Cleopatra Stratan a vorbit despre anii copilăriei: De ce a fost nevoită să schimbe mai multe școli

Cleopatra Stratan a vorbit deschis despre anii copiăriei, de care își amintește cu drag și dor.

Cleopatra Stratan, la estrella que saltó a la fama cuando tenía 4 años -  CHIC Magazine

Marea parte din copilăria ei a petrecut-o la țară cu bunicii. Artista obișnuia să îi ajute la treabă și totodată să învețe să facă numeroase lucruri, inclusiv munca la câmp. Soția lui Edward Sanda nu s-a sfiit să recunoscă aceste lucruri și nu a ocolit să vorbească nici despre anii în care era elevă și a schimbat mai multe școli.

Cleopatra Stratan a fost un elev silitor, care învăța foarte mult, iar părinții ei stătea fără griji. Nu trebuia să o verifice seara la teme, știind cât este de conștinciioasă. Partea mai puțin plăcută dezvăluită de artistă este că a trebuie să schimbe mai multe școli. Nu, nu fiindcă avea probleme sau că lucrurile nu mergeau bine, ci din cauza locuinței. Îi era greu să își facă noi colegi, fiind timidă de fire, însă apoi s-a obișnuit cu astfel de tranziții și se integra foarte repede.

‘Am avut 12 ani de școală foarte diferiți și dinamici pentru că am schimbat multe școli din cauza locuinței, dar m-am adaptat repede cu fiecare colectiv de colegi și profesori și am avut norocul ca fiecare dintre ei să fie înțelegători și prietenoși. Nu am fost niciodată o fire rebelă, am fost mai timidă de fire, dar foarte prietenoasă și deschisă în același timp.

Kiss FM - Cleopatra Stratan l-a găsit pe Ghiță. Iubitul artistei este un  cunoscut cântăreț român!

Părinții mei nu au fost exigenți niciodată cu mine, iar la școală învățam bine așa că nu era nevoie să mă controleze, pentru că știau că sunt responsabilă. Ce-i drept, temele le făceam cu mama în clasele primare, dar de la gimnaziu m-am descurcat singurică. Oricum erau ambii la dispoziția mea când aveam neclarități în privința telemelor.’, a declarat Cleopatra Stratan pentru Unica.ro.

Cleopatra Stratan și-a petrecut copilăria la bunici

Cleopatra Stratan nu s-a oprit aici cu poveștile din copilărie. Artista a continuat și a mărturisit că o mare parte din copilărie a petrecut-o la bunicii din partea mamei. Îi plăcea foarte mult să stea la țară și să facă numeroase activități gospodărești, astfel că în fiecare vacanță de la școală era la ei. Se bucura de momentele alături de bunici, iar acum își amintește cu drag de tot ceea ce a trăit alături de ei.

‘Cea mai mare parte a copilăriei mele am petrecut-o la țară, la bunicii mei din partea mamei. Stăteam toată vara și vacanțele de iarnă acolo, împreună cu verișoara mea. Am învățat atâtea lucruri să fac la bunici: de la treburile casnice și gospodăreșți, până la orice ține de gătit și lucrul de câmp. Sigur că în cea mai mare parte a timpului ne jucam cu copiii din vecini, dar când am mai crescut, vacanțele de vară la bunici erau mai mult pentru a-i ajuta la treburi.’, a mai spus Cleopatra Stratan.

Cleopatra Stratan a moștenit pasiunea pentru bucătărie de la mama și bunica ei

Cleopatra Stratan a învățat toate treburile pe care le poate face o femeie într-o gospodărie la țară, însă nu doar atât. Tot de la bunica ei a învățat și să brodeze și a ‘câștigat’ pasiunea pentru citit. Mai mult decât atât, nu poate să nu precizeze faptul că este pasionată de a găti și de a prepara deserturi în special, astfel că tot datorită bunicii ei se datorează acest lucru, însă și mama ei a contribuit la a o învăța.

‘Au fost cele mai frumoase perioade din copilăria mea și datorită bunicilor mei am cele mai frumoase amintiri. De mică am adorat să mă joc cu păpușile și să mă uit la desene animate, însă pe măsură ce am crescut mi-a plăcut mult să brodez și să citesc. Am avut parte de tot ce mi-am dorit să fac și sunt foarte recunoscătoare pentru asta. (…) Da, știu să gătesc și chiar îmi place, mai ales deserturile. Am moștenit pasiunea pentru bucătărie de la mama și bunica mea. De la ele am învățat tot ce știu.’, a concluzionat Cleopatra Stratan pentru sursa menționată.

O nouă funcție pe Tik Tok. Este cea mai mare schimbare din ultima perioadă

Utilizatorii TikTok vor putea posta clipuri cu o lungime de până la o oră. După ce a crescut deja de mai multe ori limita de timp a clipurilor pe care le acomodează, aplicația testează acum postarea filmărilor care au o lungime de până la 60 de minute.

Creatorii de conţinut care vând abonamente deja pot posta clipuri de 20 de minute, iar un număr limitat dintre utilizatori pot chiar posta filmări lungi de 30 de minute.

Surprize pentru utilizatorii Tik Tok

Clipurile scurte au fost poarta de intrare pe piaţa platformelor de video, migrând, treptat, către filmări mai lungi care oferă mai multe oportunităţi de monetizare. Limita de 60 de minute ar putea facilita postarea episoadelor întregi pentru producătorii sau platformele de streaming care vor dori să-şi promoveze un nou serial sau film, potrivi News.ro citat de evz.ro.

Tik Tok a făcut și alte actualizări

TikTok a actualizat și sistemele de revizuire a conținutului, pentru a încorpora mai eficient gradul de risc al unui videoclip (pe baza tipului de încălcare potenţială) şi audienţa aşteptată (pe baza conturilor urmărite), pentru a determina dacă conţinutul respectiv va fi eliminat, trimis pentru a fi revizuit de către un specialist sau dacă trebuie luată o altă decizie.

Platforma ia măsuri precum funcţiile care au restricţii de vârstă, marcarea conţinutului neeligibil pentru recomandare şi sistemul de organizare a conţinutului pe baza maturităţii (Content Levels), pentru a reduce conţinutul nepotrivit prin limitarea persoanelor care pot crea sau urmări anumite tipuri de conţinut.

Platforma chineză aplică noua politică privind dezinformarea asupra schimbărilor climatice, ce are ca scop eliminarea informaţiilor false, care neagă date ştiinţifice cunoscute, cum ar fi conţinutul care contestă existenţa schimbărilor climatice sau factorii care contribuie la aceasta.

„Similar cu alte politici referitoare la dezinformare, TikTok a început să lucreze cu parteneri independenţi de fact-checking prin care se asigură de acurateţea conţinutului. În plus, platforma a introdus şi un nou instrument de căutare care îi redirecţionează pe cei care caută conţinut legat de schimbările climatice către informaţii oficiale”, se arată în comunicatul companiei.

Loredana Groza, îndrăgostită lulea

Loredana Groza va cânta în deschiderea „Meciului de retragere al Generaţiei de Aur”, ce va avea loc pe data de 25 mai, pe Arena Naţională. Artista a recunoscut că a fost mereu atrasă de singurului român ce are în palmares 2 trofee de Champions League, Miodrag Belodedici.

„Belodedici a fost primul meu ‘crush’. Decupam pozele cu Belo din ziare. Colegele mele de liceu știu. Belodedici arată foarte bine, are niște ochi foarte frumoși.Dacă știam că sunt și albaștri, mă mutam în sudul țării, de unde e el.”, a spus Lori.

Artista a mai spus că se înțelege foarte bine cu foștii internaționali și că îi respectă mult. Ea a declarat că toți sunt idolii ei.„ Toți sunt idolii mei. Lăcătuș, este un prieten vechi, Panduru, Adi Ilie, Hagi, să nu mai vorbesc, Gică Popescu, Jean, Stelea, sunt ca frații mei, îi ador și îi respect. Au reușit să demonstreze că nu doar talentul este suficient pentru a deveni un mare sportiv”, a spus aceasta,potrivit Fanatik.

Loredana Groza, surpriză pentru foștii internaționali

Loredana Groza a pregătit un moment special jucătorilor din Generaţia de Aur la antrenamente, adaptând o piesă celebră pentru tricolori. „Te-aștept ca și când, numai Generația de Aur ar fi pe pământ! Mai presus de măriri, de căderi, de măriri, de cuvânt!” le-a cântat artista fostelor glorii, la nivelul gazonului, pe Stadionul ”Arcul de Triumf”.

Evenimentul de pe 25 Mai va avea loc la Arena Națională unde s-au vândut deja peste 50000 de bilete. La eveniment vor veni și Jose Mourinho, Rivaldo, Hristo Stoicikov şi mulţi alţii.

Primul tratat internaţional privind inteligența artificială, adoptat de Consiliul Europei

Consiliul Europei a adoptat vineri primul tratat internaţional obligatoriu din punct de vedere juridic menit să asigure respectarea drepturilor omului, a statului de drept şi a standardelor juridice privind democraţia în utilizarea sistemelor de inteligenţă artificială (AI), scrie stiripesurse.md.

“Tratatul, care este deschis spre semnare şi ţărilor din afara Europei, stabileşte un cadru juridic care acoperă întregul ciclu de viaţă al sistemelor de AI şi abordează riscurile pe care acestea le pot prezenta, promovând în acelaşi timp inovarea responsabilă”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Europei, citat de AFP.

Convenţia-cadru a Consiliului Europei privind inteligenţa artificială şi drepturile omului, democraţia şi statul de drept a fost adoptată, la Strasbourg, în cadrul reuniunii ministeriale anuale a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, care reuneşte miniştrii afacerilor externe din cele 46 de state membre.

Textul a fost elaborat pe parcursul a doi ani de un organism interguvernamental care a reunit cele 46 de state membre ale Consiliului, Uniunea Europeană şi 11 state terţe (în special Statele Unite, Australia, Canada, Israel şi Japonia), precum şi reprezentanţi ai sectorului privat, ai societăţii civile şi ai mediului academic, în calitate de observatori.

“Convenţia stabileşte cerinţe de transparenţă şi control adaptate contextelor şi riscurilor specifice, în special identificarea conţinutului generat de sistemele AI”, spune Consiliul Europei.

“Părţile vor trebui să adopte măsuri pentru a identifica, evalua, preveni şi atenua posibilele riscuri şi pentru a evalua necesitatea unui moratoriu, a unei interdicţii sau a altor măsuri adecvate privind utilizarea sistemelor AI atunci când o astfel de utilizare este susceptibilă să prezinte riscuri incompatibile cu standardele privind drepturile omului”, continuă organismul european.

Marija Pejcinovic Buric, secretarul general al Consiliului Europei, a salutat adoptarea unui “tratat internaţional unic care va asigura că inteligenţa artificială respectă drepturile oamenilor”.

“El răspunde necesităţii de a avea o normă de drept internaţional susţinută de state de pe diferite continente unite de valori comune, ceea ce face posibilă valorificarea avantajelor inteligenţei artificiale, reducând în acelaşi timp riscurile pe care le reprezintă. Prin acest nou tratat, intenţionăm să asigurăm utilizarea responsabilă a AI, una care respectă drepturile omului, democraţia şi statul de drept”, a adăugat ea.

Convenţia-cadru va fi deschisă spre semnare la Vilnius, la 5 septembrie, cu ocazia unei conferinţe a miniştrilor justiţiei.

Uniunea Europeană a adoptat, de asemenea, o lege la începutul lunii martie pentru a reglementa sistemele AI, cum ar fi ChatGPT, o legislaţie unică în lume.

„Încă se consideră căsătorit”. Prin ce trece John Travolta la aproape 3 ani de la moartea soției
Articolul anterior
Nu-i bărbatul perfect! Lucrul pe care Cristiano Ronaldo nu îl poate face, dezvăluit de Georgina
Articolul următor