Imagini video de Paște din România, de acum 83 de ani

Imagini cu pregătirile de Paște din anul 1941 au fost postate de Cineclic pe pagina de Facebook, iar acestea arată atmosfera romanțată a României de acum 83 de ani. Țărani care ară cu plugul și tinere fete care încondeiază ouă, într-o ogradă în care pasc miei.

”Natura e numai floare și bucuria plutește în văzduh. E primăvară, anotimpul tuturor nădejdilor, timpul înfrățirii și al înălțării sufletești.

Sunt tradiționalele pregătiri în vederea sfintelor sărbători ale Paștelui, păstrate și respectate cu sfințenie de toată lumea creștină, ostașii țării vor avea partea lor de bucurie prin grija Consiliului de Patronaj, care a pregătit ouă roșii și mii de cozonaci”, se precizează în filmul de câteva minute.

În anul 1941 întreaga lume se afla în mijlocul celui de-al Doilea Răboi Mondial. Teritoriul Transilvaniei de Nord-Est era ocupat de Ungaria în urma Dictatului de la Viena, iar întreprinderile mai importante din țară au fost militarizate, indiferent dacă erau proprietate de stat sau privată.

În luna aprilie are loc masacrul de la Fântâna Albă, unde trupele sovietice ucid între 2000 și 4000 de români care încercau să treacă granița din URSS în România, iar Iugoslavia și Grecia capituleaz în fața germanilor.

Mii de tineri au participat duminică la Chișinău Youth Fest. Imagini făcute cu drona

Duminică Chișinăul s-a transformat în capitala tineretului. Primăria Municipiului Chișinău a organizat duminică, 22 septembrie, curent, festivalul „Chișinău Youth Fest”, ediția a III-a, informează unica.md.

Evenimentul organizat în centrul capitalei a fost dedicat tuturor tinerilor.

Formatul, dar și artiștii care au încins atmosfera la actuala ediție a fost decis de către tineri. Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale au evoluat: Babasha, The Urs, Delia, Smiley, Lupii lui Calancea și Carla’s Dreams.

Evenimentul a fost urmărit de peste 100 mii de persoane, susține municipalitatea.

Ciuperci gigante de peste 2 kg, găsite în stânga Nistrului

Descoperire bizară în stânga Nistrului. Locuitorii din regiune au avut parte de o mare surpriză în sezonul ciupercilor. Aceștia au găsit ciuperci-gigante, ca niște mingi mari și grele, care cântăresc peste 2 kilograme, scrie unimedia.info.

Locuitorii din Bender și Rîbnița s-au fotografiat cu ciupercile uriașe și au publicat imaginile pe rețele, uluiți, de descoperirea neobișnuită.

Deocamdată, nu se cunoaște de ce specie sunt aceste ciuperci, însă acestea sunt de mai multe tipuri. 

Patru militari ai Armatei Naționale au murit anul acesta în timpul serviciului

De la începutul anului curent, patru militari au murit în timpul executării serviciului. În urma investigațiilor efectuate de către organele abilitate, s-a confirmat că în trei cazuri a fost suicid, iar un deces a survenit în urma unui accident rutier. Pe parcursul anului 2023 nu au avut loc astfel de cazuri, precizează Ministerul Apărării într-un răspuns pentru IPN.

Cât ține despre cazul din luna aprilie, când un soldat în termen s-a împușcat cu arma din dotare, Ministerul menționează că, în urma cercetărilor efectuate, cauza decesului a fost stabilită ca suicid. Motivele care l-au făcut pe soldat să-și ia viața țin de viața privată a acestuia.

„Armata Națională pune accentul pe creșterea nivelului de pregătire psihologică și fizică a militarilor și desfășoară o serie de activități de instruire pe diferite domenii – respectarea drepturilor omului, egalitate de gen, instruire financiară etc., inclusiv cu implicarea reprezentanților societății civile”, precizează Ministerul Apărării

O atenție sporită se acordă studierii și mânuirii corecte a armamentului din dotare, precum și respectării măsurilor tehnice de securitate.

500.000 de dolari costă un pachet exclusiv pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Serviciile incluse în acest preț
Articolul anterior
Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii
Articolul următor