Rețete de salate fără maioneză!

Pentru că maioneza este un produs nesănătos – conține aditivi, îngrașă și îngreunează digestia – îți propun rețete de salată delicioase cu arome exotice, savuroase și sănătoase. Trebuie doar să-ți dorești să mănânci sănătos!

separator

Salată de pui cu mango 1

Ingrediente: 1 pungă mix de salată exotică (rucola, lettuga rossa, invidia riccia), 1 mango, 1 ardei kapia roșu, 1 piept de pui (300 gr), 1 dovlecel mic, ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper.

salata cu pui dovlecel si mango 1 (2) salata cu pui, mango si dovlecel1

Mod de preparare: Se spală salata și se pune într-un bol. Pieptul de pui se prepară la grill, condimentat cu sare și piper. La fel și dovlecelul tăiat felii subțiri. Fructul de mango  decojit se taie cuburi. Iar ardeiul se taie felii. Se pun toate ingredientele în bol peste salată, se stropește cu oțet balsamic și ulei de măsline. Pune un praf de sare și salata e gata!

Salată de pui cu mango 2

Ingrediente: 1 mango, salată verde, 2 roșii, 400 gr piept de pui, sare, ulei de măsline, sucul de la o lămâie, piper alb, semințe de susan și in.

salata de pui cu mango 2

Mod de preparare: Pieptul de pui tăiat fâșii lungi presărat cu piper alb și sare îl pui în tigaie fără ulei (dacă nu ai o tigaie antiaderentă, folosește un strop de ulei). La foc mediul îl rumenești bine. Salata spălată bine o rupi în bucăți mici. Roșiile se taie felii. Fructul de mango îl cureți de coajă și îl tai cuburi.

Pune salata verde în farfurie, apoi în funcție de imaginație așează puiul, roșiile și mango. Adaugă după gust ulei de măsline, sare și suc de lămâie, presară câteva semințe de susan și in.

Salată de pui cu ananas

Ingrediente: mix de 4 salate (rucola, salată roșie etc.), piept de pui pregătit pe grill, ananas proaspăt, ardei kapia, nuci caju, dressing (sucul de la 1/2 lămâie, ulei de măsline, sare, piper, verdețuri).

salata de pui cu ananas3

Mod de preparare: Salata spălată bine o așezi în bol, apoi pune pieptul de pui tăiat bucățele, ananasul și ardeiul kapia tăiate cuburi. Adaugă nucile caju, dressingul și amestecă ingredientele.

Sursa

Salată de Moscova

Ingrediente: piept de pui, ciuperci conservate, castraveți murați, 3 ardei de culori diferite, ceapă, ulei de măsline, sare.

Salata-de-Moscova *La această salată nu sunt date cantitățile exacte, deoarece aceasta se prepară după dorința și gustul fiecăreia.

Mod de preparare: Se fierbe pieptul de pui și se taie cuburi. Într-o tigaie pune ulei  și călește puțin ceapa tăiată cuburi, apoi las-o să se răcească. În altă farfurie adaugă ciupercile conservate tăiate, castraveții murați și ardeii de culori diferite tăiați mărunțel. Deasupra adaugă ceapa rumenită, cubulețele de carne, presoară un pic de sare.

 

Salata grecească din pui și avocado

Ingrediente: 2 kg de pui preparat grill, 200 gr de brânză Feta (este o brânză tradițională grecească), 4 roșii, 3 cepe verzi de primăvară, 2 avocado coapte, 3 linguri de suc de lămâie, o legătuă de pătrunjel, oregano, mentă, ulei de măsline extra-virgin, 2 linguri de măsline negre fără sâmburi, sare.

Salata-greceasca-din-pui-si-avocado Mod de preparare: Taie pe bucățele carnea. Apoi spală și taie roșiile și ceapa verde. În altă farfurie taie avocado în două, curăță-l la mijloc și apoi taie-l bucăți. După aceasta amestecă într-o altă farfurie sucul de lămâie cu uleiul de măsline, la care adaugă sarea și piperul.
Într-un castron mai mare adaugă bucățile de pui pregătit, roșiile și ceapa verde tăiată și avocado deja amestecat în sucul de lămâie și uleiul de măsline. Mai adaugă sare și piper după gust, brânza adaug-o Feta, frunzele de pătrunjel, după gust poți să mai pui suc de lămâie.

 

Salată din mango și crevete

Ingrediente: 250 gr de orez bob lung, 20 creveți, 2 mango mari, 2 castraveți, ½ ceapă dulce, 4 linguri de semințe de susan.

Salata-din-mango-si-crevete-300x225Ingrediente soss: Coriandru verde sau/și ceapă verde, 3 lingurițe sos de chili dulce, 2 linguri de oțet, 2 linguri de ulei de susan, 2 linguri de sos de pește, 2 linguri de sos dulce din soia.

Mod de preparare: Fierbe orezul, după care clătește-l cu apă rece. Curăță de coajă mango și castraveții și taie-i cubușoare. La fel taie și ceapa dulce. Apoi prăjește semințele de susan în tigaie, fără a adaugă nimic altceva, până ce acestea încep a avea o culoare maronie. Fierbe creveții în coaja lor.  Adaugă frunze de dafin, sare și zahar la circa 2 minute după ce a fiert. Atunci când scoți creveții din apa fierbinte este bine să îi pui în apă cu gheață. Într-un recipient adaugă toate ingredientele pentru sos, amestecă și adaugă coriandrul și ceapa verde tăiată. După care pune în altă farfurie orezul, apoi creveții, mango, castraveții, ceapa dulce tăiată și în final semințele de susan.

Sosul pentru această salată este pus într-un recipient aparte și se servește odată cu salata.

Sursa

 

Salată cu creveți și avocado

Ingrediente: 1/2 kg creveți curățați, 150 ml iaurt, 1 avocado curățat de coajă, fără sâmbure, 1 linguriță zeamă de lămâie, 2 căpățâni salată verde, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper, 50 gr măsline negre, 50 gr parmezan ras, 1 ou fiert.

salata-creveti si avocadoMod de preparare: Pregătește mai întâi dressing-ul pentru salată. Pune într-un blender iaurtul, avocado tăiat cubulețe, sucul de lămâie, sarea și piperul. Mixează bine, până obții un sos fin.

Într-o tigaie pune o lingură de ulei de măsline la încins. Trage creveții în tigaie, circa 3 minute, până se închid ușor la culoare, întorcându-i o singura dată. Potrivește de gust cu puțină sare și un praf de piper.

Așează creveții pe un pat de salată verde, împrejur pui felii de ou, măsline și parmezan ras, apoi stropește salata cu dressing-ul preparat anterior.

Sursa

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Evelina Zara: A reușit într-o lună cât n-a reușit în 27 de ani
Articolul anterior
Cum să depășești emoțiile negative legate de o despărțire
Articolul următor