Caz revoltător! O bătrână a zgâriat Tesla unei tinere, furioasă că aceasta o parcase neregulamentar

O Tesla, parcată neregulamentar pe șoseaua Hîncești din capitală a fost distrusă de către o femeie. Imagini cu momentul în care faptașa se apropie de bolid și îl vandalizează cu o bucată de cretă, au fost postate pe rețele de stăpâna mașinii, care s-a arătat bulversată de acest gest. Poliția a declarat că cazul este înregistrat, iar femeie a fost identificată, scrie unimedia.info.

Nemulțumită de faptul că mașina era parcată neregulamentar, femeia a scris pe ea cu o bucată de cretă inscripția „Gazon”. Datorită camerelor de la bordul automobilului, aceasta a fost identificată.

Cazul a fost înregistrat de oamenii legii care urmează să stabilească toate circumstanțele acestui caz.

„Femeia care a comis fapta a fost identificată, iar în urma probelor acumulate, agentul constatator va lua o hotărâre conform legislației”, a declarat ofițera de presă din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Ulterior, stăpâna mașinii a revenit cu un mesaj despre acest caz, în care recunoaște că a parcat mașina neregulamentar, dar a menționat că pentru astfel de cazul există organe competente care se ocupă de ordinea publică și nu este nimeni în drept să distrugă automobilul.

„Cam asta a rămas după ce mașina a fost spălată. Se vede clar că nu e floare la ureche că „creta se spală”, au rămas zgârieturi adânci.

În concluzie, recunosc și îmi asum faptul că am parcat neregulamentar, intrarea în parcare era blocată de un evacuator, mașina am lăsat-o pentru 10 minute. 

Cînd am ieșit să o mut, pentru că eram conștientă că este parcată aiurea am văzut această operă de artă. Astea nu sunt scuze, asta nu schimbă faptul că s-a produs o încălcare sau că eu nu trebuie să răspund în fața legii. 

Dar postarea este despre altceva, despre huliganism, despre fapte de genul „fac dreptatea cu mâna mea”. Nu suntem în drept să deteriorăm obiectele altor persoane. Toți cel puțin odată am încălcat legea, indiferent șofer sau pieton, că am parcat aiurea, că am trecut strada unde nu este trecere de pietoni, că am trecut trecerea pe bicicletă, dar nu este un bun exemplu să ne luăm la bătaie, să stricăm bicicleta, să distrugem bunurile altor oameni. Sunt organe competente care se ocupă de ordinea publică, nu este nimeni în drept să distrugă automobilul, apartamentul, bicicleta, gardul, telefonul ș.a. Sper că pe urma acestui caz să ia exemplu alți oameni care au astfel de „obiceiuri”. 

Pentru că mulți au întrebat cu ce s-a finisat istoria relatez. După ce am văzut făptașul am înțeles ca doamna locuiește în apropiere și chiar în acel moment era pe un scaun din spatele blocului. Cînd ne-am apropiat și am rugat-o să meargă cu noi la poliție doamna s-a prefăcut că nu știe despre ce vorbim. 

Deja după ce i-am arătat materialul video, femeia a recunoscut. Am apelat poliția, doamna tot încerca să plece cumva în scară.

Noi am scris o cerere precum că doamna ne-a deteriorat automobilul, aceasta deja urmează să achite amenda pentru huliganism. În fine nu acesta a fost scopul principal. 

Automobilul pentru a fi reparat este nevoie să mergem în instanța de judecată și după ce va fi investigat cazul (nu se știe câți ani poate dura) doamna va repara automobilul, ceea ce la fel nu este sigur pentru că ea este la pensie și evident nu are resurse financiare destule pentru a acoperi o asemenea pagubă. Cam asta a fost tot. Acum deja avem varianta de a merge în judecată sau să mergem să ne reparăm automobilul singuri.

Îmi pare rău pentru persoanele care susțin și promovează așa comportament animălesc în rîndul oamenilor. Evident mă bucur pentru cei ce nu sunt de acord cu așa comportament și optează pentru o variantă mai umană de a duce cuiva la cunoștință greșeala făcută. Mergem împreună spre o societate mai educată”, a scris stăpâna bolidului, pe pagina sa de pe Facebook.

Atenție! Lacurile și izvoarele din Chișinău, contaminate cu nitrați și bacterii

Rezultatele investigațiilor de laborator efectuate de Centrul de Sănătate Publică Chișinău  arată că apa din lacurile din municipiul Chișinău este contaminată cu bacterii și conține nitrați. De asemenea, nisipul de pe plaja „La izvor” este contaminat cu enterococi și reprezintă un pericol pentru sănătate, scrie evz.ro.

Specialiștii atrag atenția că lacurile din parcurile municipale nu poate fi folosită pentru agrement.

„Centrul de Sănătate Publică Chișinău a efectuat investigații de laborator a apei bazinelor acvatice din parcurile municipiului Chișinău. Potrivit rezultatelor obținute în urma investigațiilor s-a constatat că apa din bazinele acvatice din parcurile „Râșcani”, „Valea Morilor’’, „Valea Trandafirilor’’ și „La izvor’’, (după consumului chimic și biochimic de oxigen), se încadrează în clasa 5 după gradul de poluare, conform Anexei nr. 1 la Regulamentul privind cerințele de calitate a mediului pentru apele de suprafață, aprobat prin HG nr. 890 din 12.11.2013”, se arată într-un comunicat transmis de Spații Verzi.

De asemenea, potrivit investigațiilor de laborator, nisipul de pe plaja ,,La izvor” este contaminat cu enterococi și prezintă pericol pentru sănătate. Specialiștii Centrului de Sănătate Publică Chișinău au efectuat investigații de laborator a apei din izvoarele amplasate în parcurile din orașul Chișinău.

”Conform rapoartelor de încercări a apei din izvoare s-a stabilit un conținut ridicat de nitrați în apa din izvoarele din parcurile „Valea Trandafirilor nr. 2” „Valea Morilor” și „La izvor’’ care constituie de la 56,0 pînă la 145,2 mg/l – norma fiind de până la 50 mg/l. În apa din izvoarele nr. 1 și 2 din parcul „Valea Trandafirilor” au fost depistate Bacterii coliforme de la 3-201 NCP/100ml și Enterococi intestinali, norma fiind 0 NCP/100 ml”, se precizează în comunicatul emis de reprezentanții Spații Verzi.

Reprezentanții Întreprinderii Municipale ”Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au transmis că vor instala, în perioada imediat următoare, panouri informative prin care vor atenționa suplimentar locuitorii și vizitatorii capitalei să nu consume apă din izvoarele menționate, utilizarea apei fiind admisă numai în scopuri menajere și tehnice.

Cinci asteroizi se apropie de Pământ, anunță NASA. Unul din ei este de mărime uriașă

Cinci asteroizi se apropie de Pământ la distanțe mici – în termeni cosmici – începând de marți, 25 iunie și până vineri, 28 iunie. Unul din ei are mărimea podului din San Francisco, a anunțat NASA. Primul asteroid care se va apropia de Terra este 2024 LO5. Acesta este un corp ceresc cu un diametru de circa 21 de metri. El va fi la o distanță de 1,2 milioane de kilometri de planeta noastră, scrie evz.ro.

Tot pe 25 iunie se va apropia la 3,27 milioane de kilometri de Pământ și asteroidul 2024 KJ. El măsoară circa 26 de metri în cea mai mare dimensiune a sa.Pe 27 iunie, TAsteroidul 2019 NJ va ajunge la 4,1 milioane de kilometri de Pământ. Acesta măsoară aproximativ 70 de metri.

Cel mai puternic asteroid care se va apropia de Pământ este 2011 UL21. El ajunge la o depărtare de 4,13 milioane de kilometri pe 28 iunie. El măsoară 2,4 kilometri, fiind comparabil în lungime cu Podul din San Francisco (2,74 km) sau cu 27 de terenuri de fotbal puse cap la cap.

Asteroidul care ar putea provoca pagube considerabile

„Un asteroid de această dimensiune ar provoca pagube considerabile dacă ar avea loc un impact, astfel încât descoperirea sa cu doar o săptămână înainte de a trece pe lângă planeta noastră evidențiază necesitatea continuă de a îmbunătăți capacitatea de a detecta și monitoriza obiectele din apropierea Pământului (NEO) potențial periculoase”, au declarat specialiştii de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

Ultimul asteroid care se va apropia de Pământ este 2022 MM1. El va ajunge la1,85 milioane de kilometri de Terra.

Aplicația de monitorizare de pe site-ul JPL afișează următoarele cinci apropieri de Pământ în cadrul unei „sfere cerești” cu o rază de 7,5 milioane de kilometri (sau de 19,5 ori distanța Pământ – Lună).

Un asteroid s-a apropia de Terra duminică

Pe 23 iunie, un asteroid de 30 de metri a trecut pe lângă Terra la o distanță sigură. Este vorba de asteroidul 2024 KN1, care a trecut la o distanță de 5,6 milioane de kilometri de Pământ.

Un asteroid mai mare de aproximativ 150 de metri care se apropie de planeta noastră în interiorul acestei sfere virtuale este considerat periculos, au declarat specialiștii de la NASA.

Copil de 3 ani, lovit de o mașină la Durlești! Părinții, atenționați să aibă grijă de copii

Aseară, polițiștii capitalei au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe o stradă din Durlești, informează unica.md cu referire la un comunicat aal Poliției.

La fața locului, preliminar oamenii legii au stabilit că un taximetrist de 28 de ani, fiind la volanul unei Toyota, ar fi tamponat un copil de 3 ani, care ar fi ieșit spontan din curtea casei.

În rezultatul accidentului copilul s-ar fi ales cu o fractură la picior.

În acest context, Poliția recomandă părinților să manifeste prudență maximă în raport cu copiii, al căror comportament deseori este imprevizibil.

Explicați-le că strada NU este un loc de joacă și că este periculos să iasă în afara casei fără supravegherea unui adult.

Cele mai bune alimente pentru o imunitate de fier
Articolul anterior
Deschinderiîn biroul unui angajat al ANRE într-un dosar de corupție
Articolul următor