Spania, desemnată cea mai sigură țară din lume pentru turiști

Un nou clasament a evaluat cele mai sigure destinații de vacanță din lume pentru turiștii britanici. Clasamentul a dezvăluit cele mai sigure țări din lume pentru femeile care călătoresc singure, scrie spynews.ro. În acest top, Spania a fost desemnată cea mai sigură țară din lume pentru turiști. Iată care sunt următoarele țări de pe listă!

Experții în călătorii de la Bounce au analizat țările din întreaga lume pentru a găsi cele mai sigure destinații pentru femeile care călătoresc singure. Spania a fost desemnată pe primul loc în acest top. Care sunt următoarele destinații sigure!

Un procent de 80% dintre femei au spus că se simt în siguranță atunci când merg singure noaptea, iar Spania a obținut un punctaj ridicat la indicele de siguranță. Destinațiile de top includ însorita Costa del Sol, Insulele Baleare și Insulele Canare.

Următoarele țări de pe listă

Norvegia

Norvegia este a doua țară de pe listă. Această țară a avut cel mai mare procent de femei care se simt în siguranță mergând noaptea. Țara are o rată scăzută a criminalității și o egalitate ridicată de gen. Mulți turiști se îndreaptă spre nordul îndepărtat al țării pentru a vedea balenele și celebra Aurora Boreală, iar navele de croazieră sunt o vedere excelentă.

Olanda

Olanda ocupă locul al treilea în acest top. Țările de Jos au obținut un scor mare la indicele de siguranță și mai puțin de trei sferturi dintre femei s-au simțit în siguranță mergând singure noaptea.

Irlanda

Irlanda a ocupat locul patru pe listă. Insula Smarald are o rată scăzută a criminalității și o diferență redusă de remunerare între bărbați și femei. Donegal din Irlanda a fost numit drept unul dintre cele mai bune destinații ale Lonely Planet pentru a călători în anul 2024.

Austria

Austria are o rată scăzută a criminalității și un procent de 80% dintre femei s-au simțit în siguranță mergând singure noaptea în această țară. Mulți turiști din întreaga lume aleg să călătorească la Viena.

Slovenia

Slovenia a obținut rezultate bune în clasamentul indicelui de siguranță și are o rată scăzută a criminalității. Capitala acestei țări, Ljubljana, este cunoscută pentru cocktail-urile de pe malul râului, iar lacul Bled din apropiere este o oază de liniște.

Elveţia

Elveția a obținut un scor bun la indicele de siguranță și mai mult de 80% dintre femei au spus că se simt în siguranță mergând singure noaptea pe străzi. Elveția are unul dintre cele mai curate aere din lume.

Belgia

Belgia a ocupat locul opt pe această listă. Această țară are o infracțiune rezonabil de scăzută. Bruxelles și Bruges sunt două dintre cele mai populare destinații ale Belgiei, dar cei din Marea Britanie trebuie să facă față aglomerației de aici.

Portugalia

Portugalia a ajuns în top 10 datorită clasamentului înalt pe indicele de siguranță și a ratei scăzute a criminalității. Această țară este una din cele mai accesibile destinații din Europa de Vest.

Suedia

Suedia are o diferență redusă de remunerare între femei și bărbați. Această țară are o rată a criminalității destul de scăzută. Un procent de 60% dintre femei s-au simțit în siguranță atunci când au mers singure noaptea în această țară.

Macron cheamă liderii Europei la un summit de urgență, după provocările lansate de Administrația Trump

Președintele francez Emmanuel Macron convoacă liderii europeni pentru un summit de urgență la Paris, luni, potrivit ministrului polonez de externe Radosław Sikorski, aflat sâmbătă la Conferința de securitate de la München, informează Politico.

„Sunt foarte bucuros că președintele Macron i-a chemat pe liderii noștri la Paris”, a spus Sikorski, adăugând că se așteaptă ca liderii europeni să discute „într-un mod foarte serios” provocările prezentate de președintele american Donald Trump. „Președintele Trump are o metodă de operare pe care rușii o numesc – razvedka boyem – recunoaștere prin luptă: împingeți și vedeți ce se întâmplă, apoi vă schimbați poziția. Și trebuie să răspundem”, a spus ministrul polonez.

Întâlnirea va avea loc luni, potrivit a doi oficiali UE, dar nu este clar dacă întâlnirea va implica toți liderii UE sau doar un grup mai mic de țări și dacă vor fi invitați și alți lideri europeni precum premierul britanic Keir Starmer.

Ministrul francez de externe Jean-Noël Barrot, care a făcut parte din panelul de discuții cu Sikorski la München, nu a confirmat sau infirmat summitul de urgență. Sikorski a declarat ulterior că premierul polonez Donald Tusk va călători luni la invitația lui Macron la întâlnire. „Trebuie să ne arătăm puterea și unitatea”, a spus Sikorski într-o postare pe rețelele de socializare.

Trimisul special al lui Trump pentru Ucraina spune că Europa nu va fi la masa negocierilor de pace. „S-ar putea să vă enerveze puțin”

.

Europa va fi consultată, dar nu va fi prezentă la masa discuțiilor de pace planificate între SUA, Rusia și Ucraina, a dezvăluit trimisul special al lui Donald Trump pentru Ucraina, Keith Kellogg, într-o nouă declarație care stârnește stupoare printre liderii europeni, scrie digi24.ro

Întrebat dacă Europa va fi prezentă la discuțiile de pace în curs de planificare, Keith Kellogg a răspuns că provine din „școala realismului, iar acest lucru nu se va întâmpla”.

„E ca atunci când zgârii cu creta pe tablă, s-ar putea să vă enerveze puțin, dar vă spun un lucru care este foarte sincer”, a declarat el sâmbătă, potrivit The Guardian. „Iar prietenilor mei europeni le-aș spune: intrați în dezbatere, dar nu plângându-vă că ați putea să fiți la masă sau nu, ci venind cu propuneri concrete, idei, sporindu-vă cheltuielile (pentru apărare)”, a mai adăugat el.

Remarcile lui Kellogg vor provoca consternare în rândul unor lideri europeni care nu au încredere în Trump și consideră că securitatea țării lor este inextricabil legată de soarta Ucrainei, notează The Guardian.

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că președintele francez, Emmanuel Macron, a invitat liderii europeni la Paris duminică pentru a discuta situația.

Kellogg a mai declarat că unul dintre motivele pentru care negocierile de pace anterioare dintre Ucraina și Rusia au eșuat a fost implicarea a prea multor țări care nu aveau capacitatea de a gestiona un astfel de proces. „Nu vom merge pe această cale”, a spus el în marja Conferinței de securitate de la München.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a folosit discursul său din cadrul conferinței pentru a avertiza că Europa riscă să fie exclusă din negocieri. El a îndemnat Europa să accelereze și să formeze o armată europeană, în care Ucraina să joace un rol central.

Liderii europeni, loviți vineri de discursul dur al vicepreședintelui SUA, JD Vance, sunt din ce în ce mai îngrijorați de abordarea lui Trump cu privire la un acord de pace în Ucraina și se tem că s-ar putea ajunge la un acord avantajos pentru SUA, dar cu implicații pe termen lung nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru Europa, mai scrie The Guardian.

Kellogg a afirmat că aspectele critice ale negocierilor sunt garantarea faptului că războiul nu va reîncepe după o încetare a focului și determinarea modului în care Ucraina își va păstra suveranitatea. El a spus că acest lucru ar necesita o garanție de securitate credibilă, adăugând că Trump, în calitate de unic factor de decizie în SUA, nu a fost încă în măsură să definească o astfel de garanție. El a spus: „Trump are nevoie de o gamă completă de opțiuni” și „toate opțiunile sunt pe masă”.

De asemenea, Kellogg a mai spus că lucrează „pe timpul lui Trump”, adăugând că se așteaptă la un acord în câteva săptămâni sau luni. Un aspect cheie a fost să se convină asupra modului în care vor fi tratate încălcările oricărui acord de încetare a focului, a mai precizat el.

Kellogg a declarat că lucrează cu contactele sale din cadrul alianței NATO, în timp ce Steve Witkoff, emisarul pentru Orientul Mijlociu, a fost în contact cu rușii.

Reacţiile liderilor europeni Premierul Croaţiei, Andrej Plenković, prezent la conferinţă, a declarat că nu orice acord de pace este acceptabil, ci doar unul care asigură integritatea teritorială a Ucrainei. El a adăugat că excluderea Europei din negocieri ar fi „inacceptabilă” din punct de vedere politic, având în vedere legăturile transatlantice istorice dintre Europa şi Statele Unite.

Premierul Islandei, Kristrún Frostadóttir, a exprimat o nemulţumire generală a liderilor europeni faţă de poziţia SUA, declarând că „oamenii încă nu sunt siguri ce vor să facă americanii” şi că este dificil pentru oficialii europeni „să răspundă constant unor declaraţii neclare”.

Fostul ministru de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a adoptat o poziţie mai critică, spunând că Europa nu se află la masa negocierilor pentru că „nu are mare lucru de oferit”. „Dacă am fi gata acum să oferim trupe, bani şi integrare în UE, am putea avea propria noastră masă de negocieri. Am putea invita Ucraina, Putin, Trump şi pe oricine altcineva să discutăm despre pace aşa cum o înţelegem noi,” a declarat Landsbergis.

„Din păcate, acum suntem doar nişte spectatori. Iar atunci când eşti doar un spectator, eşti dependent,  iar cel de care depinzi este cel care stabileşte regulile,” a concluzionat el.

.

Zelenski anunță că a refuzat deocamdată semnarea unui acord cu Washingtonul asupra mineralelor ucrainene

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat sâmbătă că a refuzat semnarea unui acord cu SUA asupra zăcămintelor minerale ucrainene, estimând că acesta „nu ar proteja” în acest stadiu țara sa, informează Agerpres.

„Nu i-am autorizat pe miniștri să semneze acordul pentru că el nu este gata. În opinia mea, el nu ne protejează”, a declarat Zelenski în marja Conferinței de Securitate de la Munchen, adăugând că un asemenea acord ar trebui să comporte „garanții de securitate” pentru Ucraina.

Însă „eu nu văd încă în document această legătură” între minerale și protecție, a adăugat el.

Secretarul de stat american Marco Rubio a declarat joi că speră să ajungă la un acord asupra mineralelor ucrainene, care ar permite recompensarea, în parte, a SUA pentru ajutorul furnizat Ucrainei pentru a finanța apărarea ei în războiul cu Rusia.

„O parte din acești bani va servi la recompensarea contribuabilului american pentru miliardele de dolari care au fost cheltuite în această țară”, a declarat Rubio la o zi după convorbirea telefonică între Trump și Putin, care a schimbat datele în ceea ce privește războiul în Ucraina.

O altă parte „va fi reinvestită în Ucraina pentru a reconstrui tot ce a fost distrus”, a afirmat Rubio.

Donald Trump, care critică de mai multă vreme ajutoarele americane trimise Ucrainei de la începutul războiului cu Rusia, a dat de înțeles la începutul lunii că vrea un acord asupra accesului la resursele miniere ucrainene drept condiție pentru menținerea sprijinului SUA.

Ucraina deține importante resurse de litiu și titan, care sunt esențiale pentru tehnologiile de vârf, în special pentru industria aerospațială și pentru vehiculele electrice.

O influenceriță, mamă a doi copii, a murit pe masa de operație a unei clinici care nu avea autorizație. Voia să aibă o siluetă perfectă
Articolul anterior
Alertă alimentară în Europa! Puiul cu salmonella, descoperit în 15 țări. Sute de cazuri de intoxicație
Articolul următor