Bloggerița Valeria Lungu se mărită? Moldoveanca cu mii de urmăritori ar plănui nunta

Valerie Lungu și iubitul ei, Alex, sunt pregătiți să facă pasul cel mare. Valerie Lungu a reușit să își găsească fericirea în brațele lui Alex, bărbatul care ar putea să o ducă în fața altarului. ,,Nu pot să cred cât de mult semănăm. Noi simțim la fel”, a mărturisit bloggerița moldoveancă, urmărită de peste 640 de mii de abonați pe Instagram.

Valeria Lungu, pregătită să îmbrace rochia de mireasă și să devină mămică: „Nu pot să cred cât de mult semănăm. Noi simțim la fel”

Declarațiile făcute de celebra influenceriță în ultima vreme au alimentat credința fanilor, care bănuiesc că nu va mai trece mult timp până la următoarea nuntă din showbiz.

Valerie Lungu este mai fericită ca niciodată. Ea îl numește pe Alex, cu fiecare prilej, „bărbatul meu”. De curând, cei doi s-au bucurat de o vacanță excepțională pe plajele superbe din Mykonos. Cu această ocazie, Valerie a mărturisit că au o relație excepțională și că este surprinsă de faptul că seamănă atât de mult unul cu celălalt.

„Am povestit, ne-am uitat la stele, iubesc momentele astea în doi și mai ales când ai omul potrivit lângă tine, se simte altfel. Nimic nu e forțat, este exact așa cum trebuie să fie (…) Nu pot să cred cât de mult semănăm. Câteodată, am impresia că suntem una și aceeași persoană. Nu putem sta departe unul de celălalt nici măcar 10 minute. Noi simțim la fel”, a spus Valerie Lungu, într-o postare distribuită pe Instagram.

Despre hotelul pe care l-au ales în vacanța din Mykonos, insula vedetelor, Valerie a mai spus: „Ne-am pus lângă piscină. Ador piscinele private, poți face baie noaptea, nu ca azi că e destul de rece, dar mâine sigur”.

Valerie Lungu, pregătită să devină mămică?

Valerie Lungu și Alex Gilca au venit în Republica Moldova, unde sunt părinții lor, pentru a le da marea veste, iar fanii au bănuit despre ce ar putea să fie vorba. Totodată, ei au postat mai multe clipuri cu hainuțe de bebeluș dintr-un magazin în care au intrat. Atât Valerie Lungu, cât și iubitul ei, Alexandru Glica au postat o fotografie la secțiunea de InstaStory cu ei doi, unde se vede burtica acesteia și mâna bărbatului peste. Deasupra imaginii ei au postat textul ”Mom and Dad”, semn că sunt pregătiți pentru ceea ce urmează.

„Nu cred că vedeți, dar se observă pe story-urile mele că sunt atât de încântată și cât am stat la Sienna am ținut-o în brațe pe aia mică, i-am schimbat pampersul, i-am dat lăptic. Când voia să mi-o ia eram: „NU!”. Sunt atât de entuziasmată! Cred că încep să fiu pregătită să am un copil. Nu știu dacă așa se simte când ar trebui să fii pregătită, habar nu am…”, a mărturisit influencerița pe InstaStory.

sursa

Amintiri despre copilărie: Ministrul Energiei avea frică de întuneric, iar ministrul Finanțelor a mers la furat cireșe

Ministrul Energiei avea frică de întuneric, ministrul Finanțelor a mers la furat cireșe, iar ministrul Economiei a dispărut pentru câteva ore, fiind căutat inclusiv și prin fântâni. Sunt doar câteva din amintirile pe care membrii Guvernului Republicii Moldova le-au împărtășit cu moldovenii de Ziua Internațională a Copilului.

Iată câteva din amintirile miniștrilor, potrivit unui video publicat de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

  • Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale – Amintirile mele se leagă de bunei. Se adunau rudele, mai bârfeau, mă bucuram că buneii pregăteau bucate alese.
  • Oleg Serebrian, vicepremierul pentru Reintegrare – Cea mai memorabilă: ziua de naștere când am făcut 5 ani. Am fost dus de cele trei străbunici și două bunici ale mele la biserică.
  • Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne – Cele mai frumoase amintiri pe care le-am reținut sunt sărbătorile de iarnă, atunci mergeam cu colindatul, sunt tradiții frumoase.
  • Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru integrare europeană – Îmi aduc aminte plimbările lungi cu bunica care mă învăța despre geografie. Eram pasionată să aflu mai multe despre oceane, țări.
  • Victor Parlicov, ministrul Energiei – Aveam o frică de întuneric. Întotdeauna când eram acasă, trăiam la etaj, și din lift spre apartament era întuneric, nu se ilumina. Întodeauna aveai impresia că în acel întuneric stă cineva foarte strașnic. Am mers prin acel întuneric, a dispărut ulterior frica.
  • Petru Rotaru, ministrul Finațelor – Îmi aduc aminte de perioada copilăriei mele, petrecută în satul de baștină, cu foarte multe peripeții. Cu mersul la cireșe, ca în istoria lui Creangă, la scăldat.
  • Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării – Aveam patru anișori, cumva am dispărut. M-au căutat părinții, buneii, toată mahala prin tot satul, și prin fântână s-au uitat. A durat câteva ore. M-au găsit la cinema.

sursa: www.realitatea.md

Banii din Rusia sunt direcționați către locuitorii din Găgăuzia prin intermediul băncilor din Transnistria

În primăvara acestui an, șefa Găgăuziei, Eugenia Guțul, a semnat un acord cu banca rusă Promsvyazbank pentru a deschide carduri “MIR” pentru locuitorii Găgăuziei. Potrivit ei, “partenerii din Rusia” vor transfera bani pe aceste carduri pentru angajații bugetari și pensionarii din Găgăuzia. Vă întrebați probabil, dar ce legătură are acest subiect cu noi, pentru că tema noastră este regiunea transnistreană. După cum s-a dovedit, una dintre modalitățile de a primi acești bani este de a-i retrage prin intermediul băncilor din Tiraspol. Și noi am demonstrat acest lucru. 

În aprilie, șeful Departamentului pentru Justiție din Găgăuzia a declarat că autoritățile găgăuze nu dețin putere juridică de a semna acorduri internaționale. Iar fostul judecător al Curții Constituționale Alexandru Tănase a scris că aceste carduri pot fi folosite doar pentru a se scobi sub unghii sau folosite în loc de plectru pentru chitară. 

Ce fel de acord

Pensionarii și angajații bugetari din Găgăuzia au completat cereri speciale pentru a primi ajutor din partea unei anumite organizații “Eurasia”. Am intrat în posesia acestui document, în care se cerea să fie indicate datele din pașaport, inclusiv IDNO.

Iar pensionarii trebuiau să aducă și carnetul de pensie cu informații despre vechimea în muncă. După cum ne-au spus sursele noastre, pensionarii au completat cererile în birourile echipei “Șor”, iar în cazul angajaților bugetari: în unele localități, cererile au fost transmise prin intermediul directorilor de școli și primarilor. 

Ulterior, la numărul de telefon indicat în cerere au fost trimise un cod și o parolă, cu ajutorul cărora oamenii s-au conectat la conturile lor din Promsvyazbank.

Interesant este faptul că, în consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, semnatarii confirmă că au fost notificați că Federația Rusă nu se află pe lista Centrului pentru protecția datelor cu caracter personal a țărilor care asigură un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal. Adică, Rusia nu garantează confidențialitatea datelor cu caracter personal ale locuitorilor din Găgăuzia. Se pare că Rusia deține datele pensionarilor și angajaților de stat din Găgăuzia și, dacă mergem mai departe, datele angajaților de stat și ale pensionarilor din regiunea transnistreană. Pentru că aceștia primesc alocații și plăți de acolo. 

“Din 2018, Promsvyazbank este o bancă de stat din Rusia.” Potrivit Forbes Russia, de la sfârșitul anului 2019, Promsvyazbank este oficial banca de bază a complexului industrial de apărare din Rusia. Mai mult în www.zonadesecuritate.md.

Cererea de gaze naturale în Uniunea Europeană a fost în scădere timp de 2 ani consecutivi

Cererea de gaze naturale în Uniunea Europeană a fost în scădere timp de doi ani consecutivi, după un declin anual de 13,3% în 2022, cererea scăzând cu încă 7,4% în 2023, la 12,72 milioane terajouli anul trecut, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Este de asemenea cel mai redus nivel al cererii de când s-a început colectarea cumulată a datelor lunare, în 2008. Reducerea vine pe fondul măsurilor cuprinse în Regulamentul (CE) nr. 1369/2022 al Consiliului privind măsurile coordonate de reducere a cererii de gaze, ca parte a planului REPowerEU de a opri dependenţa blocului comunitar de combustibilii fosili din Rusia.

Anul trecut, cei mai mari consumatori de gaze naturale din UE au redus cererea substanţial: Germania a avut o cerere de 2,96 milioane terajouli (minus 3,8% comparativ cu 2022), Italia – 2,35 milioane terajouli (minus 10%) şi Franţa – 1,36 milioane terajouli (minus 11,7%).

La nivelul UE, cererea a scăzut în 21 dintre cele 27 state membre, creşteri fiind în Finlanda (25,6%), Suedia (11,1%), Polonia (5,3%), Malta (4,5%), Danemarca (1,1%) şi Croaţia (0,8%).

Producția de gaze naturale din UE și-a continuat tendința de scădere, scăzând cu 18,6 % în 2023 față de 2022, până la 1 332 673 terajouli. Principalul producător de gaze naturale din UE, Țările de Jos, a înregistrat o scădere a producției de 35,5 %. Cu o producție de gaze naturale de 394 186 terajouli în 2023, Olanda a rămas cel mai mare producător de gaze naturale din UE, urmată de România, a cărei producție primară a fost egală cu 356 572 terajouli (o creștere de 1,4 %), și de Germania, a cărei producție primară a fost de 143 532 terajouli (o scădere de 10,7 %)

După o creștere de 4,3% în 2021, cererea de gaze naturale în Uniunea Europeană a scăzut cu 13,2% în 2022, la 13,72 milioane de terajouli, potrivit datelor publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Acesta este al treilea cel mai mic total înregistrat din 2008, când a început colectarea datelor, după minimele din 2012 (12,93 milioane terajouli) și 2014 (13,2 milioane terajouli).

Obiectivul UE a fost o reducere cu 15% a consumului de gaze între august 2022 și martie 2023, comparativ cu media din aceeași perioadă a ultimilor cinci ani consecutivi, pentru a stopa dependența blocului comunitar de combustibilii fosili din Rusia.

Între august 2022 și martie 2023, consumul de gaze naturale al UE a scăzut cu 17,7%, comparativ cu media consumului de gaze înregistrată în aceleași luni (august – martie) între 2017 și 2022.

O ciupercă periculoasă a fost învinsă cu un nou tip de tratament
Articolul anterior
Jennifer Lopez, fără machiaj. Cum a fost surprinsă actrița, într-o zi obișnuită, alături de Ben Affleck
Articolul următor