BMW făcut fiare, după ce a fost proiectat de un Renault într-un stâlp pe o stradă din Capitală

Un tânăr a ajuns la spital, după ce mașina cu care se deplasa a fost implicată într-un accident rutier. Coliziunea a avut loc ieri-seara, în jurul orei 00:10, pe strada Independenței din sectorul Botanica al capitalei.

image

Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru PulsMedia.MD că în accident au fost implicate două automobile de marca Renault și BMW.

BMW-ul care era condus de un șofer de 30 de ani a fost lovit de Renault, iar în urma impactului a fost proiectat într-un stâlp de pe acostament.

Impactul a fost unul destul de violent, în rezultat BMW-ul fiind transformat într-un morman de fiare contorsionate, iar șoferul s-a ales cu mai multe traumatisme ți a fost transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toagte circumstanțele în care s-a produs accidentul, dar și șoferul care se face vinovat.

Orașul în care dronele îi vor însoți pe polițiști la toate apelurile de urgență

Dronele îi vor însoți în curând pe polițiști la apelurile la 911 în tot orașul, au declarat oficialii NYPD.

Dronele îi vor însoți pe polițiștii din New York la apelurile de urgențăImagine simbol

Un nou program pilot „Drone as First Responder” va fi în vigoare în următoarele luni, începând cu patru secții de poliție ale NYPD și în Central Park, a anunțat Kaz Daughtry, comisar adjunct pentru operațiuni al NYPD, în cadrul unei audieri în fața Comisiei pentru Securitate Internă a Camerei Reprezentanților, transmite adevarul.ro.

„Planul, care va fi implementat în lunile următoare, este de a desfășura aceste drone ca răspuns la anumite apeluri de urgență 911”, a declarat Daughtry în fața comisiei, fără a detalia la ce tip de apeluri vor lua parte dronele.

Trei dintre secțiile care participă la program se află în Brooklyn, a precizat Daughtry. Un al patrulea se află în Bronx. Secțiile au fost alese „pe baza tendințelor recente ale criminalității”, a explicat el.

Acoperișurile stațiilor de poliție din incintă vor fi modernizate pentru a susține două platforme pentru drone. În timp ce dronele vor pleca și vor ateriza de pe acoperișul secției, pilotul se va afla la sediul central al NYPD și va trimite imagini video și telemetrie polițiștilor de pe teren, a precizat Daughtry.

Informațiile furnizate de drone vor fi împărtășite cu ofițerii care răspund”, a spus el. „[Aceasta] va spori gradul de conștientizare a situației ofițerilor în momentul în care ajung la fața locului, va promova siguranța ofițerilor și ne va ajuta să desfășurăm resursele mai eficient.” NYPD are în prezent 85 de drone.

Utilizarea dronelor de către poliția din New York a crescut cu peste 400% anul trecut față de 2022, dar Daughtry a spus că acestea nu pot fi folosite pentru „supraveghere fără mandat”, precum și pentru „aplicarea legii în trafic sau pentru imobilizarea vehiculelor suspecților”.

Dronele nu pot fi folosite nici în patrulele de rutină, deși nu era clar cum va afecta noua regulă noul program pilot.

Sunt și voci care au criticat utilizarea dronelor de către poliție, susținând că „ochii din cer“ reprezintă o „tehnologie distopică” care calcă în picioare drepturile civile ale locuitorilor.

Poliția din Bensalem Township, Pennslyvania, orășel aflat la doar 30 de minute nord-est de Philadelphia, a publicat recent imagini cu dronele care urmăresc și ajută la prinderea unor suspecți de furt.

Detectivul Glenn Vandegrift a explicat că „mica lor flotă” de drone face parte dintr-un grup operativ Bensalem Secure Task Force, menit să abordeze problemele din ce în ce mai mari legate de furturile din magazine.

„Scopul nostru este de a aduce comunitatea noastră de afaceri împreună, în colaborare cu forțele de ordine, pentru a reduce furturile cu soluții practice și durabile”, se arată pe site-ul grupului operativ.

Anul trecut, districtul a raportat aproape 900 de furturi din magazine; o creștere de aproximativ 50% față de doar patru ani înainte. În 2019, au fost raportate doar 484 de incidente de furt din magazine.

O parte din eficacitatea dronelor este atribuită vitezei cu care pot fi expediate și localizați suspecții.

Deoarece dronele nu sunt împiedicate de trafic, poliția spune că un operator poate, de obicei, să ajungă la fața locului în două minute.

Detectivul crede că succesul departamentului său ar trebui să servească pentru a inspira alte departamente să investească în tehnologia dronelor.

Atunci când se efectuează un apel cu privire la un incident de furt, departamentul trimite imediat o dronă, echipată cu o cameră care permite filmări și înregistrare video în timp real pentru a-l căuta și a-l urmări pe hoț.

Odată ce operatorul de drone localizează un făptaș, îl urmărește pe individ până când forțele de ordine îl pot reține.

Tehnologia lor cu drone ar putea fi folosită într-o zi și în alte investigații.

O fetiță de 13 ani a născut în toaletă în timpul unei excursii

Copila și nou-născutul au fost duși la spital, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Oświęcim, sudul Polonia, transmite Onet. Urmează informații care vă pot afecta emoțional.

O poloneză de 13 ani a născut în toaletă în timpul unei excursii

Grupul de elevi a fost găzduit într-o pensiune din Zator, lângă Cracovia, transmite libertatea.ro.

Fetița de 13 ani s-a simțit rău miercuri seară și a născut copilul în toaleta unității de cazare, a precizat Małgorzata Jurecka,  purtătorul de cuvânt al poliției din Oświęcim. 

Nașterea a fost „supravegheată” de un asistent medical al centrului în care se aflau copiii, „care a respectat instrucțiunile telefonice de la secția de urgență a spitalului din Oświęcim”. 

Profesorii care se aflau în excursia școlară au sunat la poliție și la serviciile de urgență.

Tânăra mamă este îngrijită în spitalul din Oświęcim și starea ei este stabilă. Bebelușul a fost internat la Spitalul Universitar din Cracovia, „din cauza complicațiilor de sănătate”. 

Parchetul cercetează acum „o persoană necunoscută pentru raport sexual cu o persoană sub 15 ani”. Dacă făptuitorul este major, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 12 ani, conform legislației poloneze. 

Dacă tatăl nu este încă major, chestiunea va fi judecată de un tribunal pentru minori. Potrivit agenției de statistică CIS, în Polonia au fost 306.155 de nașteri la nivel național în 2022, dintre care 171 de mame au avut 15 ani sau mai puțin.

Orășelul European își deschide porțile la Bălți. Agenda evenimentului

Pacea și unitatea pe continentul european vor fi sărbătorite astăzi, 19 mai, începând cu ora 14:00, în municipiul Bălți, unde va fi inaugurat Orășelul European, anunță într-un comunicat Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Orășelul European își deschide porțile la Bălți. Agenda evenimentului

Evenimentul va avea loc în Piața Vasile Alecsandri din orașul Bălți, scrie www.stiri.md.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, anunță că în Orășelul European din Bălți va găzdui o serie de activități culturale și interactive pentru toate vârstele: pentru copii, tineri și maturi. Iar seniorii – buneii și bunicile – vor putea să se bucure de dansuri, activități sportive, lecții de nutriție și de sănătate.

Totodată la serbare va fi prezentă și Agenția de Dezvoltare Regională Nord care va pune la dispoziția publicului materiale informative despre proiectele de dezvoltare regională implementate în nordul țării inclusiv cu suportul Uniunii Europene, publicații de promovare a turismului, precum și materiale informative despre Uniunea Europeană.

Evenimentul va culmina cu un concert de excepție susținut de Satoshi, Pasha Parfeni și artiștii locali.

Agenda detaliată a evenimentului o găsiți aici.

Video. Momentul în care o femeie fură bicicleta unui copil din curtea unui bloc din Capitală
Articolul anterior
Lilu și Călin Roșca au împlinit 10 ani de căsnicie! Soții au ales să sărbătorească într-un mod inedit
Articolul următor