Alegeri în Rusia: Politicianul Boris Nadejdin cheamă populaţia să voteze împotriva lui Putin

Politicianul pacifist Boris Nadejdin, a cărui candidatură la alegerile prezidenţiale din Rusia din 15-17 martie a fost respinsă de Comisia Electorală Centrală (CEC), a declarat duminica aceasta că poporul rus are ocazia să-şi exprime „poziţia faţă de ceea ce se întâmplă”, votând împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, informează Agerpres cu referire la EFE.

Nadejdin, care s-a deplasat la o secţie de votare din oraşul Dolgoprudni, din regiunea Moscovei, a fost întrebat de presă dacă crede în seriozitatea alegerilor, în care Putin aspiră la al cincilea mandat în condiţiile în care cei trei contracandidaţi ai săi sunt incapabili să-i pună probleme.

„Cred că poporul rus are astăzi ocazia să-şi arate poziţia faţă de ceea ce se întâmplă, votând nu pentru Putin, ci pentru altcineva, aşa cum am făcut-o eu”, a spus Nadejdin, citat de mass-media independentă Sota.

În mai multe oraşe ruse, cetăţenii s-au strâns duminică la secţiile de votare pentru a participa la apelul „Amiază împotriva lui Putin”, susţinut de regretatul lider al opoziţiei Aleksei Navalnîi, cu puţin timp înainte de moartea acestuia în circumstanţe stranii într-o colonie penală din Siberia.

Condiții ca-n spitalele europene! La Institutul Mamei și Copilului a fost inaugurat noul bloc de operații

În ajunul Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului, a fost inaugurat blocul de operații din cadrul centrului perinatal nivelul III al Institutului Mamei și Copilului, după reparație capitală.

Blocul de operații din cadrul Institutului Mamei și Copilului, inaugurat

Blocul de operații constituit din șapte săli de operație destinate nașterilor, operațiilor cezariene, efectuării intervențiilor ginecologice și endoscopice a fostrenovat și dotat cu dispozitive medicale de ultimă generație.

La fel, a fost fortificat și serviciul anesteziologic și neonatal al secției.

„Acum micuții și mămicile lor vor beneficia de condiții mai sigure și mai calitative de îngrijire, la standarde europene”, menționează Institutul Mamei și Copilului într-un comunicat.

Reparația capitală a blocului de operație a fost efectuată din sursele Ministerului Sănătății, în sumă de circa 8,5 milioane de lei. Cu suportul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, subdiviziunea a fost dotată cu echipamente moderne, în valoare de circa șase milioane de lei, iar achiziționarea mobilierului medical a fost asigurată de organizația Salvați Copiii România, costul donației constituind circa 1,5 milioane de lei.

Astfel, valoarea totală a investițiilor pentru reparația capitală și modernizarea blocului de operație este de 16,2 milioane de lei.

De menționat, că anual, în sălile de operații ale centrului perinatal se efectuează peste 2.800 de intervenții chirurgicale, dintre care 70% constituie intervenții de urgență.

„Depunem eforturi continue pentru ca micuții pacienți și mămicile lor să se bucure de servicii medicale de înaltă calitate. Această inaugurare reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale pentru mame și copii și demonstrează angajamentul nostru față de sănătatea populației R. Moldova. Ne bucurăm să oferim un mediu modern și sigur pentru intervențiile chirurgicale esențiale, contribuind astfel la îmbunătățirea accesului la servicii medicale de înaltă calitate. Noile dotări vor permite facilitarea și optimizarea condițiilor de muncă pentru personalul medical, creșterea siguranței pacienților și reducerea riscurilor asociate intervențiilor chirurgicale. Astfel se va aduce o contribuție pozitivă la îmbunătățirea sănătății mamelor și copiilor din Republica Moldova și pacienților refugiați din Ucraina”, comunică autoritățile Institutului Mamei și Copilului.

gallery images

Autoritățile irlandeze vor deschide o ambasadă în Republica Moldova

Anul viitor, autoritățile irlandeze vor deschide o Ambasadă în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi, după întâlnirea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl.

„Acest pas ne va permite ca, pe viitor, să avem mai multe noutăți în beneficiul cetățenilor noștri, cum ar fi noi curse aeriene sau recunoașterea permiselor de conducere. Împreună vom reuși să construim în Moldova un viitor în pace și bunăstare”, a declarat Igor Grosu, transmite realitatea.md.

Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024. Este prima vizită în țara noastră a unui speaker irlandez în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze.

Amintim că, Guvernul irlandez a anunțat la începutul lunii martie 2024 intenția de a deschide o ambasadă în Republica Moldova. Decizia statului irlandez se încadrează în extinderea rețelei diplomatice și consulare a Irlandei, ca parte a programului Global Ireland.

Aeroportul Chișinău a marcat 29 de ani de la întemeiere

Pe 31 mai 2024, Aeroportul Internațional Chișinău a marcat cea de-a 29-a aniversare de la inaugurare.

“Este un bun prilej pentru a sublinia contribuția extrem de valoroasă a fiecăruia dintre angajații aeroportului în asigurarea bunei funcționări a principalei porți aeriene a Republicii Moldova, asigurarea securității zborurilor la un nivel înalt, precum și acordarea serviciilor de calitate”, a menționat Aeroportul Internațional Chișinău.

Administratorul interimar, Sergiu Spoială, a adresat sincere urări de bine și de sănătate tuturor angajaților Aeroportului Internațional Chișinău.

“Fiți mândri de fiecare realizare, pentru că activitatea angajaților Aeroportului Internațional Chișinău în ansamblu este în serviciul oamenilor. La mulți ani!”, a comunicat Sergiu Spoială.

Cetățeni ruși, la mormântul lui Alexei Navalnîi în ultima zi a alegerilor prezidențiale
Articolul anterior
A apărut primul tratament împotriva bolii ficatului gras, care afectează aproape jumătate din populație
Articolul următor