A murit cel mai bogat om din Marea Britanie, cu o avere netă estimată la 36 miliarde de dolari

Hinduja, cunoscut după inițialele sale SP, suferea de demență, iar familia sa a declarat că acesta „a decedat pașnic în această dimineață”, potrivit edition.cnn.com.

El a fost președintele grupului de afaceri omonim, care deține companii publice în India cu interese în domeniul bancar, chimic, software și vehicule comerciale, scrie Adevarul.

Hinduja și fratele său mai mic, Gopichand, în vârstă de 83 de ani, au ocupat pentru a patra oară primul loc în topul Sunday Times Rich List în 2022, cu o avere netă estimată la 28,5 miliarde de lire sterline (36 miliarde de dolari), care include proprietăți de milioane de euro în centrul Londrei.

„Cu profundă tristețe anunțăm decesul tatălui nostru”, au declarat fiicele lui Hinduja, Shanu și Vinoo, într-un comunicat.

„SP a fost un titan vizionar al industriei și al afacerilor, umanitar și filantrop … Suntem veșnic recunoscători pentru timpul pe care l-am prețuit alături de el”.

Grupul Hinduja, care are 200.000 de angajați în peste 30 de țări, a fost fondat în 1914 de Parmanand Deepchand Hinduja, care făcea comerț cu covoare și fructe uscate din Iran, înainte ca fiii săi Srichand și Gopichand să își mute sediul în Marea Britanie în anii 1970.

Mai recent, frații au fost implicați într-o dispută privind viitorul imperiului lor de afaceri, iar Gopichand a contestat legitimitatea unei procuri de durată acordate fiicelor lui Srichand.

Gopichand și fiicele lui Srichand au ajuns la un aparent armistițiu, dar un avocat care reprezintă interesele lui Srichand a declarat luna trecută la un tribunal din Londra că acest acord este în pericol.

„Printre altele, SP va fi ținut minte pentru marile sale contribuții la aducerea Indiei și a culturii sale pe scena mondială prin munca și eforturile sale filantropice”, au declarat fiicele lui Hinduja.

SUA anulează un sprijin financiar de 22 milioane de dolari pentru R. Moldova

Departamentul de Eficiență Guvernamentală al SUA, condus de Elon Musk, anulează alocarea a 22 milioane de dolari pentru Republica Moldova. Anunţul a fost făcut pe o reţea socială.

Asistenţa financiară făcea parte din programul intitulat „Consorțiul pentru Alegeri și Consolidarea Procesului Politic”, în valoare de 486 de milioane de dolari, adresat mai multor ţări printre care şi Republica Moldova. Fondurile erau destinate susținerii unui proces politic incluziv și participativ.

Autorităţile de la Chişinău au declarat că aceşti bani urmau să ajungă la societatea civilă pentru diverse programe.

Miliardarul Elon Musk, pe care noul lider american Donald Trump l-a numit în fruntea Departamentului de Eficiență Guvernamentală, a declarat „că fără tăieri bugetare, Statele Unite riscă să ajungă la faliment”.

Marfă ascunsă pe corp și în bagaj, deconspirată de vameșii de la Palanca

La postul vamal Palanca, un nerezident de 43 de ani a încercat să transporte ilegal o cantitate de suplimente alimentare și produse cosmetice, ascunzându-le sub haine.

În momentul în care a fost întrebat de funcționarii vamali dacă are ceva de declarat, acesta a răspuns negativ.

Bărbatul intenționa să traverseze pista de intrare în țară a postului vamal Palanca în calitate de pieton.Totuși, în urma unui control fizic amănunțit, s-au descoperit produsele ascunse atât în bagajul personal, cât și pe corpul bărbatului. Astfel, funcționarii vamali au reușit să împiedice transportul ilicit al acestora.

Mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana documentată riscă să fie sancționată contravențional.

Marco Rubio și Serghei Lavrov au vorbit la telefon să pregătească întâlnirea dintre Trump și Putin

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi omologul său american Marco Rubio au avut o convorbire telefonică şi au convenit să reia dialogul întrerupt de ofensiva rusă în Ucraina, informează AFP.

„Serghei Lavrov şi Marco Rubio au confirmat că sunt gata să conlucreze la restabilirea unui dialog interguvernamental reciproc respectuos, conform tonului dat de preşedinţi”, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe rus.

„Ei au convenit să reia contactele regulat, inclusiv pentru a pregăti un summit ruso-american la cel mai înalt nivel”, adaugă comunicatul.

Această convorbire între Lavrov şi Rubio a avut loc după discuţia telefonică de miercuri între Donald Trump şi Vladimir Putin, care au convenit să înceapă negocieri pentru a pune capăt „imediat” războiului din Ucraina. Chiar dacă Trump l-a informat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la această convorbire a sa cu Putin, el nu a căutat să discute cu el în prealabil în legătură cu o strategie de negociere, notează AFP, citată de Agerpres. Aceste iniţiative îngrijorează partenerii tradiţionali ai Washingtonului.

În acest context, preşedintele francez Emmanuel Macron i-a convocat pe liderii europeni la o reuniune luni, la Paris.

R. Moldova se înscrie în Registrul daunelor cauzate de agresiunea Rusiei
Articolul anterior
Povestea unei moldovence care a ajuns să lucreze pentru Dior, Gucci și Valentino
Articolul următor