„Mirosea a friptură la grătar!” Camion plin cu carcase de vită de 200 kg bucata, făcut scrum pe o autostradă din Germania

Autostrada germană A8 a fost complet închisă cea mai mare parte a zilei de sâmbătă, după un accident în apropiere de Adelsried. O remorcă frigorifică încărcată cu 20 de tone de carne de vită a ars complet, relatează presa locală, libertatea.ro.


Ambuteiaj de un kilometru în prima zi de vacanță în Germania: un camion încărcat cu 20 de tone de carne de vită a ars complet. Din cauza fumului puternic, autostrada a trebuit să fie complet închisă pe ambele sensuri. Accidentul a avut loc în jurul orei 11:00, pe direcția Stuttgart. Închiderea a fost în cele din urmă ridicată la ora 21:00 și traficul a fost din nou fluid. Motivul pentru închiderea completă care a ținut ore în șir a fost încărcătura din camion. Recuperarea hălcilor de carne nu a fost ușoară.

Camionul era încărcat cu aproximativ 200 de bucăți de carne de vită, fiecare cântărind aproximativ 200 de kilograme. Unele dintre jumătățile de carne de vită au trebuit să fie scoase individual din remorca arsă, cu o macara, pentru ca apoi să poată fi eliminate profesional, a explicat un purtător de cuvânt al companiei de exploatare a autostrăzilor Pansuevia, într-un interviu pentru sursa citată.

Chiar și la câteva ore după accident, mirosul de carne arsă se simțea în aer. „Mirosea a friptură la grătar!”, scrie sursa citată. Un nor uriaș de fum întunecat putea fi văzut pe kilometri întregi. Constatările inițiale ale poliției indică o defecțiune tehnică la motor ca motiv al incendiului. După cum a explicat un purtător de cuvânt al poliției, șoferul camionului și-a scos vehiculul pe banda de urgență. La scurt timp după aceea, mașina a luat foc și a ars complet. Șoferul în vârstă de 64 de ani a a scăpat nevătămat.

Au fost însă pagube materiale imense. Grăsimea din carnea de vită arsă, combinată cu uleiul din vehicul, a fost greu de îndepărtat de pe carosabil. Mai multe părți din beton ale autostrăzii trebuie înlocuite și barierele de protecție sunt, de asemenea, deteriorate. Nu este clar dacă un pod aflat la aproximativ 15 metri de locul accidentului a fost avariat. Dar se știe că prejudiciul material este în jur de 160.000 de euro.

Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. S-a stins din viață artista de cor Angela Isac

S-a stins din viață Angela Isac, artista de cor a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de colectivul teatrului, care a adresat un mesaj de condoleanțe.

Angela Isac a activat timp de peste 21 ani în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, scrie realitatea.md.

„Cu profundă tristețe, colectivul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” anunță trecerea în neființă a doamnei Angela Isac, artista de cor care a fost alături de noi timp de peste 21 de ani. Angela Isac a fost o prezență constantă, fiind înalt apreciată de întreg colectiv al teatrului.

În această perioadă dificilă, dorim să transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor îndurerați. Gândurile noastre sunt alături de voi. Angela Isac va rămâne mereu în amintirile noastre ca o artistă desăvârșită și o persoană minunată. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Ministrul afacerilor externe, Mihai Popşoi, a avut întrevederi cu ambasadorii Greciei și Slovaciei

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe, Mihai Popşoi, a avut vineri, 31 ami, întrevederi cu ambasadorul Greciei, Nikolas Krikos, şi cu ambasadorul Slovaciei, Pavol Ivan.

În cadrul discuţiilor cu ambasadorul Nikolas Krikos, Popşoi a salutat deschiderea în acest an a ambasadei Greciei la Chişinău, fapt ce confirmă dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale şi intensitatea dialogului politic la nivel înalt dintre cele două ţări, transmite infotag.md.

 Părţile au apreciat stadiul cooperării economice şi au discutat perspectivele de aprofundare a cooperării în sectorul turismului, în contextul lansării unui zbor direct Atena-Chişinău, precu m şi alte domenii de interes pentru ambele ţări. 

Părţile au reiterat importanţa eforturilor depuse de autorităţile moldoveneşti în vederea demarării negocierilor de aderare la UE şi a sprijinului acordat de Grecia în acest sens. 

În cadrul întrevederii cu ambasadorul slovac, oficialii au discutat subiectele prioritare de pe agenda bilaterală, reiterând starea excelentă a relaţiilor bilaterale. Părţile au subliniat importanţa promovării dialogului interparlamentar şi a cooperării economice şi sectoriale între cele două ţări.

În primele trei luni ale anului curent, salariile din Moldova au crescut cu 14,7%

În primul trimestru al anului 2024, salariul mediu lunar brut a constituit 13.170,3 lei, fiind în creștere cu 14,7% față de perioada respectivă al anului 2023 și cu 1,7% mai mic față de trimestrul IV 2023.

Biroul Național de Statistică informează că, în primele trei luni ale anului 2024:

  • câștigul salarial mediu lunar brut, la unitățile din sectorul real cu 4 și mai mulți salariați și toate instituțiile bugetare, a constituit 13170,3 lei, fiind în creștere cu 14,7% față de trimestrul I 2023 și cu 1,7% mai mic față de trimestrul IV 2023;
  • indicele câștigului salarial real (calculat ca raport între indicele câștigului salarial nominal brut și indicele prețurilor de consum), față de trimestrul I 2023, a fost de 110,0%, astfel, câștigul salarial s-a majorat în termeni reali cu 10,0%;
  • numărul mediu al salariaților, comparativ cu trimestrul I 2023, s-a redus cu 0,1%.

Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu lunar, în trimestrul I 2024, s-au înregistrat în activitățile:

  • informații și comunicații 32372,5 lei;
  • activități financiare și de asigurări – 24513,5 lei;
  • producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 18522,6 lei.

Cele mai mici valori ale câștigului salarial mediu lunar s-au înregistrat în:

  • agricultură, silvicultură și pescuit – 8201,8 lei;
  • activități de cazare și alimentație publică – 8605,6 lei;
  • artă, activități de recreere și de agrement – 9726,4 lei.

Comparativ cu trimestrul I 2023, câștigul salarial a crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

  • industria extractivă – cu 23,5%;
  • distribuția apei; salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare – cu 21,0%;
  • tranzacții imobiliare – cu 19,7%.

O tânără cu afecțiuni psihice a fost violată de trei vecini timp de patru ani
Articolul anterior
O familie de români cu 11 copii, stabilită în Italia de 23 de ani, face senzație în comunitatea locală
Articolul următor