Primăria organizează o grandioasă petrecere de Ziua Copiilor, în Parcul ”Valea Morilor”

Ziua Internațională a Copiilor va fi sărbătorită în sectorul Centru printr-o grandioasă petrecere pentru copii, care va da start vacanței mari. Astfel, la 1 iunie, în Parcul ,,Valea Morilor”, de la ora 11:00 până la 18:00, vom sărbători copilăria printr-un vast program de activități cultural- artistice, sportive, distractive și educative, organizat de Primăria Chişinău, Pretura sectorului Centru, în colaborare cu mai mulți parteneri.

În program: Spectacol artistic și de divertisment al clubului de animatori Mikelino Club, cryo show, chimic show, mascote ursul Bruno și Sonic

Ateliere de creație- modelare cu plastilină, pictură, master class la tablouri cu mozaic cu participarea copiilor din centrul de plasament Fundatia Regina Pacis

Colțul lecturii- expoziție de cărți, concurs de poezii, sesiune de autografe ale scriitorilor pentru copii naționali organizat în colaborare cu Gutiera Prodan

Competiții, jocuri și concursuri- darts, șah, dame

Show-ul motocicliștilor cu participarea bikerilor din Moldova БАЙКЕРЫ – Молдовы (Bikers – Moldova) MOTOCICLISTII – Moldovei

Concert susținut de interpreții Vlad Codreanu, Voinovan Georgeta, Dana Markitan, Dina Druță, Viorica Atanasov și elevii studiourilor muzicale Markitan Vocal School, Idea Music, studioul Crescendo, Atelierul de voce – Viorica Atanasov, Picături Muzicale.

Fiecare copil va primi înghețată și baloane, iar participanții la concursuri se vor bucura de cadouri.

Au donat sânge pentru a salva vieți! Zeci de voluntari s-au adunat la Palatul Republicii pentru a fi parte a campaniei nobile

Ieri, 14 iunie, a fost Ziua mondială a donatorului de sânge, așa că zeci de voluntari s-au adunat la Palatul Republicii pentru a face o faptă bună. Au venit să doneze sânge în speranța că vor fi de ajutor pentru cei care au nevoie.

Și dacă unii au prins la curaj abia acum și au venit pentru prima dată, alții au făcut-o chiar și de o sută de ori. Eforturile medicilor și receptivitatea oamenilor fac ca rezervele mereu să fie pline, iar viețile omenești salvate, transmite tv8.md.

De ziua mondială a donatorului, zeci de oameni au stat la coadă pentru a dona sânge. Printre cei care au venit de dimineață la Palatul Republicii din Chișinău l-am întâlnit și pe Valentin Enache. Bărbatul spune că până acum a donat sânge și componente sanguine de 99 de ori. Fiind medic militar, bărbatul a înțeles demult cât de important este sângele pentru a salva viața unui om, așa că mereu donează ori de câte ori este nevoie, iar astăzi și-a amintit și de prima sa experiență.

„ – Am venit pentru a suta oara ca să donez sânge sau componente sangvine.
 – Spuneți-ne vă mai amintiți când prima dată când ați donat sânge?
 – Eram medic rezident, am donat pentru un coleg, soția căruia trebuie să nască prin cezariană și avea nevoie de sânge.
 – Acum cât timp a fost?
 – A fost în 2004. Donarea de sânge reprezintă un act de generozitate și în același timp sunt și niște beneficii pentru donatorul de sânge”.

Și dacă unii știau și despre beneficii, novicii au venit cu un singur gând, cel de a ajuta pe cineva. Reportajul integral poate fi urmărit aici.

Președinta Comisiei Europene despre începerea negocierilor de aderare la UE: Un pas imens pentru Republica Moldova și Ucraina

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a adresat un mesaj de felicitare pentru Republica Moldova și Ucraina, după ce s-a anunțat că pe 25 iunie încep negocierile de aderare cu Uniunea Europeană (UE). Potrivit oficialei, „acesta este un pas imens pentru ambele țări”.

„Felicitări Ucrainei și Moldovei. Acesta este un pas imens înainte în călătoria voastră către UE. Comisia Europeană va fi alături de voi la fiecare pas”, a menționat Ursula von der Leyen, pe platforma X, potrivit Moldova1.

Și președinta Maia Sandu a scris pe rețeaua X că începerea negocierilor cu Uniunea Europeană reprezintă un pas semnificativ către UE și către o Europă mai puternică și unită.

„Sunt încântată să salut anunțul Președinției belgiene a UE referitor la primele conferințe interguvernamentale cu R. Moldova și Ucraina pe data de 25 iunie. Este un pas semnificativ în calea Moldovei către Uniunea Europeană și către o Europă mai puternică și unită”, a notat Maia Sandu.

Precizăm că prima conferință interguvernamentală, care este considerată începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, va avea loc pe data de 25 iunie. Anunțul a fost făcut de Belgia, care deține în acest semestru președinția prin rotație a Uniunii Europene și, prin urmare, stabilește agenda întâlnirilor.

Negociatorul-șef pentru integrarea Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, a salutat decizia „istorică” a Președinției belgiene, într-o reacție pe rețele.

Menționăm că Republica Moldova și Ucraina au depus o cerere de aderare la UE în martie 2022 și li s-a acordat statutul de țări candidate în iunie 2022. În decembrie 2023, liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, anunță că 700 de mii de militari ruși luptă în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri la televiziune că aproape 700.000 de militari participă în prezent la ofensiva din Ucraina, potrivit AFP, citat de Hotnews.

„Avem aproape 700.000 de oameni în zona operațiunii militare speciale”, a declarat Putin, folosind termenul oficial pentru invazia militară lansată în februarie 2022, în timpul unei întâlniri televizate cu soldați decorați pentru faptele lor de arme.

În decembrie, președintele rus a dat o cifră de 617.000 de oameni implicați în operațiune.

Acest anunț intervine după ce Rusia a lansat în luna mai o vastă ofensivă în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei.

Rusia nu menționează pierderile umane suferite în operațiunea sa din Ucraina.

Cea mai recentă cifră, în septembrie 2022, era de 5.937 de soldați uciși în luptă.

Dar o serie de analize independente, precum și cele ale serviciilor de informații occidentale, estimează că aceste pierderi se ridică cel puțin la câteva zeci de mii.

Cu toate acestea, Rusia are avantajul cifrelor pe linia frontului, în timp ce Ucraina se străduiește să se mobilizeze după mai mult de doi ani de lupte mortale și devastatoare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat pierderile militare ale țării sale în februarie la 31.000 de morți.
Vineri, Vladimir Putin a pus drept condiție pentru discuții o capitulare de facto a Ucrainei, în ajunul unui summit în Elveția consacrat modalităților de obținere a păcii, de la care Rusia este exclusă.

Președintele ucrainean a respins ceea ce el a considerat a fi un „ultimatum” în stil hitlerist.

A apărut lingura care schimbă gustul mâncării! Cum funcționează dispozitivul revoluționar creat de japonezi. VIDEO!
Articolul anterior
Singura persoană în care Prințesa de Wales mai are încredere de când s-a îmbolnăvit
Articolul următor