O tânără sportivă din Moldova a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine

Luptătoarea din Republica Moldova, Mihaela Samoil, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine, rezervat sportivelor sub vârsta de 23 de ani, care are loc la Baku. 

55kg WW – Mihaela Samoil (MDA) df. Tuba Demir (TUR)

Sportiva din Republica Moldova a învins-o în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg pe reprezentanta Turcei, Tuba Demir, cu scorul de 8-4.

Menționăm că Republica Moldova a cucerit până acum trei medalii la lupte greco-romane și una la lupte feminine la Campionatul European U-23 de la Baku.

Din 1 iulie, 46 de tineri vor urma stagii plătite în cadrul Aparatului Președintelui, Secretariatului Parlamentului, Cancelariei de Stat, ministerelor și altor autorități publice

Din 1 iulie, 46 de tineri vor urma stagii plătite în cadrul Aparatului Președintelui, Secretariatului Parlamentului, Cancelariei de Stat, ministerelor și altor autorități publice. Persoanele selectate au participat, astăzi, la evenimentul de deschidere a celei de-a doua ediții a Programului de stagii plătite în serviciului public, informează unica.md cu referire la un comunicat al Guvernului.

Secretara de stat a Guvernului, Ana Calinici, a apreciat interesul stagiarilor selectați și a menționat că tinerii sunt bineveniți în administrația publică, pentru că aceștia au competențele și abilitățile necesare, dar și aduc un suflu nou în sistem. Oficiala a mai subliniat că tinerii au posibilitatea să contribuie la construirea Europei acasă, să vadă din interior cum au loc negocierile cu Uniunea Europeană și să urmărească întregul proces de aderare la blocul comunitar. 

„La baza integrării europene este serviciul public, de competențele și capacitățile administrației publice depinde foarte mult progresul Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a declarat Ana Calinici. 

Stagiarii selectați în cadrul programului lansat de Guvern vor primi o bursă lunară neimpozabilă de 3000 de lei. După desfășurarea stagiului cu o durată de 480 de ore și obținerea calificativului „foarte bine”, aceștia vor putea fi angajați fără concurs sau plasați în corpul de rezervă al stagiarilor, pe o perioadă de 12 luni de la eliberarea certificatului de stagiu.

Totodată, 65 de tineri vor urma programul de stagii lansat de Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

Dorin Recean, în discuții despre pașii pe care țara noastră urmează să-i facă în procesul de integrare europeană

Integrarea europeană a Republicii Moldova va contribui la crearea unei comunități europene mai sigure și mai prospere. Despre beneficiile extinderii Uniunii Europene și pașii pe care-i urmează țara noastră în acest proces au vorbit prim-ministrul Dorin Recean și Olivér Várhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere, în cadrul unei întrevederi, informează unica.md cu referire la un comunicat al Guvernului.


Discuțiile s-au axat pe aspecte de securitate regională și consolidarea cooperării în acest domeniu, combaterea dezinformării și a amenințărilor hibride și etapele pe care țara noastră le urmează în procesul de aderare la Uniunea Europeană.


Premierul Dorin Recean a reconfirmat angajamentul autorităților în implementarea reformelor structurale și alinierea la standardele europene în domeniile cheie, cum ar fi justiția, drepturile omului, economia. În același timp, a fost solicitată sprijinirea și pe viitor a implementării acquis-ului comunitar, a dezvoltării infrastructurii și a procesului de reconstrucție a Ucrainei.


„Cu ajutorul politic, tehnic și financiar al partenerilor europeni am reușit să depășim șocul asupra economiei moldovenești, cauzat de războiul din țara vecină. Acum suntem hotărâți să creăm condiții pentru o creștere economică sustenabilă, pentru prosperitatea tuturor cetățenilor noștri”, a conchis prim-ministrul.

Contrabandă cu lingouri de aur pe Aeroportul Chișinău. O femeie intenționa să le transporte ilicit în Irlanda

A tăinuit mai multe lingouri de aur și intenționa să le transporte ilicit în Irlanda. Este vorba despre o cetățeană străină, în vârstă de 49 de ani, pasageră a cursei „Chișinău-Dublin”, informează unica.md cu referire la un comunicat al Serviciului Vamal.

În Aeroportul Internațional Chișinău, femeia a fost identificată în fluxul de călători de către funcționarii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră.

În cadrul controlului de securitate, echipa comună a descoperit în bagajul de cală a pasagerei 7 lingouri de aur, pe care aceasta nu le-a declarat.

Bunurile au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoana documentată riscă sancționare contravențională.

Mircea Cărtărescu a câștigat prestigiosul premiu Dublin Literary Award, pentru romanul „Solenoid”
Articolul anterior
Festivalul de film de la Cannes. Trofeul Palme d’Or i-a revenit peliculei „Anora”, în regia cineastul american Sean Baker
Articolul următor