Marea Britanie: Mesaje pentru prevenirea cancerului pe etichetele obiectelor de lenjerie intimă

O companie din domeniul retail-ului din Marea Britanie şi Serviciul naţional de sănătate publică NHS colaborează în cadrul unei campanii de prevenire a cancerului prin intermediul unor mesaje incluse pe etichetele obiectelor de lenjerie intimă, conform unui comunicat emis luni și citat de agențiile France-Presse și Agerpres.

Unele obiecte de lenjerie intimă pentru bărbaţi şi femei distribuite în magazinele Morrisons pe teritoriul Marii Britanii vor avea pe etichetă mesaje de atenţionare, pe lângă informaţiile obişnuite legate de mărime sau de recomandările pentru spălare, a indicat NHS, adăugând că acesta este primul parteneriat de acest tip.

Mesajele conţin sfaturi precum contactarea medicului în cazul în care se observă semne de cancer mamar sau testicular – un nodul ori o modificare a aspectului obişnuit – se arată în comunicatul NHS.

Potrivit cifrelor NHS, 91% dintre femei supravieţuiesc cancerului mamar timp de cel puţin cinci ani dacă sunt diagnosticate într-un stadiu incipient al bolii.

„Aproape toţi bărbaţii supravieţuiesc cancerului testicular, însă în cazul în care cancerul s-a răspândit rata de supravieţuire la 5 ani scade cu 65%”, a precizat NHS.

„Ratele de supravieţuire sunt la maxime istorice” în cazul cancerelor mamar şi testicular „şi vedem mai mulţi oameni ca niciodată diagnosticaţi în stadiu incipient”, a adăugat NHS, notând că „acest parteneriat cu Morrisons este una dintre numeroasele modalităţi de a ne asigura că oamenii sunt conştienţi de potenţialele simptome” ale bolii.

O parte din internet va dispărea pentru totdeauna. Arhiva Internet, cea mai mare bibliotecă realizată vreodată, găzduiește 835 de miliarde de pagini web

Părți ale internetului dispar și s-ar putea pierde pentru totdeauna, scrie Independent.

Considerăm că internetul stochează pentru totdeauna cantități vaste de informații – dar unele dintre ele sunt mai amenințate decât ne dăm seama.

Arhiva Internet – cea mai mare bibliotecă realizată vreodată – găzduiește 835 de miliarde de pagini web. O singură copie de rezervă a colecției bibliotecii necesită mai mult de 145 de petabytes de spațiu.

Prin comparație, cea mai mare bibliotecă fizică din lume este Biblioteca Congresului SUA și găzduiește aproximativ 175 de milioane de articole, conform Guinness World Records.

38% dintre site-urile care existau în 2013 nu mai există

Și totuși, chiar dacă lumea generează mai multe date decât oricând, multe dintre ele dispar. Aproximativ 38% dintre paginile web care existau în 2013 nu mai sunt acolo, potrivit unor noi cercetări de la Pew Research Center, și chiar 8% dintre cele care existau în 2023 au dispărut acum.

Din ce în ce mai mult, web-ul este alcătuit din conținut care este atât produs, cât și consumat de sisteme automate: un raport luna trecută al companiei de securitate cibernetică Imperva spunea că aproape jumătate din tot traficul de pe internet provine de la roboți.

sursa

Festivalul de film de la Cannes. Trofeul Palme d’Or i-a revenit peliculei „Anora”, în regia cineastul american Sean Baker

Cineastul american Sean Baker a luat marele premiu al festivalului de film de la Cannes cu „Anora”, o poveste de dragoste tumultoasă între o dansatoare exotică și fiul obsedant de bogat al unui oligarh rus.

Premiul pentru interpretare feminină a fost împărțit în trei, iar cea care l-a ridicat este o actriță trans, relatează protv.ro.

Greta Gerwig a anunțat câștigătorul Palm d’Or: „Acest film incredibil de uman și plin de omenie care ne-a cucerit inimile, ne-a făcut să râdem, ne-a lăsat să sperăm când nu mai este speranță și apoi ne-a frânt inimile, dar nu a pierdut niciodată din vedere adevărul”.

O comedie neagră, devastatoare, spune povestea de dragoste dintre o dansatoare la bară și fiul unui oligarh rus. El o iubește atât de mult încât se căsătorește cu ea, spre disperarea familiei.

Sean Baker, director: „Acest premiu este pentru toți lucrătorii din industria sexului, din trecut, prezent și viitor”.

Într-un moment emoționant, cineastul George Lucas, cel care a creat Războiului Stelelor și Indiana Jones, a primit un Palm d’or onorific. Distincția i-a fost înmânată de vechiul său prieten, mentor și colaborator, cineastul Francis Ford Coppola.

Payal Kapadia: „Acest film este despre prietenia dintre trei femei cât se poate de diferite”.

„Tot ce ne imaginăm ca lumină”, în regia cineastei indiene Payal Kapadia, a fost răsplătit cu Marele premiu, a doua distincție ca importanță după Palm’or.

A fost primul film indian în competiție la Cannes în ultimii 30 de ani. Vorbește despre prietenia dintre femei în Mumbai-ul zilelelor noastre și depre provocările cu care se confruntă într-o societate dominată de bărbați.

Premiul competiţiei oficiale pentru interpretare feminină a fost acordat pentru trei actrițe, care apar în „Emilia Perez”. Trofeul a fost ridicat în numele lor de actrița trans, Karla Sofía Gascón.

Regizorul iranian în exil, Mohammad Rasoulof, a primit un premiu special pentru „Sămânța smochinului sacru”, despre funcționarul unui tribunal iranian care devine din ce în ce mai autoritar și paranoic pe măsură ce proteste din 2022 se intensifică.

Cu câteva zile înainte de premiera filmului, realizat în secret, Rasoulof, care se confruna cu o sentință de opt ani de închisoare, a fugit din Iran, pe jos.

O tânără sportivă din Moldova a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine

Luptătoarea din Republica Moldova, Mihaela Samoil, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine, rezervat sportivelor sub vârsta de 23 de ani, care are loc la Baku. 

55kg WW – Mihaela Samoil (MDA) df. Tuba Demir (TUR)

Sportiva din Republica Moldova a învins-o în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg pe reprezentanta Turcei, Tuba Demir, cu scorul de 8-4.

Menționăm că Republica Moldova a cucerit până acum trei medalii la lupte greco-romane și una la lupte feminine la Campionatul European U-23 de la Baku.

Premieră în țară! Pimul autobuz electric, produs în Moldova
Articolul anterior
Risc de atac aerian asupra Ucrainei. Trei puncte de frontieră și-au sistat activitatea
Articolul următor