Kate Middleton, victima unui blestem necruțător? Safirul cu piatră albastră primit de la Prințul William, încărcată de energii negative și multă durere

Vestea șocantă dată vineri de Kate Middleton, prințesă de Wales și, totodată, soția moștenitorului coroanei britanice, a dat naștere unui val de speculații. Chiar dacă multe dintre ele nu sunt neapărat noi, acestea vin într-un moment extrem de sensibil pentru Casa Regală Britanică, afectată de două crize în mai puțin de două luni, scrie realitatea.net.

Prima dintre ele a fost generată de anunțul de la începutul lunii februarie, potrivit căruia Regele Charles (75 de ani) a fost diagnosticat cu cancer și primește tratament. Ulterior a venit mesajul lui Kate, care a anunțat, pe 22 martie, că a început tratamentul inițial după un diagnostic de cancer, boală pe care a descoperit-o în urma unor teste de rutină. Unii cred că ar putea exista o legătură între inelul de logodnă pe care aceasta l-a primit de la Prințul William în 2010 și boala pe care a descoperit-o 14 ani mai târziu. Totul, din cuza unui blestem nemilos ascuns în frumoasa bijuterie. 

Inelul de logodnă primit de Kate Middleton se întâmplă să fie un articol care a fost transmis de la regretata Prințesă Diana. Este un safir albastru înconjurat de diamante montate în aur alb.

Deși această comoară de familie este foarte dragă inimii Prințului William – a fost inelul de logodnă al mamei sale – superstițioșii ar putea crede că Kate, având 28 de ani la vremea respectivă, nu ar fi trebuit să îl accepte niciodată, relatează CNN.

Și asta nu pentru că nu ar fi vrut să se căsătorească cu prințul ei fermecător (la propriu), ci pentru că unii cred că bijuteriile pot fi blestemate.

Istoria a demonstrat-o. O altă piatră mare albastră – și aici vorbim despre diamantul Hope – nu a adus noroc membrilor Familiei Regale Franceze. Ludovic al XVI-lea și Maria Antonieta au fost ultimii membri regali care s-au bucurat de piatra înainte de a fi furată și de a-și pierde capetele.

Chiar dacă nu toată lumea crede în astfel de superstiții, sunt însă și persoane care sunt de părere că bijuteriile pot fi blestemate. Conform unei astfel de legende, inelele de logodnă ar purta energia căsătoriei din trecut. Cu alte cuvinte: aduce ghinion să moștenești un inel care a aparținut unui cuplu ce a avut parte de o căsnicie nefericită.

Deci, în esență, Kate poartă inelul unei prințese ce a avut parte de numeroase probleme în căsnicie, ca să nu mai vorbim de sfârșitul tragic.

Sunt însă și persoane care nu cred în astfel de superstiții. Asta deoarece safirul este cunoscut ca având – printre proprietățile sale metafizice – și următoarele 3 însușiri:

– protejează împotriva celor răuvoitori, dezvăluindu-le vorbele și intențiile rele;

– ajută la înțelegerea mesajelor care provin de dincolo de capacitățile fizice de înțelegere, fiind utilizat în cadrul practicilor meditative (curăță meridianele energetice);

– potențează împlinirea visurilor și dorințelor materiale și menține bunăstarea odată atinsă;

Totodată, piatra safir este asociată cu zodiile Pești (safir albastru clasic), Taur (safir albastru deschis), Gemeni (safir galben) și Balanță (safir stea), fiind de asemenea piatra lunii septembrie. Această piatră se dăruiește se pare cu ocazia aniversărilor de 5 ani, 45, 65 sau 70 de ani.

Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi a ocupat locul 3 la Cupa Mondială de la Szeged

Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi s-a clasat pe locul 3 pe distanța 500 metri la prima etapă a Cupei Mondiale de la Szeged, Ungaria, care este și de calificare către Jocurile Olimpice de la Paris, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Ei au înregistrat rezultatul 1:40.05, fiind întrecuți de Alexey Korovashkov – Ivan Shtyl (Sportivi neutri individuali – 1:37.57) și Alexander Kitewski – Arsen Sliwinski (Polonia – 1:37.94).

Astăzi, Elena Glizan a obținut rezultatul 48.67 pe distanța 200 metri și va evolua mâine în semifinale.

Mai mulți climatologi din lume se aşteaptă ca încălzirea globală să depăşească ţinta de 1,5°C

Aproape 80% dintre respondenţi, toţi din cadrul Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), prevăd o încălzire globală de cel puţin 2,5 grade Celsius, în timp ce aproape jumătate dintre ei anticipează cel puţin 3 grade Celsius (5,4 F). Doar 6% dintre respondenţi consideră că va fi respectată limita de 1,5 grade Celsius (2,7 F) convenită la nivel internaţional.

Mulţi dintre oamenii de ştiinţă au în vedere un viitor „semidistopic”, cu foamete, conflicte şi migraţie în masă, provocate de valuri de căldură, incendii, inundaţii şi furtuni de o intensitate şi o frecvenţă cu mult peste cele care au lovit deja.

Numeroşi experţi au declarat că au rămas fără speranţă, furioşi şi speriaţi de eşecul guvernelor de a acţiona, în ciuda dovezilor ştiinţifice clare furnizate.

„Cred că ne îndreptăm spre o perturbare majoră a societăţii în următorii cinci ani”, a declarat Gretta Pecl, de la Universitatea din Tasmania.

„Autorităţile vor fi copleşite de evenimente extreme după evenimente extreme, producţia de alimente va fi perturbată. Nu aş putea simţi o mai mare disperare în privinţa viitorului”.

Fiecare fracțiune de grad evitată ar reduce suferința umană

Dar mulţi au spus că lupta pentru climă trebuie să continue, indiferent cât de mare ar fi creşterea temperaturii globale, deoarece fiecare fracţiune de grad evitată ar reduce suferinţa umană.

Peter Cox, de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, a declarat: „Schimbările climatice nu vor deveni brusc periculoase la 1,5 grade C – ele sunt deja periculoase. Şi nu va fi sfârşitul jocului dacă trecem de două grade C, ceea ce s-ar putea să se întâmple”.

The Guardian a contactat fiecare autor principal sau editor al rapoartelor IPCC din 2018. Aproape jumătate au răspuns, 380 din 843. Rapoartele IPCC sunt evaluările standard ale schimbărilor climatice, aprobate de toate guvernele şi realizate de experţi în ştiinţe fizice şi sociale. Rezultatele arată că mulţi dintre cel mai bine informaţi oameni de pe planetă se aşteaptă ca haosul climatic să se desfăşoare în următoarele decenii.

Criza climatică provoacă deja daune profunde vieţii şi mijloacelor de trai din întreaga lume, cu o încălzire globală de numai 1,2 grade C (2,16 F) în medie în ultimii patru ani. Jesse Keenan, de la Universitatea Tulane din SUA, a declarat: „Acesta este doar începutul: puneţi-vă centurile de siguranţă”.

Nathalie Hilmi, de la Centrul Ştiinţific din Monaco, care se aşteaptă la o creştere de 3 grade C, a fost de acord: „Nu putem rămâne sub 1,5 grade C”.

Experţii au declarat că pregătirile masive pentru a proteja oamenii de cele mai grave dezastre climatice care vor urma sunt acum esenţiale. Leticia Cotrim da Cunha, de la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro, a declarat: „Sunt extrem de îngrijorată de costurile în vieţi omeneşti”.

Florin Piersic se află în stare gravă. Medicii spun că are septicemie

Florin Piersic se află în stare gravă, au transmis reprezentanții Spitalului Foișor din București, acolo unde actorul a fost transferat joi dimineață. Marele actor are septicemie, iar medicii spun că infecția pleacă de la proteza de genunchi, scrie digi24.ro.

„În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă. Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică”, transmit reprezentanții spitalului.

Florin Piersic a fost transferat, în această dimineaţă, de la Institutul Matei Balş la o clinică privată pentru o analiză complexă (PET CT), iar ulterior a ajuns la Spitalul Foişor.

Actorul are nevoie de o nouă operație pentru a i se scoate proteza de genunchi, operație „absolut necesară” pentru îndepărtarea sursei de infecţie, spun medicii. Intervenţia nu este lipsită de riscuri, precizează reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din București.

Septicemia, cunoscută și sub numele de sepsis, reprezintă o complicație care pune viața în pericol și care poate să apară atunci când bacteriile, dintr-o altă infecție, intră în fluxul sanguin și se răspândesc în tot organismul.

Turneul Unirii! Două spectacole ale Teatrului Național din Iași vor fi jucate pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău
Articolul anterior
Andreea Marin a slăbit deja 20 de kilograme. Vedeta a destăinuit care a fost motivul acestei schimbări
Articolul următor