Avocatul Copilului s-a sesizat în cazul copilei de 11 ani care a născut, a unui băiat bătut cu bestialitate la Bubuieci și a unui bebeluș care urma să fie vândut

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului anunță că s-a sesizat din oficiu, după ce o copilă de 11 ani a născut, un băiat a fost bătut la Bubuieci, iar un bebeluș urma să fie vândut. „Vom monitoriza intervenția autorităților competente în elucidarea circumstanțelor, oferirea serviciilor necesare copiilor afectați și vom evalua măsurile și acțiunile întreprinse în vederea prevenirii unor astfel de situații”, se arată în comunicatul citat de unimedia.info.

„Cazul copilei care a născut la 11 ani: Avocatul Poporului pentru drepturile copilului manifestă o profundă îngrijorare față de cazul unei fetițe care a devenit mamă la doar 11 ani. Autoritățile sunt solicitate să investigheze cu promptitudine acest caz, să asigure asistența medicală, suportul psiho-emoțional, suportul în reluarea studiilor de către mamă și să identifice orice element care ar putea contribui la prevenirea unor astfel de situații în viitor.

Cazul băiatului bătut de doi copii pe o stradă din Bubuieci: În legătură cu incidentul în care un băiat de 15 ani a fost agresat de doi copii de 12 și 15 ani pe o stradă din Bubuieci, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului este îngrijorat de amploarea actelor de violență între semeni și reiterează necesitatea fortificării cooperării intersectoriale pentru a preveni aceste comportamente, a identifica și răspunde prompt și eficient în cazurile suspecte de violență, conform mecanismului de cooperare intersectorială prevăzut de HG 270/2014.

Cazul copilului unei ucrainence ajuns de vânzare pentru un cuplu din România: Situația în care un copil ar putea fi expus la un astfel de pericol, fiind pus în situația de a fi vândut, este deosebit de gravă și inacceptabilă. Avocatul Poporului pentru drepturile copilului solicită o investigație riguroasă pentru a identifica factorii care au condus la această situație și pentru a asigura protecția copilului în cauză.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului va analiza toate informațiile relevante și va colabora strâns cu autoritățile competente pentru a se asigura că drepturile copiilor sunt realizate în conformitate cu cadrul normativ național și standardele internaționale.

Ombudsmanul Copilului reiterează dreptul inalienabil al fiecărui copil la viață și subliniază obligația statului de a asigura supraviețuirea, dezvoltarea și protecția copilului față de orice formă de violență. Copiii trebuie să beneficieze de o atenție deosebită și de măsuri concrete pentru a li se asigura un mediu sigur și propice dezvoltării lor armonioase”, se arată în comunicat.

O fetiță de 11 ani din țară a născut un bebeluș la Institutul Mamei și Copilului. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de Elena Mudrii, șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Sănătății.

Un băiat de 15 ani a ajuns la spital după ce a fost bătut cu bestialitate de alți doi minori. Cazul a avut loc în comuna Bubuieci, pe 24 ianuarie.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat trimiterea în judecată a patru femei pentru organizarea unei scheme, prin care un nou-născut în Chișinău urma să fie vândut spre „adopție” unui cuplu din România.

Rușii au atacat Kievul cu drone Shahed și rachete de croazieră

Rușii au atacat Kievul cu drone Shahed și rachete de croazieră, vineri dimineață, și au provocat un incendiu într-o clădire, a declarat şeful administraţiei militare din capitala ucraineană. Atacuri au avut loc și asupra Harkov, trei persoane fiind ucise și 16 rănite.

Rușii au atacat Kievul cu drone Shahed și rachete de croazieră

Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că, din primele informații, forțele ruse au folosit rachete de croazieră și că toate au fost interceptate și distruse de apărarea antiaeriană, transmite digi24.ro.

Un incendiu a izbucnit într-o clădire nerezidenţială din cartierul Holosiivskyi din oraş, ca urmare a căderii unor resturi, a precizat Popko. Potrivit informaţiilor preliminare, nu s-au înregistrat răniţi.

Dimensiunea atacului nu a fost imediat clară.

A fost a doua alertă aeriană din Kiev și din regiunea înconjurătoare în timpul acestei nopți, după o alertă anterioară care implica dronele Shahed.

Atacurile cu rachete și drone au crescut în frecvență și intensitate în ultimele luni în toată Ucraina.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei cu privire la atac. Moscova neagă că a vizat civili în războiul care a ucis mii de oameni din februarie 2022, când Rusia a lansat invazia sa la scară largă asupra Ucrainei.

Trei morți și 16 răniți în Harkov

Atacuri au avut loc și asupra Harkov, trei persoane fiind ucise și 16 rănite, a anunţat vineri guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov.

„Inamicul a recurs din nou la tactica dublei lovituri, în timp ce medicii, salvatorii şi forţele de ordine erau deja la faţa locului”, a adăugat Sinegubov, afirmând că printre răniţi se numără şi un medic de urgență.

Potrivit primelor elemente, două rachete S-300 au fost lansate asupra cartierului Novobavarski, vizând „exclusiv infrastructura civilă”, a precizat guvernatorul.

Acest atac vine după bombardarea, pe 25 mai, a unui hipermarket din Harkov care a făcut 19 morţi.

Ansamblul Hecenii, spectacol de zile mari în finala ,,Românii au talent”

Ansamblul Hecenii a făcut un spectacol de zile mari în finala „Românii Au Talent”. În această seară, tinerii din ansamblul Hecenii au încins scena cu un joc dans din Bucovina. Dansatorii din Republica Moldova luptă pentru premiul în valoare de 120.000 de euro cu alți 10 finaliști ai sezonului 14 Românii Au Talent.

După prestația spectaculoasă, jurații au fost impresionați de prestația ansamblului Hecenii din marea finală, transmite realitatea.md.

„Sunt foarte mândră de ei, m-au făcut să mă îndrăgostesc pe ei, motiv pentru care am apăsat Golden Buzz. Sper din suflet ca oamenii să vă voteze. Îmi doresc să colaborăm și să fim împreună la următorul concert”, a declarat Andra.

„Am consumat calorii privindu-i… Trebuie să mergeți cu mine la sală! Sunt surprins că scena noastră încă nu s-a rupt. Sunt foarte, foarte buni!”, a spus Andi Moisescu.

„ Voi ați reușit să veniți cu ceva nou, dar cu același tip de energie. Sunteți foarte buni!”, a punctat Dragoș Bucur.

„Eu cred că, la cât sunteți de talentați, drumul vostru abia a început! Aveți tot ce trebuie să mergeți mai departe. Sunteți fenomenali”, a specificat Bobonete.

Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. S-a stins din viață artista de cor Angela Isac

S-a stins din viață Angela Isac, artista de cor a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de colectivul teatrului, care a adresat un mesaj de condoleanțe.

Angela Isac a activat timp de peste 21 ani în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, scrie realitatea.md.

„Cu profundă tristețe, colectivul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” anunță trecerea în neființă a doamnei Angela Isac, artista de cor care a fost alături de noi timp de peste 21 de ani. Angela Isac a fost o prezență constantă, fiind înalt apreciată de întreg colectiv al teatrului.

În această perioadă dificilă, dorim să transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor îndurerați. Gândurile noastre sunt alături de voi. Angela Isac va rămâne mereu în amintirile noastre ca o artistă desăvârșită și o persoană minunată. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Fiica Adrianei Ochișanu a împlinit 7 anișori. Mesajul emoționant al artistei: ”Te iubesc, minunea mea cu ochi albaștri!”
Articolul anterior
Tatăl vitreg al fetiței de 11 ani care a născut un copil, plasat în arest.  E principalul și singurul suspect
Articolul următor