Cutremurele din Siria și Turcia au provocat daune majore și tragediile continuă să iasă la iveală, după mai bine de o săptămână de la seisme. O mamă siriană a trecut prin peripeții mari și a fost salvată de două ori, după ce a revenit cu nou-născutul în casa afectată de dezastrul natural. Toată lumea crede că este vorba doar despre o minune, scrie redactia.ro.
Miracolele există pentru o mamă și bebelușul ei
O mamă și bebelușul ei au fost născuți de două ori în trei zile. Dima era însărcinată în șapte luni când a avut loc cutremurul din Siria, ce a dus la nașterea unui băiețel sănătos la scurt timp după seism. A fost dusă de urgență la un spital din Afrin susținut de Societatea medicală siriano-americană (Sams), unde a stat sub supraveghere până când cadrele medicale au decis că este stabilă atât ea, cât și copilul nou-născut.
„Putem trata femeile după traumatisme sau după naștere, dar ele trebuie să se întoarcă într-un mediu sigur, cu un minim de locuințe, nutriție și apă curată.”, a explicat președintele Fundației Sams, Dr. Basel Termanini.
La trei zile de la cutremur, locuința în care se afla familia lui Adnan s-a prăbușit complet peste el, părinții lui și cei șapte nepoți ai acestora.Micuțu de doar trei zile a fost transportat de urgență la spital, în stare critică, suferind de deshidratare severă și icter. Dima a fost tratată și ea pentru o rană gravă la un membru inferior.
Criză de locuri și medicamente în spitale
Din fericire, bebelușuș-erou a rezistat și de această dată și starea lui s-a îmbunătățit considerabil. Medicii sunt foarte optimiști și spun că cel mic își va reveni complet în câteva zile, pentru că a primit tratament de specialitate la timp. Mama sa face eforturi mari pentru a-l vizita zilnic.
„Starea lui Adnan… s-a îmbunătățit semnificativ. Noi doar îl hrănim și îi asigurăm restul nevoilor prin perfuzii intravenoase”, a explicat pediatrul pentru BBC.
Situația din spitale este foarte dificilă și deja nu mai sunt locuri pentru persoanele rănite și nici medicamente care să asigure buna lor îngrijire. Dr. Ibrahim a avertizat că există o lipsă acută de pastile, iar locurile sunt limitate. Imediat ce un pacient este mai bine, eliberează locul pentru un altul aflat în stare critică.
„Niciun spital nu are capacitatea de a găzdui acest număr mare de răniți. Peste tot este plin”, a spus medicul.