Premieră în industria ceasurilor de lux. O companie va înlocui clienţilor produsele furate sau deteriorate

Marca de ceasuri de lux Audemars Piguet a anunţat că va înlocui, repara sau returna banii clienţilor ale căror ceasuri au fost furate, transmite Bloomberg. Măsura face parte dintr-un nou program, creat ca răspuns la creşterea numărului de infracţiuni care au legătură cu ceasurile de lux. 

Why are Audemars Piguet watches so expensive? - Chrono24 Magazine

Audemars Piguet, o marcă elveţiană ale cărei ceasuri au un preţ mediu de aproximativ 50.000 de franci (55.000 de dolari), va garanta că va înlocui, returna banii sau repara orice ceas furat sau deteriorat cumpărat în 2022 sau 2023 timp de doi ani, a declarat luni directorul general Francois-Henry Bennahmias.

„Ne-am ascultat clienţii şi trebuie să ne uităm de asemenea la ce se întâmplă în lume în acest moment. Avem oraşe importante în Europa şi SUA care nu mai sunt atât de sigure”, a spus Bennahmias.

Furturile de ceasuri, multe violente, sunt o îngrijorare din ce în ce mai mare în industria orologeriei, punând în pericol vânzările dacă oamenii se tem să poarte ceasuri de lux. Iniţiativa celor de la Audemars Piguet este o premieră, fiind prima dată când o marcă de ceasuri de lux oferă o garanţie şi un serviciu de a înlocui sau returna costul unui ceas dacă acesta este furat. „Este o iniţiativă importantă, pentru că nimeni nu a mai făcut aşa ceva”, a apreciat Bennahmias.

Ce clienţi sunt eligibili pentru noul program

Premieră în industria ceasurilor de lux. Compania Audemars va înlocui clienţilor produsele furate sau deteriorate

Acesta a precizat că orice client Audemars Piguet care a cumpărat un ceas în 2022 sau în acest an va fi eligibil pentru a se înscrie în noul program. Clientul va trebui să dovedească faptul că a cumpărat şi deţine în continuare ceasul, furnizând o fotografie a acestuia şi un număr de serie. Ceasurile care au fost revândute nu vor fi eligibile pentru a fi incluse în acest program.

Pe piaţa secundată, ceasurile Audemars Piguet, în special modelul Royal Oak, se vând în general la preţuri mai mari decât cele de retail. De exemplu, un ceas Royal Oak 15500 se vinde cu aproximativ 24.880 de franci în magazin, dar pe piaţa secundată preţurile pot ajunge până la 50.770 de franci, potrivit WatchCharts, un agregator de ceasuri second hand, relatează Agerpres.

Audemars Piguet produce aproximativ 50.000 de ceasuri pe an, potrivit lui Francois-Henry Bennahmias. Vânzările firmei s-au ridicat la aproximativ două miliarde de franci în 2022, în creştere cu 26% comparativ cu 2021 şi cu 78% peste cele din 2021, când pandemia a oprit pentru o scurtă perioadă producţia şi vânzările.

Infracţiunile care au legătură cu ceasurile, în creştere semnificativă

Bennahmias a estimat că aproximativ 75% dintre clienţii eligibili se vor înscrie în noul program de garanţie împotriva furtului. Directorul se aşteaptă la 100 de solicitări de despăgubiri de la clienţi pe parcursul celor doi ani, dar a prognozat că vor exista doar câteva încercări de a frauda compania, prin depunerea unor cereri de despăgubiri pentru un ceas pe care solicitantul nu îl deţine sau depunerea unui raport falsificat al poliţiei.

Şi alte mărci de ceasuri elveţiene au demarat iniţiative pentru a răspunde la creşterea infracţiunilor care au legătură cu ceasurile, dar niciuna nu s-a oferit până acum să înlocuiască ceasurile furate.

Cartier şi Richemont, proprietarul Vacheron Constantin, au anunţat săptămâna trecută că vor pune la punct o platformă digitală pentru a ajuta forţele de poliţie să combată furturile de ceasuri şi bijuterii.

„Infracţiunile care au legătură cu ceasurile au crescut semnificativ”, cu 81.000 de infracţiuni înregistrate numai în Marea Britanie după 2018, susţine Arjen van de Vall, director la dealerul de ceasuri second hand Watchfinder & Co. 

SUA anulează un sprijin financiar de 22 milioane de dolari pentru R. Moldova

Departamentul de Eficiență Guvernamentală al SUA, condus de Elon Musk, anulează alocarea a 22 milioane de dolari pentru Republica Moldova. Anunţul a fost făcut pe o reţea socială.

Asistenţa financiară făcea parte din programul intitulat „Consorțiul pentru Alegeri și Consolidarea Procesului Politic”, în valoare de 486 de milioane de dolari, adresat mai multor ţări printre care şi Republica Moldova. Fondurile erau destinate susținerii unui proces politic incluziv și participativ.

Autorităţile de la Chişinău au declarat că aceşti bani urmau să ajungă la societatea civilă pentru diverse programe.

Miliardarul Elon Musk, pe care noul lider american Donald Trump l-a numit în fruntea Departamentului de Eficiență Guvernamentală, a declarat „că fără tăieri bugetare, Statele Unite riscă să ajungă la faliment”.

Marfă ascunsă pe corp și în bagaj, deconspirată de vameșii de la Palanca

La postul vamal Palanca, un nerezident de 43 de ani a încercat să transporte ilegal o cantitate de suplimente alimentare și produse cosmetice, ascunzându-le sub haine.

În momentul în care a fost întrebat de funcționarii vamali dacă are ceva de declarat, acesta a răspuns negativ.

Bărbatul intenționa să traverseze pista de intrare în țară a postului vamal Palanca în calitate de pieton.Totuși, în urma unui control fizic amănunțit, s-au descoperit produsele ascunse atât în bagajul personal, cât și pe corpul bărbatului. Astfel, funcționarii vamali au reușit să împiedice transportul ilicit al acestora.

Mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana documentată riscă să fie sancționată contravențional.

Marco Rubio și Serghei Lavrov au vorbit la telefon să pregătească întâlnirea dintre Trump și Putin

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi omologul său american Marco Rubio au avut o convorbire telefonică şi au convenit să reia dialogul întrerupt de ofensiva rusă în Ucraina, informează AFP.

„Serghei Lavrov şi Marco Rubio au confirmat că sunt gata să conlucreze la restabilirea unui dialog interguvernamental reciproc respectuos, conform tonului dat de preşedinţi”, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe rus.

„Ei au convenit să reia contactele regulat, inclusiv pentru a pregăti un summit ruso-american la cel mai înalt nivel”, adaugă comunicatul.

Această convorbire între Lavrov şi Rubio a avut loc după discuţia telefonică de miercuri între Donald Trump şi Vladimir Putin, care au convenit să înceapă negocieri pentru a pune capăt „imediat” războiului din Ucraina. Chiar dacă Trump l-a informat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la această convorbire a sa cu Putin, el nu a căutat să discute cu el în prealabil în legătură cu o strategie de negociere, notează AFP, citată de Agerpres. Aceste iniţiative îngrijorează partenerii tradiţionali ai Washingtonului.

În acest context, preşedintele francez Emmanuel Macron i-a convocat pe liderii europeni la o reuniune luni, la Paris.

Pe ce își cheltuie banii tânărul care a câștigat 2 miliarde de dolari, cel mai mare premiu loto din istorie
Articolul anterior
Vladimir Putin și-a pus nepoata la conducerea unei fundații pro-război. Femeia și soțul ei au devenit bogați peste noapte
Articolul următor