Peste 2 luni de la dispariția Mădălinei în SUA! Căutările s-a mutat într-o zonă muntoasă, unde ar fi fost zărită mașina mamei

Căutările Mădălinei Cojocari, fetița unei moldovence stabilite în Carolina de Nord, SUA, continuă la peste 70 de zile după dispariție. Căutarea s-a mutat acum din casa Mădălinei în județul Madison, o zonă dens împădurită, dar puțin populată, adânc în Munții Apalași. O fotografie a fetiței, făcută înainte de dispariție, arată că ea ar fi fost în zona unde poliția își concentrează acum ancheta, scrie TV8.md.

Câteva persoane au informat oamenii legii că au zărit mașina mamei în zilele de după dispariția Mădălinei. Între timp, o persoană apropiată familiei a dezvăluit că părinții „nu aveau prieteni” și erau „liniștiți” în timpul vacanțelor.

Poliția a mutat eforturile de căutare în zona accidentată luna trecută și a contactat comunitatea întrebând dacă locuitorii au văzut-o pe Mădălina, mama ei, Diana sau mașina femeii, scrie insideedition.com.

O femeie le-a spus autorităților că a trecut că a zărit automobilul, parcat pe marginea drumului, lângă Lonesome Mountain. Și-a amintit de vehicul, pentru că mai târziu, a trecut cu viteză pe lângă ea, în timp ce și-a continuat drumul.

O altă femeie a văzut vehiculul în Weaverville, pe 22 noiembrie, la o zi după ce Mădălina r fi fost văzută ultima dată. Un alt rezident a raportat că a văzut mașina și în Weaverville la un IHOP, pe 25 noiembrie.

Mama fetei conduce un Prius verde ca marea, potrivit anchetatorilor.

Totodată, un membru al forțelor de ordine ar fi avut contact cu mama lângă Lonesome Mountain când aceasta se afla în zonă, după ce fiica ei a dispărut.

Mădălina nu era alături de ea în acel moment, iar la scurt timp după aceea, anchetatorii au început să cerceteze zona, dar nu au găsit nici urmă de fată.

Între timp, o fotografie a Mădălinei pozând pe vârful Muntelui Mitchell din județul vecin Yancey confirmă că ea a vizitat cel puțin această zonă a statului înainte de a dispărea, care se află la trei ore de casa ei din orașul Cornelius.

„Departamentul de Poliție Cornelius, SBI și FBI continuă să caute pe frumoasa Mădălina. Așa cum am aflat că ea a lipsit, atenția noastră este să o aducem acasă pe Mădălina”, spune poliția din Cornelius. „Vă rugăm să continuați să distribuiți pozele ei pe rețelele de socializare pentru a ne ajuta #FindMadalina”.

Poliția Cornelius a publicat o fotografie cu o Toyota Prius, precum și două fotografii selfie, parcă făcute de mamă în munți, în timp ce fiica ei era de negăsit.

Mădălina a fost văzută ultima oară purtând blugi, pantofi Adidas roz, mov și alb și un tricou și jachetă albă, au anunțat autoritățile.

Părinții „nu aveau prieteni”, erau „liniștiți” în timpul vacanțelor

Părinții fetiței dispărute „nu aveau prieteni” și erau în mare parte „liniștiți” în timpul vacanțelor anuale ale grupului de prieteni, potrivit unei cunoștințe a familiei.

„Prietenul nostru, care cunoaște familia, ne-a spus că, de exemplu, nu aveau prieteni. De aceea, au venit la această întâlnire de familie-prieteni. Acesta a fost într-adevăr unul dintre singurele lor momente de socializare”, a zis Michele Clark Triscitti, unul dintre cei 16 prieteni ai mamei de pe Facebook, scrie foxnews.

„Nu sunt suficient de aproape de ei ca să fi știut și asta tocmai a ieșit la iveală când am vorbit cu prietenul nostru comun”, a adăugat ea.

Clark Triscitti o descrie pe mama fetei ca fiind „liniștită” și „un fel la periferie” în timpul vacanței de grup, care a fost organizată de un grup mare de prieteni apropiați tatălui vitreg Palmiter „cu ani în urmă”.

„Nimic în afara normalului… Doar mai mult ca o familie liniștită, pentru ei înșiși. S-au implicat și au vorbit și au interacționat și au purtat conversații cu toată lumea – doar mai liniștită”, a explicat Clark Triscitti.

Fiul ei obișnuia să se joace cu Mădălina în vacanțele de grup, dar însăși Clark Triscitti nu își amintea multe interacțiuni cu părinții fetei.

„Suntem destul de șocați. Fiul meu s-ar juca cu Mădălina în fiecare an când aveam aceste vacanțe. Ei petreceau și se jucau, și făceau lucruri pentru copii, așa că da, este destul de șocant”, a spus Triscitti, adăugând că Mădălina a fost „sută la sută” o fetiță normală, pe baza a ceea ce observase în timpul călătoriilor de grup.

Eforturile de căutare nu au început decât la aproape trei săptămâni după ce tânăra a dispărut, deoarece mama și tatăl ei vitreg nu au raportat dispariția ei decât după ce școala a întrebat despre absența elevei.

Oamenii legii locali și FBI-ul continuă să clasifice acest lucru drept o dispariție sau o investigație de răpire, în timp ce mama și tatăl vitreg al fetei rămân în spatele gratiilor după ce au fost acuzați pe 17 decembrie, pentru că nu au raportat dispariția unui copil.

De atunci, au fost puși sub acuzare și vor apărea în instanță pe 2 martie. Amândoi susțin că nu au informații despre dispariția Mădălinei.

TV8.md reamintește că FBI a extins căutările și cere ajutorul comunității internaționale pentru a o găsi pe Mădălina Cojocari, o fetiță de 11 ani, originară din Republica Moldova. Aceasta a fost văzută ultima oară pe 21 noiembrie, în jurul orei 16:59. Pe pagina oficială a FBI este indicat că minora a dispărut de acasă în noaptea de 23 noiembrie 2022. Mama, însă, i-a anunțat dispariția abia pe 15 decembrie.

La începutul lunii ianuarie, ofițerii de investigație au efectuat percheziții la domiciliul și mașinile părinților fetiței, de unde au fost ridicate mai multe probe, inclusiv trei telefoane mobile.

Două dispozitive aparțin mamei şi tatălui vitreg al copilei, însă nu se cunoaște al cui este al treilea telefon. Anterior, părinții spuneau că Mădălina nu avea propriul telefon.

În interiorul casei, anchetatorii au depistat și o porțiune din bucătărie blocată de placaj. Tatăl vitreg al copilei le-ar fi spus anchetatorilor că cuplul plănuia să facă reparație în interiorul casei.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de călătorie care ar fi avut o legătură cu dispariția copilei. Mai mult aceștia au depistat că un rucsac și unele obiecte de-ale fetiței lipseau în timpul căutării.

Potrivit WCNC, autoritățile au fost observate cum ies din casă cu mai mulți saci plini cu probe. Fostul polițist, M. Quentin William, a declarat că poliția a verificat amănunțit dormitoarele, subsolul și podul casei. 

Între timp, poliţia americană a examinat înregistrările de pe telefonul mobil ale fiecărui părinte și au fost analizate semnalele emise de dispozitive, pentru a stabili unde se aflau acestea.

Poliția din Cornelius, statul Carolina de Nord, de comun cu FBI, a efectuat săpături în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Comunitatea s-a mobilizat, iar în spații publice au fost plasate mesaje referitoare la dispariția fetei. În același timp, presa americană scrie că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile după ce minora a fost anunțată dispărută.

În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, jurnaliștii de la  TV8 au reușit să discute cu bunicul și mătușa fetiței. Rudele copilei presupun că aceasta ar fi fost răpită.

Un psiholog criminalist din zona Charlotte spune că investigațiile ar mai putea dura, deoarece anchetatorii încă lucrează pentru a obține mai multe informații de la părinți, în special despre ceea ce s-a întâmplat în cele trei săptămâni în care Mădălina nu a fost dată dispărută.

Orice persoană care ar putea avea informații care ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.

Turneu plin de grație la Chișinău! Peste 300 de sportive din 7 țări au luat parte la prima ediție „Chisinau Rhythmic Stars”

Peste 300 de sportive din 7 țări (Republica Moldova, România, Luxemburg, Israel, Ucraina, Irlanda și Austria), au participat weekendul trecut la prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars”.

Sportivele au concurat la toate categoriile de vârstă, cele mai mici fiind sportivele născute în anul 2018.

Gimnastele au concurat la probele pe obiecte – coardă, minge, cerc, măciuci și panglică.

La aceste categorii conform clasamentului AA s-au plasat:
Categoria 2011 A

  1. GRAAS Paris (Luxemburg, Rythmo-Cats Luxembourg)
  2. JELEV Vlada (Moldova, ȘS Speranța)
  3. ULVOCZKIl Rebecca (România, CS UNEFS Bucuresti)

Categoria 2010 A

  1. BULAT Polina (Moldova, ȘS Speranța)
  2. CATANA Anastasia (Moldova, ȘS Speranța)
  3. STASANE Emilia (Luxemburg, Rythmica Lux Schuttrange)

Categoria 2009 A

  1. RĂUTU Bianca Larisa (România, C.S.S Unirea Iasi)
  2. MARTYNE Nicole Anna (Israel, Macabi Or Aqiva)
  3. TILINCA IZABELA (România, CS VICTORIA CUMPANA)

Categoria Senioare A

  1. VERDES Andreea (Romania, C.S.S Unirea Iași)
  2. MOTRICALA Gloria (Moldova, ȘS Speranța)
  3. BULAT Sofia (Moldova, ȘS Speranța)

Una dintre cele mai impresionante evoluții a avut-o sportiva din România, de la Clubul Sportiv Unirea din Iași – Andreea Verdeș, care a obținut 5 medalii de aur (pe individual compus, la cerc, minge, panglică și măciuci). Andreea Verdeș este sportivă de renume mondial, care va reprezenta România și la Cupa Europeană de la Baku din data de 3-5 mai 2024, la care urmează să participe și sportivele din Republica Moldova – Emilia Beznos, Gloria Motricală, Polina Bulat și Anastasia Catana, ultimele trei au obținut, de asemenea locuri de frunte în cadrul turneului.
Emilia Beznos nu a participat la turneu, deoarece s-a aflat exact în această perioadă la Tașkent, unde a reprezentat Republica Moldova la Cupa Mondială.
Junioara Anastasia Catană, care a evoluat la categoria Junioare A și a fost medaliată cu argint a reușit să impresioneze reprezentanții asociației britanice Hope4, care au decis să-i ofere Anastasiei o bursă lunară și să o susțină în cariera sportivă.

Obiectivul principal al turneului este de a oferi gimnastelor din Republica Moldova o arenă competițională de nivel internațional la ele acasă, de a dezvolta parteneriate cu cluburile sportive din alte țări în vederea schimbului de experiență, de a identifica cele mai talentate sportive și a promova la nivel național gimnastica ritmică.

Prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars” a fost organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport în parteneriat cu Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă din Republica Moldova cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Chișinău.

Găselniță șocantă! Arheologi amatori au descoperit un obiect roman misterios „complet unic”

Arheologi amatori din Anglia au dezgropat unul dintre cele mai mari dodecaedre descoperite vreodată, însă modul în care aceste obiecte erau folosite rămâne „una dintre marile enigme ale arheologiei”, potrivit CNN citat de digi24.ro.

Obiectul cu 12 fețe este unul din 33 de dodecaedre din Britania romană care au fost descoperite până acum și unul din aproximativ 130 descoperite în întreaga lume. Ele sunt considerate „una dintre marile enigme ale arheologiei”, potrivit Norton Disney History and Archeology Group, un grup de amatori din regiunea Lincolnshire, unde obiectul a fost descoperit în iunie. Dodecaedrul are 8 centimetri în diametru, este gol la interior și acoperit cu 12 găuri de mărimi diferite. Obiectul vechi de 1.700 de ani va fi expus la Muzeul Lincoln din 4 mai până la începutul lunii septembrie.

Obiectul este unul dintre cele mai mari exemplare de dodecaedre descoperite până acum.

Experții nu sunt siguri la ce erau folosite aceste obiecte de către romani. „Este complet unic”, a spus și Richard Parker, secretar al grupului de arheologi amatori, care a precizat că, spre deosebire de alte obiecte de acest gen descoperite în trecut, noul dodecaedru este neavariat. „Trebuie să fi fost un motiv foarte important pentru ca obiectul să fie îngropat în pământ în felul acesta”, a spus Parker. Dodecaedrele nu sunt descrise în literatura romană și nici nu apar în mozaicuri, potrivit lui Parker. Obiectele au și câteva caracteristici care fac foarte dificilă determinarea adevăratului lor scop. Toate obiectele descoperite au dimensiuni diferite, ceea ce înseamnă că nu erau folosite pentru măsurare. Din moment ce nu prezintă niciun semn de uzură este puțin probabil ca obiectul să fi fost folosit ca instrument.

Grupul lui Parker a propus o ipoteză despre utilitatea obiectului: „Cel mai probabil era un fel de obiect religios sau ritualic. Romanii erau un grup foarte superstițios și în general aveau nevoie să vadă semne care să le permită să ia decizii în vieților lor de zi cu zi.” Dodecaedrul a fost descoperit în apropierea unei figurine cu „conotații religioase puternice” care prezintă un zeu roman călare. Artefactul a fost descoperit în 1989 cu detectorul de metale, acest tip de figurină fiind găsit „de multe ori în temple”. Organizația plănuiește să se întoarcă la situl arheologic anul acesta pentru a realiza mai multe excavații, despre care Parker speră că îi vor ajuta să stabilească la ce era folosită locația. Faptul că dodecaedrul a fost descoperit într-un sit arheologic îi va ajuta pe specialiști să rezolve misterul acestor obiecte – în cazul multor dodecaedre găsite acum 200 sau 300 de ani nu se cunoaște contextul în care au fost descoperite, potrivit lui Parker. „Este o poveste destul de complexă pe care de-abia începem să o descoperim”, a adăugat Parker.

Schemă uriașă de contrabandă cu piese auto, de 6.000.000 de lei și patru persoane bănuite, urmare a perchezițiilor în mai multe localități. VIDEO!

Ofițerii Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS anunță deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de circa 6.000.000 lei. 

Cantitățile impunătoare au fost ridicate urmare a peste 10 percheziții desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. Astfel, oamenii legii au indisponibilizat peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și accesorii pentru automobile. De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare prezumptiv legate de infracțiunea investigată, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse în Moldova, în afara controlului vamal.  Scopul acestora era să le pună ulterior în vânzare, la stațiile de dezasamblare.

Urmare a perchezițiilor, celor patru bărbați cu vârste de 34-49 ani bărbați le-a fost atribuit statutul de bănuit. Menționăm, în privința unuia din ei procurorii PCCOCS au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Locatarii a două blocuri din Capitală se plâng de starea proastă a balcoanelor: ”Pot oricând provoca o tragedie”
Articolul anterior
O bătrână din Odesa locuiește de aproape un an într-un cort, la frontiera cu Ucraina. Nu vrea să plece, zice că se simte mai aproape de casă
Articolul următor