Singura persoană în care Prințesa de Wales mai are încredere de când s-a îmbolnăvit

Kate Middleton s-a retras din viață publică după ce a anunțat în luna martie că a fost diagnosticată cu cancer. Prințesa de Wales nu a mai fost văzută de atunci, iar alături îi sunt doar câteva persoane foarte apropiate, scrie protv.ro.

Pe lângă Prințul William, care a supravegheat-o îndeaproape pe Kate Middleton, Prințesa de Wales mai are o persoană care este mereu disponibilă zi și noapte pentru a o asculta. Nu este vorba despre un membru al familiei regale, ci de o persoană care i-a fost mereu alături lui Kate încă de când aceasta s-a căsătorit cu William.

Potrivit The Sun, este vorba despre confidenta ei Natasha Archer, expertă în modă, care nu este doar asistenta personală a lui Kate Middleton, ci și stilista, prietena și confidenta ei.

Într-un interviu pentru Fabulous, biografa regală Claudia Joseph, autoarea cărții „Kate: The Making of a Princess”, a precizat că „Natasha i-a fost alături de Kate încă de când s-a alăturat familiei regale și a fost mereu un sprijin pentru ea în lupta cu cancerul”.

Natasha Archer a fost singura persoană care a vizitat-o pe Kate în timpul spitalizării sale la Clinica din Londra, unde a suferit o operație abdominală majoră în ianuarie 2024.

Cine este Natasha Archer, confidenta lui Kate
Natasha Archer lucrează cu Prințesa de Wales de mai bine de zece ani și a devenit atât de apropiată de soția Prințului William, încât este pur și simplu mereu disponibilă ori de câte ori Prințesa de Wales are nevoie de ea.

Se pare că rolul principal al lui Natasha Archer este acela de asistent personal, dar în ultimele luni a ajutat-o pe Prințesa de Wales în calitate de consultant de stil. Natasha a fost chiar responsabilă pentru unele dintre cele mai emblematice ținute vestimentare ale lui Kate Middleton. Experta în modă a început să lucreze cu familia regală britanică în 2007 ca asistentă și, cinci ani mai târziu, a devenit creierul din spatele garderobei luxoase și sofisticate a Prințesei de Wales.

La ce vârstă se căsătoresc, în medie, femeile și bărbații din R. Moldova. În 2023 au fost mai puține nunți

În anul 2023, s-au înregistrat 15,7 mii căsătorii, acestea fiind în descreștere cu 13,5% comparativ cu anul 2022. De asemenea, s-a înregistrat și o descreștere a ratei nupțialității de la 7,2 căsătorii la 1000 de locuitori în 2022 la 6,4 căsătorii în anul 2023, informează unica.md cu referire la Biroul Național de Statistică.

Cea mai mare pondere din total căsătorii, care au fost încheiate în anul 2023, și anume 31,3%, revin bărbaților din grupa de vârstă 25-29 ani, urmate de căsătoriilor încheiate de femeile din grupa de vârstă 20-24 ani – 32% (Figura 2). Vârsta medie la prima căsătorie a fost de 30 ani pentru bărbați și de 27 ani pentru femei.

În cazul divorțurilor, în anul 2023 s-au înregistrat 9,7 mii, numărul acestora fiind în creștere cu 1,1% comparativ cu anul 2022, iar rata divorțialității a constituit 3,9 divorțuri la 1000 de locuitori. Vârsta medie a soților la divorț a fost de 41,3 ani pentru bărbați și 38,3 ani pentru femei.

Din total divorțuri, în anul 2023, ponderea celor survenite după o perioadă de căsnicie mai mică de 5 ani constituiau 24,2%, după 5-9 ani – 23,7%, urmate de căsătoriile desfăcute după o perioadă cuprinsă între 10-14 ani (17,2%), după 15-19 ani (12,4%) și, respectiv, după 20 ani și peste (22,5%). Durata medie a căsătoriei finalizate prin divorț a fost de 12 ani.

România trece la salariul minim european

Guvernul analizează proiectul de lege care va reglementa implementarea salariului minim european la nivelul țării noastre. Statele UE sunt obligate să implementeze Directiva  privind salariul minim adecvat începând cu 15 noiembrie.

Salariul minim european va fi stabilit în baza unor indicatori economici, transparenți și previzibili. Astfel, politicienii nu vor mai putea manipula alegătorii, în campania electorală, promițând  venituri mai mari în schimbul voturilor.

Guvernul pregătește legea salariului minim european

Pe masa ședinței de vineri se află un proiect de lege menit să reglementeze salariul minim adecvat, în conformitate cu Directiva UE. Actul normativ elaborat de Guvernul  Ciolacu propune modificarea Codului Muncii  în acord cu legislația uropeană.

Viitorul salariu minim european se va raporta la jumătate din salariul mediu, fiind influențat de inflație și de productivitatea muncii. În România, salariul minim este mai mic decât jumătatea salariului mediu și nu asigură un nivel de trai decent. Directiva europeană, pe care trebuie să o implementeze Guvernul, stabilește ca salariul minim european să fie calculat în funcție de un coș de bunuri și servicii la prețuri reale.

Fiecare țară va avea, de la 15 noiembrie, propriul salariul minim rapotat la indicatorii stabiliți de UE, menit să asigure un trai decent.

În prezent, salariul minim brut din România este de 3.300 lei, iar de la 1 iulie va crește la 3.700 de lei. Astfel, Guvernul asigură ponderea de 50% din valoarea salariului mediu, cerută de oficialii de la Bruxelles.

Modificările propuse de proiectul de lege

Actul normativ propus de Guvernul condus de Marcel Ciolacu propune modificarea articolul 160 din Codul Muncii.

UE a confirmat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova

Cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au confirmat deschiderea, marţi, 25 iunie, a negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, a anunţat vineri preşedinţia belgiană a Consiliului UE, notează AFP citat de ziua.md.

Miniştrii de finanţe ai UE, reuniţi la Luxemburg, au adoptat oficial cadrul pentru negocierile de aderare cu aceste două ţări candidate, confirmând un acord de principiu aprobat de ambasadorii lor săptămâna trecută. Acest acord deschide calea pentru începerea oficială a negocierilor marţi, 25 iunie, la Luxemburg, a precizat aceeaşi sursă.Tot astăzi, președintele Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Documentul a fost parafat după ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană.În același timp, Cristina Gherasimov, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, a fost desemnată în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova.

Primăria organizează o grandioasă petrecere de Ziua Copiilor, în Parcul ”Valea Morilor”
Articolul anterior
Ce se ascunde în spatele deciziei Monicăi Anghel de a pierde în greutate
Articolul următor