Liderii Hamas ar fi fugit în locuri luxoase din Qatar și Turcia. De unde a fost dat ordinul de atac asupra Israelului

Război în Israel și Fâșia Gaza, după atacul Hamas. Armata Israelului a decis să nu intre în forță în Gaza, evitând astfel pierderile în rândul militarilor și ale persoanelor civile prin acțiuni terestre limitate și bombardamente cu muniție cu precizie. Totodată, au apărut reproșuri la adresa liderilor Hamas, care au fugit din Gaza în locuri luxoase din Qatar sau Turcia și sunt foarte bogați în comparație cu restul palestinienilor care ,,plătesc un preț enorm pentru acest război”.

Naftali Bennet, premier al Israelului, spune că este vorba de o răbdare strategică.

Nu va pătrunde armata israeliană adânc în Gaza, ci vor impune un asediu al Fâșiei Gaza. Se știe că teroriștii Hamas sunt în tuneluri și armata acționează astfel încât să nu aibă combustibil și curent. Vor fi incursiuni limitate la sol și bombardamente țintite asupra infrastructurii Hamas. Se așteaptă ca presiunea militară să facă Hamas să predea ostaticii și armele.

„Mulți compară războiul Ucraina-Rusia cu Israel-Hamas, dar nu se poate compara deoarece dacă liderii din Ucraina nu au părăsit țara, chiar dacă li s-a propus acest lucru în primele zile ale războiului, liderii Hamas au dat ordinul de atac din vilele luxoase, în special din Qatar”, a spus Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității din România, la Alephnews.

Armata israeliană a anunţat duminică la prânz că a lovit 450 de obiective ale Hamas din Fâşia Gaza în ultima zi.

„Printre țintele atacate s-au numărat cartierele generale militare, punctele de observație și pozițiile de tragere antitanc ale organizației teroriste”, a scris purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, pe reţeaua de social media X.

Numărul victimelor palestiniene din Gaza, ca urmare a ripostei armatei israeliene după atacul Hamas din 7 octombrie trece de 8.000, susţine așa-zisul Minister al sănătăţii din Fâşia Gaza.

,,Ministerul Sănătăţii” din Fâşia Gaza este controlat de Hamas, care guvernează politic regiunea din 2007.

În municipiul Chișinău s-a dat startul serilor de film în aer liber

Primăria municipiului Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău lansează cea de-a doua ediție a Festivalului de Film în Aer Liber.

În municipiul Chișinău s-a dat startul serilor de film în aer liber

Evenimentul va debuta pe 1 iunie și se va desfășura pe parcursul întregii veri, în fiecare zi de vineri și zilele de weekend, în trei sectoare ale municipiului Chișinău, transmite IPN.

Vineri filmele vor fi proiectate în amfiteatrul din sectorul Ciocana. Sâmbătă – în parcul-pădure „Butoiaș” din sectorul Buiucani, intrând din strada Onisifor Ghibu. 

În ziua de duminică, cinefilii sunt așteptați în parcul Sarmizegetusa din sectorul Botanica.

Proiecțiile vor începe la ora 20:30, oferind tinerilor și familiilor ocazia de a se bucura de serile de vară într-o atmosferă relaxantă. Festivalul de Film în Aer Liber este o inițiativă menită să promoveze cultura filmului și să ofere tinerilor din Chișinău oportunitatea de a petrece timpul liber într-un mod plăcut și educativ.

Filmul proiectat va fi ales împreună cu publicul.

O tânără din capitală și-ar fi ucis propriul tată

Un bărbat a murit, după ce a fost ucis de către propria fiică. Cadavrul acestuia a fost găsit ieri după-amiază, în jurul orei 16:15, într-un apartament de pe strada Andrei Doga, din sectorul Rîșcani al capitalei.

Potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 64 de ani. Medicul-legist venit la fața locului a depistat pe suprafața cadavrului ,mai multe semne de moarte violentă, printre care diferite leziuni în regiunea capului și cutiei toracice, dar și urme de asfixie, susțin sursele pulsmedia.md apropiate anchetei.

Ulterior, pe urme fierbinți oamenii legii au stabilit și un bănuit, care s-a dovedit a fi fiica victimei, o femeie în vârstă de 38 de ani.

Dânsa a fost reținut pentru 72 de ore, pe numele ei fiind inițiată o cauză penală, iar cadavrul bărbatului a fost transportat la Centrul de Medicină Legală.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care a fost comisă crima, dar și mobilul acesteia.

Grădina zoologică, luată cu asalt de 1 iunie

Îmbulzeală și cozi la admirat animale. Așa este atmosfera de la Grădina Zoologică din Chișinău.

Îmbulzeală și cozi la Grădina Zoologică din ChișinăuFoto: tv8.md

Echipa TV8.md a reușit să surprindă mai multe imagini de la fața locului: animatori, concursuri, premii și multă distracție. Distracția a început la ora 10:00 și ține până la 20:00.

Toți copiii au acces gratuit. În program sunt diverse concursuri, premii, clovni, dar și un DJ.

gallery images

Cum arată Andreea Marin după ce a slăbit 15 kilograme. Schimbare radicală de look
Articolul anterior
Range Rover-ul condus de Regina Elisabeta a fost scos la vânzare. Care este prețul de pornire al mașinii vechi de peste 19 ani
Articolul următor