Ministrul Spînu, după anunțul lui Ceban că nu mai este oportună deconectarea iluminatul stradal: ”Trădează țara! Dragi prieteni, vă rog să economisiți, nu fiți ca Ion.”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a criticat decizia edilului Ion Ceban de a renunța la deconectarea iluminatului stradal în Chișinău. Primarul Capitalei susține că economiile de circa 15 mii de lei pe zi, acumulate în urma deconectărilor de săptămâna trecută, sunt neînsemnate în comparație cu siguranța cetățenilor.”

”Domnul primar Ivan Ceban, prin decizia de a renunța la economisirea energiei electrice, își arată servilitatea față de o țară străină și demonstrează încă odată că e gata să trădeze țara noastră.

A făcut acest anunț azi. Azi, în ziua când Rusia a atacat cu drone barajului Dnestrovsc1 parte a infrastructura energetică din Ucraina. Azi, când o parte din rachetele rusești au căzut pe teritoriul Moldovei, în localitatea Naslavcea.

Stimați cetățeni, orice economie contează. Fiecare bec stins, fiecare Kw mai puțin consumat ne ajută în această perioadă. Am văzut săptămâna trecută un efort minunat din partea tuturor. Acest efort a dus la reducerea consumului și a ținut țara conectată la energie electrică.

Dragi prieteni, vă rog să economisiți, nu fiți ca Ion!”, a scris ministrul Andrei Spînu.

Dara a interpretat în limba română piesa Ucrainei de la Eurovision „Teresa & Maria”

Dara a interpretat în limba română piesa „Teresa & Maria”, cu care reprezentanți Ucrainei au evoluat la Eurovision 2024.

Dara a postat videoclipul pe 11 mai, pe Instagram. „Cine crezi că va câștiga Eurovision anul acesta? Poate Ucraina? Iată varianta în limba română”, a spus Dara.

Reamintim că finala Eurovision 2024 a avut loc pe 11 mai la Malmö, Suedia.

Câștigătoarea competiției este Elveția.

A făcut țăndări trofeul: Nemo, câştigătorul Eurovision, a spart premiul fragil la scurt timp după ce i-a fost înmânat

Eurovision Song Contest, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Elveţia, prin Nemo, 24 de ani, cu melodia „The Code”. Artistul a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă., dar a primit altul în schimb, relatează Reuters, citat de news.ro.

Câştigătorul Eurovision primeşte trofeul oficial din sticlă al concursului, care are forma unui microfon clasic, cu detalii pictate. De asemenea, câştigătorul primeşte dreptul de a găzdui concursul în anul următor.

Nemo a spart premiul fragil la scurt timp după ce i-a fost înmânat, dar a primit unul nou pentru a-l înlocui.

„Nu am spart doar codul, am spart şi trofeul”, a spus Nemo, râzând, la conferinţa de presă de după victorie.

Eurovision Song Contest, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Elveţia, prin Nemo, 24 de ani, cu melodia „The Code”. Primind trofeul de la Loreen, el a spus: „Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace”. Artistul a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă. Pentru prima dată în istorie, o ţară a fost descalificată din competiţie, după ce cântăreţul şi rapperul olandez Joost Klein a fost exclus din spectacolul principal din cauza unui incident în care a fost implicată o femeie din echipa de producţie. Un protestatar a fost arestat şi mai mulţi sunt în arest, potrivit Poliţiei, în urma demonstraţiilor din jurul arenei.

sursa

Reguli de bază care trebuie respectate la cimitir de Blajini. Sfaturi de la un preot

În ajunul Paștelui Blajinilor, preotul Maxim Melinti a enumerat câteva reguli de bază care trebuie să fie respectate în aceste zile la cimitir.

Potrivit preotului, oamenii nu trebuie să facă schimb de pomeni unii cu alții, însă să facă milostenie cu cei care într-adevăr au nevoie.

„Aprindeți o lumânare și rugați-vă pentru cei adormiți!  Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii. (1 Timotei 2,1). Amintiți-vă despre faptele demne ale înaintașilor voștri, îndemnând și copiii să le urmeze pilda cea bună!  Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa. (Evrei 13,7)”, susține Maxim Melinti. 

De asemenea, după ce plecați de la cimitir, preotul îndeamnă să nu lăsați gunoi și mâncare pe morminte, întrucât cei adormiți nu au nevoie de mâncare și băutură, ci de rugăciunile noastre. Totodată, nu consumați alcool, nu mâncați, nu fumați, nu înjurați în apropiere de morminte.

„Faceți masa de pomenire acasă sau amenajați o masă pentru cei din familii defavorizate. (…) Demonstrați că sunteți oameni civilizați, onești, modești și credincioși. Din gura voastră să nu iasă niciun cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuinţă, ca să dea har celor ce ascultă. (Efeseni 4,29). Îmbrăcați-vă decent din respect pentru cei răposați (și bărbați, și femei, și copii). Nu dați importanța obiceiurilor băbești, ci mai degrabă ascultați de învățăturile evanghelice și ale sfinților părinți. Aveți grijă de mormintele strămoșilor voștri”, mai scrie preotul, potrivit www.stiri.md.

Părintele menționează că mormintele de lux nu țin de creștinism. De asemenea, el atrage atenția asupra coroanelor aruncate la gunoi, ceea ce înseamnă doar bani risipiți fără folos.

„În perioada pregătirilor de Blajini, găsim mormane de coroane, care s-au deteriorat, au ruginit și au fost aruncate la gunoi de către rudele celui răposat. Să educăm credincioșii noștri că aceste coroane, scumpe de altfel, nu ajută la mântuirea sufletelor celor adormiți, iar banii pentru achiziționarea lor ar putea fi oferiți familiei ca sprijin pentru nevoile ce decurg din decesul respectivei persoane. (…) Atâta timp cât așteptați ca preotul să vină la mormântul vostru și să vă facă rânduiala cuvenită, recomand ca membrii familiei să citească „Acatistul pentru cei adormiți”. Când te rugai tu şi nora ta Sara, eu duceam pomenirea rugăciunii voastre înaintea Celui Sfânt şi când îngropai tu pe cei morţi, încă eram cu tine. (Tobit 12, 12)”, a conchis părintele Maxim Melinti. 

Geniștii Armatei Naționale se deplasează de urgență la Naslavcea, acolo unde a căzut o rachetă rusească
Articolul anterior
Orașul în care plătești cu bitcoin chiar și un cheeseburger. Este singurul oraș din lume unde poți achita astfel orice cumpărături
Articolul următor