Colonel rus, găsit împușcat cu ,,cinci gloanțe din patru pistoale”. Presa: ,,S-ar fi sinucis”

Un comandant rus implicat în campania de mobilizare pentru războiul lui Vladimir Putin în Ucraina a fost găsit mort în biroul său, după ce ar fi murit în circumstanțe misterioase. Acesta este cel mai recent caz de „sinucidere” în rândul persoanelor din conducerea unor instituții rusești.

Colonelul Vadim Boyko, în vârstă de 44 de ani ar fi murit miercuri diminineață la scurt timp după ce ajunsese la muncă, după ce ar fi fost împușcat de mai multe ori în piept.

Un alt ofițer ar fi auzit circa cinci împușcături din biroul acestuia și s-a grăbit să vadă ce s-a întâmplat, dar când a ajuns acolo Boyko era deja mort.

Boyko era șef adjunct al prestigioasei școli navale superioare Makarov Pacific din Vladivostok. Tată a doi copii, el a fost, de asemenea, responsabil cu armamentul și muniția la academia de elită.

Potrivit unor reportaje ale mass-mediei rusești ar fi vorba despre o „sinucidere”, poveste care a fost imediat pusă sub semnul întrebării, deoarece colonelul ar fi trebuit să se împuște singur de cinci ori.

Totodată, nu a fost găsit niciun bilet de adio.

Publicația BAZA – care are surse în rândul forțeleor de ordine de la Moscova – a relatat că anchetatorii au găsit cinci carcase de gloanțe și patru pistoale Makarov lângă colonelul mort.

Iar un raport a contestat ipoteza conform căreia colonelul s-ar fi putut împușcat singur de cinci ori.

Mii de tineri au participat duminică la Chișinău Youth Fest. Imagini făcute cu drona

Duminică Chișinăul s-a transformat în capitala tineretului. Primăria Municipiului Chișinău a organizat duminică, 22 septembrie, curent, festivalul „Chișinău Youth Fest”, ediția a III-a, informează unica.md.

Evenimentul organizat în centrul capitalei a fost dedicat tuturor tinerilor.

Formatul, dar și artiștii care au încins atmosfera la actuala ediție a fost decis de către tineri. Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale au evoluat: Babasha, The Urs, Delia, Smiley, Lupii lui Calancea și Carla’s Dreams.

Evenimentul a fost urmărit de peste 100 mii de persoane, susține municipalitatea.

Ciuperci gigante de peste 2 kg, găsite în stânga Nistrului

Descoperire bizară în stânga Nistrului. Locuitorii din regiune au avut parte de o mare surpriză în sezonul ciupercilor. Aceștia au găsit ciuperci-gigante, ca niște mingi mari și grele, care cântăresc peste 2 kilograme, scrie unimedia.info.

Locuitorii din Bender și Rîbnița s-au fotografiat cu ciupercile uriașe și au publicat imaginile pe rețele, uluiți, de descoperirea neobișnuită.

Deocamdată, nu se cunoaște de ce specie sunt aceste ciuperci, însă acestea sunt de mai multe tipuri. 

Patru militari ai Armatei Naționale au murit anul acesta în timpul serviciului

De la începutul anului curent, patru militari au murit în timpul executării serviciului. În urma investigațiilor efectuate de către organele abilitate, s-a confirmat că în trei cazuri a fost suicid, iar un deces a survenit în urma unui accident rutier. Pe parcursul anului 2023 nu au avut loc astfel de cazuri, precizează Ministerul Apărării într-un răspuns pentru IPN.

Cât ține despre cazul din luna aprilie, când un soldat în termen s-a împușcat cu arma din dotare, Ministerul menționează că, în urma cercetărilor efectuate, cauza decesului a fost stabilită ca suicid. Motivele care l-au făcut pe soldat să-și ia viața țin de viața privată a acestuia.

„Armata Națională pune accentul pe creșterea nivelului de pregătire psihologică și fizică a militarilor și desfășoară o serie de activități de instruire pe diferite domenii – respectarea drepturilor omului, egalitate de gen, instruire financiară etc., inclusiv cu implicarea reprezentanților societății civile”, precizează Ministerul Apărării

O atenție sporită se acordă studierii și mânuirii corecte a armamentului din dotare, precum și respectării măsurilor tehnice de securitate.

Putin cere guvernului rus să stopeze creșterea prețurilor mașinilor, după ce vânzările s-au prăbușit
Articolul anterior
Rusia ar fi cheltuit aproape 1 miliard de dolari în cele aproape 100 de lovituri de marți împotriva Ucrainei
Articolul următor