise, folosirea plaselor anti-insecte și a substanțelor repelente, evitarea contactului direct cu vegetația înaltă și inspectarea atentă a corpului și hainelor după ieșirile în natură.Specialiștii menționează că înțepătura unei căpușe nu presupune automat o îmbolnăvire, dar simptomele nu trebuie ignorate. În cazul apariției semnelor de boală, este recomandat un consult medical cât mai rapid.

Donald Trump promite să dezvăluie detaliile acordului de pace dintre Rusia și Ucraina în termen de trei zile

Președintele american Donald Trump a declarat că va oferi detalii despre un acord de pace între Rusia și Ucraina „în următoarele trei zile”, Declarația a fost făcută de Trump către jurnaliști în timpul unui eveniment de Paște la Casa Albă pe 21 aprilie, informează Ukrainska Pravda, citat de Digi24.

Întrebat despre eventualele detalii ale acordului de pace pe care SUA își propune să îl încheie între Ucraina și Rusia, Trump a promis că „va oferi toate detaliile în următoarele trei zile”.„Dar am avut întâlniri foarte bune cu privire la Ucraina și Rusia”, a adăugat el.

Ulterior, întrebat despre posibilitatea încheierii unui astfel de acord de pace în această săptămână, președintele american a răspuns afirmativ, precizând că există o șansă foarte bună.

Anterior, Bloomberg a raportat că propunerile SUA pentru un acord de pace între Rusia și Ucraina includ relaxarea sancțiunilor împotriva Rusiei în cazul unei încetări prelungite a focului, recunoașterea potențială de către SUA a anexării Crimeei în 2014 și neaderarea Ucrainei la NATO.

Se pare că SUA așteaptă acum răspunsul Kievului, care este așteptat să fie dat în cadrul unei reuniuni a oficialilor americani, ucraineni și europeni la Londra, la sfârșitul acestei săptămâni.

MAE vine cu precizări despre accidentul produs la Vinița, Ucraina, unde a fost implicat un șofer moldovean

Ministerul Afacerilor Externe vine cu detalii despre accidentul rutier, care s-a produs pe teritoriul Ucrainei, în regiunea Vinița. „Din informațiile disponibile la acest moment, printre victime nu se numără cetățeni ai Republicii Moldova”, precizează MAE citat de unimedia.info.

„Potrivit datelor transmise de autoritățile ucrainene, incidentul a avut loc în dimineața zilei de 20 aprilie 2025, în jurul orei 10:40. Autocarul, condus de un cetățean al Republicii Moldova, a pierdut controlul volanului, părăsind carosabilul, după care a ajuns într-un șanț și a intrat în coliziune cu un copac. La bord se aflau 41 de pasageri.

În urma accidentului, patru persoane au fost rănite și transportate la spital pentru îngrijiri medicale, iar o persoană și-a pierdut viața.

Din informațiile disponibile la acest moment, printre victime nu se numără cetățeni ai Republicii Moldova”, precizează MAE.

Un autobuz cu pasageri a derapat într-un șanț, în regiunea Vinița, duminică dimineața, 20 aprilie. În urma accidentului, 7 persoane, inclusiv un copil, au fost rănite, iar un bărbat a decedat. Autocarul implicat era condus de un cetățean moldovean în vârstă de 64 de ani, au transmis autoritățile locale într-un comunicat.

VIDEO! Actorul Emilian Crețu, din nou în centrul unui scandal cu critici după un filmuleț de Ziua Profesorilor
Articolul anterior
Anna Politkovskaia, jurnalista rusă asasinată de ziua lui Putin. 16 ani de la moartea eroinei care a înfruntat monstrul: „Dacă ar fi ascultat-o, lumea n-ar mai vorbi acum despre Armaghedon”
Articolul următor
Close menu