Noi detalii despre copilul rănit mortal la un loc de joacă din Bălți. Cum s-a produs, de fapt, nenorocirea

Copila de cinci ani a decedat în timp ce încerca să urce într-un scrânciob în formă de barcă, însă a fost lovită de el și a căzut jos, alegându-se cu o traumă în regiunea capului.

Tragedia de la Bălți: Copilul nu a căzut, dar a fost lovit de scrânciob

Potrivit martorilor, fetița a fost lovită puternic la cap de un scrânciob din metal, în timp ce alți copii se legănau. Totul s-ar fi întâmplat în momentul în care copila a încercat să urce și ea în leagănul din metal, transmite tvn.md. 

Potrivit Poliției, trauma suferită era incompatibilă cu viața. Astfel, fetița a decedat pe loc, până la sosirea ambulanței. 

Medicii veniți la fața locului au constatat decesul minorei.

Oamenii legii investighează circumstanțele producerii incidentului.

Preotul Constantin Necula vine în Republica Moldova

La începutul lunii iunie, părintele Constantin Necula va susține mai multe conferințe în Republica Moldova. Evenimentele sunt organizate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din Guvernul României.

Șeful DRRM, secretarul de stat Adrian Dupu, a declarat în studioul RLIVE TV că întrunirile vor avea loc la Hâncești, Bălți și Rezina sau Orhei.

„Toate care evenimentele pe care le finanțează DRRM sunt cu intrare gratuită. Nu am finanțat proiecte din care să cerem bani oamenilor, ca să participe la aceste evenimente”, a precizat Dupu, potrivit realitatea.md.

Oficialul a menționat că DRRM încearcă să meargă cu mai multe evenimente în raioanele Republicii Moldova. Este vorba despre reuniuni, spectacole și alte acțiuni culturale, finanțate de către Departament.

Elicopterul cu președintele Iranului la bord s-ar fi prăbușit în urmă cu puțin timp

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi a suferit prăbușire. S-a întâmplat duminică, 19 mai, scrie apnews.com cu referire la televiziunea de stat iraniană. Nu se știe dacă liderul este în viață.

Televiziunea de stat iraniană a anunțat că incidentul a avut loc în apropiere de Jolfa, un oraș la granița cu Azerbaidjan, la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de capitala iraniană, Teheran.

Publicațiile Tasnim și IRIB scriu că ministrul iranian de externe, Hossein Amir Abdulahian, a fost și el la bord.

Salvatorii încearcă să ajungă la fața locului, a spus televiziunea de stat, dar sunt împiedicați de condițiile meteorologice proaste din zonă. Au fost semnalate ploi abundente cu vânt și ceață.

Raisi fusese în Azerbaidjan duminică pentru a inaugura un baraj împreună cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev. Barajul este al treilea pe care cele două națiuni l-au construit pe râul Aras.

Pe teritoriul Iranului zboară o varietate de elicoptere, dar sancțiunile internaționale îngreunează obținerea de piese pentru ele. Flota aeriană militară datează în mare măsură de dinainte de Revoluția Islamică din 1979.

sursa

Orașul în care dronele îi vor însoți pe polițiști la toate apelurile de urgență

Dronele îi vor însoți în curând pe polițiști la apelurile la 911 în tot orașul, au declarat oficialii NYPD.

Dronele îi vor însoți pe polițiștii din New York la apelurile de urgențăImagine simbol

Un nou program pilot „Drone as First Responder” va fi în vigoare în următoarele luni, începând cu patru secții de poliție ale NYPD și în Central Park, a anunțat Kaz Daughtry, comisar adjunct pentru operațiuni al NYPD, în cadrul unei audieri în fața Comisiei pentru Securitate Internă a Camerei Reprezentanților, transmite adevarul.ro.

„Planul, care va fi implementat în lunile următoare, este de a desfășura aceste drone ca răspuns la anumite apeluri de urgență 911”, a declarat Daughtry în fața comisiei, fără a detalia la ce tip de apeluri vor lua parte dronele.

Trei dintre secțiile care participă la program se află în Brooklyn, a precizat Daughtry. Un al patrulea se află în Bronx. Secțiile au fost alese „pe baza tendințelor recente ale criminalității”, a explicat el.

Acoperișurile stațiilor de poliție din incintă vor fi modernizate pentru a susține două platforme pentru drone. În timp ce dronele vor pleca și vor ateriza de pe acoperișul secției, pilotul se va afla la sediul central al NYPD și va trimite imagini video și telemetrie polițiștilor de pe teren, a precizat Daughtry.

Informațiile furnizate de drone vor fi împărtășite cu ofițerii care răspund”, a spus el. „[Aceasta] va spori gradul de conștientizare a situației ofițerilor în momentul în care ajung la fața locului, va promova siguranța ofițerilor și ne va ajuta să desfășurăm resursele mai eficient.” NYPD are în prezent 85 de drone.

Utilizarea dronelor de către poliția din New York a crescut cu peste 400% anul trecut față de 2022, dar Daughtry a spus că acestea nu pot fi folosite pentru „supraveghere fără mandat”, precum și pentru „aplicarea legii în trafic sau pentru imobilizarea vehiculelor suspecților”.

Dronele nu pot fi folosite nici în patrulele de rutină, deși nu era clar cum va afecta noua regulă noul program pilot.

Sunt și voci care au criticat utilizarea dronelor de către poliție, susținând că „ochii din cer“ reprezintă o „tehnologie distopică” care calcă în picioare drepturile civile ale locuitorilor.

Poliția din Bensalem Township, Pennslyvania, orășel aflat la doar 30 de minute nord-est de Philadelphia, a publicat recent imagini cu dronele care urmăresc și ajută la prinderea unor suspecți de furt.

Detectivul Glenn Vandegrift a explicat că „mica lor flotă” de drone face parte dintr-un grup operativ Bensalem Secure Task Force, menit să abordeze problemele din ce în ce mai mari legate de furturile din magazine.

„Scopul nostru este de a aduce comunitatea noastră de afaceri împreună, în colaborare cu forțele de ordine, pentru a reduce furturile cu soluții practice și durabile”, se arată pe site-ul grupului operativ.

Anul trecut, districtul a raportat aproape 900 de furturi din magazine; o creștere de aproximativ 50% față de doar patru ani înainte. În 2019, au fost raportate doar 484 de incidente de furt din magazine.

O parte din eficacitatea dronelor este atribuită vitezei cu care pot fi expediate și localizați suspecții.

Deoarece dronele nu sunt împiedicate de trafic, poliția spune că un operator poate, de obicei, să ajungă la fața locului în două minute.

Detectivul crede că succesul departamentului său ar trebui să servească pentru a inspira alte departamente să investească în tehnologia dronelor.

Atunci când se efectuează un apel cu privire la un incident de furt, departamentul trimite imediat o dronă, echipată cu o cameră care permite filmări și înregistrare video în timp real pentru a-l căuta și a-l urmări pe hoț.

Odată ce operatorul de drone localizează un făptaș, îl urmărește pe individ până când forțele de ordine îl pot reține.

Tehnologia lor cu drone ar putea fi folosită într-o zi și în alte investigații.

În atenția călătorilor! Toate rutele de autobuz care circulau pe V. Alecsandri revin pe Alexandru cel Bun
Articolul anterior
Ucraina a recuperat cadavrele a 79 de apărători din teritoriile ocupate de ruși
Articolul următor