Caz revoltător în România: O călugăriță care apela la mila trecătorilor era, de fapt, bărbat

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții, aflați în misiune de asigurare a ordinii și siguranței publice în zona Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pe strada G.M. Cantacuzino, au depistat o persoană de sex feminin îmbrăcată în straie monahale, cerșind pe lângă trecători, scrie presa română.

La stabilirea identității, aceștia au descoperit că „călugărița” era de fapt un bărbat, care purta haine monahale fără drept.

Individul a fost amendat conform Legii nr. 61/1991, cu suma de 500 de lei. De asemenea, polițiștii au confiscat banii obținuți din cerșetorie.

„În ultimii ani, municipiul nostru a devenit un loc atractiv pentru cei care cerșesc, datorită empatiei ieșenilor. Reamintim cetățenilor să nu mai ofere bani persoanelor care cerșesc”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, este originar din județul Bacău. El a mai fost sancționat în trecut de polițiștii din București, Constanța și Satu Mare pentru fapte similare.

Țara din Europa care riscă să rămână fără locuitori. Oamenii au plecat cu sutele de mii în ultimii ani

Albania numără 2.402.113 de locuitori, cu 419.831 mai puţini decât în 2011, potrivit rezultatelor celui mai recent recensământ naţional publicat vineri, informează AFP.

„Populaţia rezidentă a Republicii Albania se ridica pe 18 septembrie 2023 la 2.402.113 de persoane, o scădere de circa 420.000 de persoane în raport cu recensământul din 2011”, potrivit raportului elaborat de Institutul de Statistică din Albania (Instat), transmite protv.ro.

Un declin „continuu începând din anii 1990, cauzat în mare parte de emigrare”, adaugă Instat.

Înainte de anii 1990 şi căderea regimului comunist al lui Enver Hoxha, unul dintre cele mai aspre din lume, Albania a cunoscut o constantă creştere demografică, potrivit Agerpres.

În perioada care a urmat, marcată de o criză economică fără precedent în 1997, o prăbuşire a natalităţii şi o emigrare în masă, şi până astăzi, Albania a văzut plecând în medie 50.000 de albanezi pe an, potrivit Instat.

De asemenea, acest recensământ a permis pentru prima dată locuitorilor să se declare de origine bulgară sau bosniacă – în plus faţă de categoriile preexistente (grec, rrom, egiptean). Dintre aceştia, 7.057 s-au declarat bulgari şi 2.963 bosniaci.

Recensământul din 2023 este al 12-lea recensământ din ultimii 100 de ani în Albania.

Un bloc din Germania este considerat o operă de artă unică în lume. Ce anume îl face deosebit?

Ascuns în spatele blocurilor turn din nordul orașului german Darmstadt, se află un complex de apartamente care arată ca dintr-o lume fictivă. Blocul este colorat excentric, pictat cu linii linii ondulate și arbuști peste tot. Se numește „Waldspirale”, care se traduce prin „Spirala pădurii”.

În Darmstadt, Germania există un bloc de apartamente unic în lume. Foto: Wikipedia

Aceste bloc, care intră într-un contrast total cu restul construcțiilor din orașul german, a fost proiectat de un artist care toată viața nu a crezut în linia dreaptă, relatează click.ro.

Această clădire cu peste 100 de locuințe a fost creația artistului și arhitectului austriac Friedensreich Hundertwasser. Este recunoscut prin faptul că nu suporta liniile drepte. În consecință, acest bloc nu are nicio fereastra în linie dreaptă și nu seamănă două între ele.

„Îmi place enorm să văd că linia pe care o trasez nu este niciodată dreaptă”, spunea artistul.

Pare corect să spunem că Hundertwasser nu era un fan al liniilor drepte. Acest lucru este clar nu doar în ceea ce a spus, a scris și a pictat, ci și în Waldspirale, clădirea remarcabilă a creației sale din Darmstadt, care iese izbitor în evidență.

În creația sa, austriacul Friedensreich Hundertwasser folosește o combinatie arhitecturala neobisnuita de forme si culori, pornind de la ideea că „linia dreapta nu corespunde naturii”.

Nicio fereastră nu este dreaptă

Darmstadt este un oraș mic și drăguț, care găzduiește puțin peste 150.000 de oameni și este format dintr-un amestec de arhitectură tradițională germană și clădiri de apartamente noi.

Orașul a fost bombardat intens în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și, prin urmare, o mare parte din el a fost reconstruită în anii de după.

Dar nimic nu se aseamănă cu Waldspirale.

Hundertwasser a proiectat mai multe case care ii poarta numele, dar cea mai mare este aceasta din Darmstadt, Germania.

Constructia, care are 105 apartamente, cuprinde forme neregulate, inclusiv ferestrele, care nu sunt puse pe aceeasi linie au forme diferite. Mai mult, blocul nu este pătrat și nu are unghiuri ci este construit să arate ca o spirală foarte colorată.

Blocul a fost construit în anii 1990, iar azi toate apartamentele sunt ocupate

De jur împrejurul blocului de apartamente din Darmstadt sunt o mulțime de arbuști, iar în față lui este o gradină mare care are și un iaz. Clădirea are și o terasă, de asemenea, plină de spații verzi, iar acoperișul este o adevărată pădure. În a ceastă „pădure” funcționează o cafenea și un bar.

Blocul are multe spații vezi de jur împrejur și chiar pe acoperiș

Blocul are multe spații vezi de jur împrejur și chiar pe acoperiș

„Dacă omul merge în mijlocul naturii, atunci el este oaspetele naturii și trebuie să învețe să se comporte ca un oaspete bine educat”, spunea excentricul arhitect.

Casa a fost finalizata în 2000, la cateva luni dupa moartea arhitectului. Toate apartamentele sunt ocupate.

Meteorologii au emis cod galben de caniculă în toată țara

Ne așteaptă zile fierbinți! Meteorologii au emis cod galben de caniculă, valabil în perioada 28 iunie – 4 iulie 2024. În intervalul menționat, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult.

Recomandările specialiștilor pe timp de caniculă:

Medicii recomandă în această perioadă să nu vă expuneți la soare în orele amiezii, să consumați cât mai multe lichide în special apă plată. Evitați consumul de băuturi alcoolice și cafele.

Alimentația trebuie să includă preponderent fructe și legume.

”SKINCHALLENGE” ep.3: Rezultate obținute de participantele, Ana Mutu și Rodica Bozianu
Articolul anterior
Vladimir Putin și-a găsit succesor! Cine este fostul bodyguard, promovat treptat în cele mai înalte funcții, care l-a salvat odată de un urs
Articolul următor