Ce s-a întâmplat cu al 2-lea om din lume care a primit o inimă de porc. Corpul său a reacționat după 6 săptămâni

Lawrence Faucette, a doua persoană care a primit o inimă de porc modificată genetic în cadrul unui transplant, a murit la șase săptămâni după procedura experimentală, scrie stirileprotv.ro.

Centrul Medical al Universității din Maryland (SUA), unde a fost efectuată procedura experimentală, a anunțat că inima a început să prezinte semne de respingere în ultimele zile.

„Ultima dorință a domnului Faucette a fost ca noi să valorificăm la maximum ceea ce am învățat din experiența noastră, astfel încât și altora să li se poată garanta șansa de a primi o inimă nouă atunci când un organ uman nu este disponibil. El a spus, apoi, echipei de medici și asistente, care s-a adunat în jurul său, că ne iubește. Ne va lipsi enorm„, a declarat Dr. Bartley Griffith, directorul clinic al programului de xenotransplant cardiac de la Facultatea de Medicină a Universității din Maryland (UMMC), potrivit CNN.

Griffith este unul dintre medicii care a făcut parte din echipa care a realizat operația experimentală.

Faucette, în vârstă de 58 de ani, a fost internat pentru prima dată la UMMC pe 14 septembrie, după ce a prezentat simptome de insuficiență cardiacă și a fost supus transplantului experimental șase zile mai târziu.

De ce a acceptat o inimă de porc

Boala sa cardiacă și afecțiunile preexistente l-au făcut neeligibil pentru un transplant tradițional de inimă umană.

Singura mea speranță reală care mi-a mai rămas este să aleg inima de porc, xenotransplantul„, a declarat Faucette într-un interviu intern care a avut loc cu reprezentanți ai spitalului, cu câteva zile înainte de operație.

„Nu avem alte așteptări decât speranța de a petrece mai mult timp împreună”, a declarat atunci soția sa, Ann Faucette. „Asta ar putea fi la fel de simplu ca și cum am sta pe veranda din față și am bea o cafea împreună”.

În săptămânile care au urmat imediat după transplant, medicii săi au raportat că făcea progrese semnificative, inclusiv participarea la terapie fizică.

La o lună după operație, medicii au declarat că, în opinia lor, funcția sa cardiacă este excelentă și au renunțat la toate medicamentele de susținere a funcției sale cardiace.

Nu am avut nicio dovadă de infecții și nicio dovadă de respingere în acest moment„, a declarat Griffith la momentul respectiv.

Tratament experimental cu anticorpi, pentru a accepta inima de porc

Medicii l-au tratat pe Faucette cu un tratament experimental cu anticorpi pentru a suprima și mai mult sistemul imunitar și a preveni respingerea.

Cu toate acestea, respingerea organelor este „cea mai importantă provocare în cazul transplanturilor tradiționale care implică și organe umane„, a precizat UMMC într-un comunicat.

Într-o declarație referitoare la decesul soțului ei, Ann le-a mulțumit celor implicați în îngrijirea soțului ei la UMMC.

„Larry a început această călătorie cu o minte deschisă și cu încredere totală în Dr. Griffith și în personalul său. El știa că timpul petrecut cu noi era scurt, iar aceasta a fost ultima lui șansă”, a spus ea.

Potrivit guvernului SUA, există peste 113.000 de persoane pe lista de transplant de organe, inclusiv peste 3.300 de persoane care au nevoie de o inimă, în SUA.

Grupul Donate Life America spune că 17 persoane mor în fiecare zi în așteptarea unui organ de la un donator.

În ianuarie 2022, Universitatea din Maryland a efectuat, de asemenea, prima astfel de operație experimentală pe David Bennett, în vârstă de 57 de ani, care a murit la două luni după operație.

Deși nu au existat semne de respingere în primele săptămâni după transplant, autopsia a concluzionat că Bennett a murit în cele din urmă de insuficiență cardiacă din cauza unei „serii complexe de factori”, inclusiv starea lui Bennett înainte de operație.

Un studiu de caz publicat în Lancet a remarcat, de asemenea, că existau dovezi ale virusului porcin care nu fusese identificat anterior.

3 zodii care vor avea parte de miracole în perioada Crăciunului

Fie că este vorba de noroc neașteptat, o reîntâlnire sinceră sau un vis devenit realitate, anumite semne zodiacale sunt mai aliniate cu trăirea a ceva cu adevărat remarcabil în această perioadă festivă. 

Rac

Racul, îngrijitorul empatic al zodiacului, se află adesea în centrul adunărilor de familie în timpul sărbătorilor. Fie că este vorba despre reconectarea cu cei dragi, repararea relațiilor tensionate sau câștiguri financiare extraordinare, Crăciunul acesta va aduce Racului o surpriză plină de căldură.Energia anotimpului amplifică capacitatea naturală a Racului de a avea grijă de ceilalți și, în schimb, vor primi binecuvântări neașteptate. Un mesaj mult așteptat sau o oportunitate neprevăzută le poate ieși în cale, ajutându-i să-și restabilească echilibrul emoțional și pacea.

Leu

Leul vibrant și încrezător este un alt semn care va fi martor la un miracol de Crăciun. Spiritul lor generos și perspectiva optimistă îi aduc adesea în centrul atenției în timpul adunărilor festive, iar de acest Crăciun, carisma lor va sclipi în moduri neașteptate.Leul prosperă într-o atmosferă de sărbătoare dar, în acest an, ei pot primi o lovitură de noroc care depășește chiar și cele mai nebunești așteptări. Fie că este vorba despre o descoperire în carieră, o oportunitate creativă sau o realizare personală pentru care s-au străduit, Leiisimți că Universul le răsplătește munca grea și perseverența. 

Pești
În acest sezon de sărbători, sensibilitatea lor sporită față de magia din jurul lor va aduce experiențe miraculoase. Pentru Pești, miracolul poate veni sub formă de vindecare – fie că este personal, emoțional sau relațional. Ar putea relua legătura cu cineva din trecutul lor sau ducând la un sfârșit o problemă de lungă durată. Alternativ, Peștii ar putea experimenta o descoperire creativă sau o trezire spirituală, ceva care rezonează cu lumea lor interioară profundă. Universul va lucra în moduri misterioase pentru Pești, oferind miracolele la care au sperat în liniște de-a lungul anului.

SăgetătorCunoscuți pentru spiritul aventuros și optimismul nemărginit, Săgetătorul este un semn care crede în puterea posibilității. Condus de Jupiter, planeta norocului și expansiunii, Săgetătorul tinde să experimenteze lovituri bruște de noroc, iar Crăciunul acesta nu face excepție. Acest semn zodiacal îmbrățișează adesea sezonul sărbătorilor cu un sentiment de uimire și entuziasm, care deschide ușa pentru evenimente magice.

În Republica Moldova s-a confirmat un nou caz de infecție cu virusul West Nile

În Republica Moldova s-a confirmat un nou caz de infecție cu virusul West Nile. Este vorba despre o pacientă care a revenit din Italia.Starea ei de sănătate este de gravitate medie, complicată de meningită.

Timp de 10 zile, femeia a avut febră şi a cerut ajutorul medicilor abia pe 7 octombrie. Acum, ea este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.De la începutul anului până în prezent, în Republica Moldova s-au înregistrat cinci cazuri de West Nile. Boala se transmite prin înțepătura unui țânțar infectat, dar nu şi de la om la om.Probabilitatea ca cineva să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este redusă. Simptomele sunt similare cu cele ale gripei – cu stări de oboseală, slăbiciune musculară, febră şi durere intensă de cap, erupţii cutanate pe piept.

A fost aprobat cadrul de funcționare a Sistemului Informațional Transplant

Pentru a facilita desfășurarea activităților de donare, prelevare și transplant de organe, țesuturi sau celule umane, cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 9 octombrie, cadrul de funcționare a Sistemului Informațional Transplant (SIT) care, prin soluții digitale, va îmbunătăți calitatea și transparența proceselor în domeniul transplantului.

Sistemul este destinat prestatorilor de servicii medicale și băncilor de țesuturi și/sau de celule autorizate pentru desfășurarea activităților de donare, prelevare și transplant de organe, țesuturi sau celule umane.

Printre principalele prevederi ale proiectului sunt evidența fișierelor medicale ale donatorilor, formarea registrelor donatorilor și primitorilor din Republica Moldova și crearea modulului de biovigilență pentru raportarea, investigarea, înregistrarea şi transmiterea informațiilor despre evenimentele şi reacțiile adverse grave care pot influența calitatea şi siguranța organelor, țesuturilor şi celulelor umane utilizate la om.

SIT reprezintă totalitatea de resurse și tehnologii informaționale și organizaționale a sistemelor de colectare, stocare și transmitere a datelor și tehnologiilor de utilizare a acestora, a normelor de drept, precum și a infrastructurii implicate în susținerea activității informaționale din cadrul prestatorilor de servicii medicale și băncilor de țesuturi și/sau de celule autorizați pentru desfășurarea proceselor de donare, prelevare și transplant de organe, țesuturi sau celule umane.

O mamă singură din Rusia a fost ”invitată” la război în Ucraina pentru a-și achita datoriile la bancă
Articolul anterior
Un băiat pe care familia îl credea mort și-a sunat mama cu apel video chiar în ziua în care toți îl înmormântau
Articolul următor