Momentul în care racheta rușilor lovește spitalul de copii din Kiev. Imagini dramatice

Cel mai mare spital de copii din Kiev a fost lovit luni de o rachetă rusească, într-unul dintre cele mai grave atacuri asupra capitalei ucrainene din ultimii doi ani. Bilanțul precis nu este cunoscut, pentru că o întreagă clădire a fost transformată în ruine, iar sute de oameni caută acum supraviețuitori. Rușii au atacat și alte orașe. Cel puțin 31 de oameni au murit în total, scrie digi24.ro.

Un martor a surprins momentul în care o rachetă rusească a lovit în plin secția de toxicologie a spitalului de copii din Kiev, cel mai mare din țară și unul dintre cele mai mari din Europa. În acea clădire, separată de restul clinicii, se făcea dializă. Sute de oameni au venit să caute sub ruine supraviețuitori.

Suflul exploziei a avariat grav și restul spitalului – geamuri și uși au fost smulse, bucăți întregi din fațada clădirii au căzut pe jos. Sălile de operații și secțiile ATI și oncologie sunt în ruine și nu mai pot fi folosite. Zeci de copii au ieșit afară, în curte, cu perfuziile după ei. Mamă, cu copil în brațe: Am ajuns aici cu cinci minute înainte de atac. Am reușit să ajungem la pediatrie, dar nu mai știu nimic, e totul un coșmar. Bărbat cu un copil în brațe: A început atacul. Fiul meu a început să plângă așa că nu s-au dus în spital, s-au dus direct în adăpost. Apoi a fost explozia. Mașina nu mai există. Alte rachete au căzut peste un bloc de locuințe din nordul Kievului. Vitali Kliciko – primarul Kievului: 17 apartamente au fost distruse. Echipele de intervenție sunt la fața locului. Auzim voci, oameni de sub dărâmături. Lucrăm cât de repede putem ca să-i salvăm, dar sunt multe de făcut. Ambasadorul Germaniei la Kiev spune că acest bombardament este modul lui Putin de a arăta că este gata de negocieri de pace. Trimisul Statelor Unite în Ucraina a scris pe Twitter că Rusia a comis o agresiune oribilă, care a ignorat cu desăvârșire viețile oamenilor și a pus în pericol securitatea europeană.

Spitalul „Ohmadit” este cel mai mare spital de copii din Kiev. Presa ucraineană a publicat imagini cu mame și copii bolnavi, evacuai din clădirea bombardată și îngrijiți în curtea spitalului.
Capitala Ucrainei a fost lovită de mai multe rachete care au lovit clădiri de locuințe și infrastructură și au provocat cel puțiun nouă morți.

Președintele Volodimir Zelenski a publicat imagini după atacul cu rachetă și vorbește despre peste 40 de rachete rusești lansate asupra Kievului, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk și Kramatorsk.

Atacul Rusiei de luni asupra capitalei Ucrainei a fost unul dintre cele mai grave din cei peste doi ani de invazie pe scară largă a Moscovei, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, pentru Reuters. Dacă iniţial administraţia militară din Kiev raportase cinci morţi, ulterior bilanţul a crescut la cel puţin şapte morţi şi 15 răniţi, iar bilanţul s-ar putea agrava întrucât în urma atacului a fost puternic avariat spitalul de copii Ohmatdet, autorităţile afirmând că sub dărâmături s-ar putea afla oameni, inclusiv copii. „Unul dintre cele mai importante spitale pentru copii din Europa” a fost avariat, „există oameni sub dărâmături şi numărul exact al victimelor este în prezent necunoscut”, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski pe reţeaua de socializare X, postând o înregistrare video cu clădirea avariată. „Rusia nu poate susţine că nu ştie unde cad rachetele sale şi trebuie să fie trasă la răspundere pentru toate crimele sale”, a adăugat el.





România donează cinci microbuze școlare raionului Sângerei

Mai multe microbuze școlare dotate de Guvernul României au fost distribuite în raionul Sângerei, anunță într-o postare ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu, scrie stiripesurse.md.

foto simbol

Mai multe microbuze școlare dotate de Guvernul României au fost distribuite în raionul Sângerei, anunță într-o postare ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu.

„În raionul Sângerei au fost distribuite 5 microbuze scolare donate de Guvernul României prin Acordul privind implementarea programului de asistenta tehnica și financiară în valoare de 100 de milioane de euro.

Doua dintre acestea transporta elevii la gimnaziul Anton Crihan din orașul Sângerei, unde am întâlnit azi tineri sârguincioși care păstrează vie istoria și tradițiile, ” a scris Excelența Sa, Cristian Leon Țurcanu. 

Nici amenda de 125.000 de mii de lei nu-i mai responsabilizează pe unii șoferi

Polițiștii din Florești au stopat în extravilanul satului Cuhureștii de Jos un Mercedes care se deplasa haotic, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției. 

La volan se afla un bărbat de 43 de ani, locuitor al satului Cuhureștii de Sus. Acesta a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat o concentrație de 0,71 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Acesta riscă amendă de până la 125.000 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Sancțiunea urmează să fie aplicată de instanța de judecată.

Două bombe de aruncătur, depistate într-o gospodărie din Ștefan Vodă

Geniștii militari au intervenit luni, 23 septembrie curent, în raionul Ștefan Vodă, informează unica.md.

Astfel, echipa de deminare din Batalionului Geniu „Codru”, condusă de sergentul clasa III Evghenii Axenti, a fost solicitată în localitatea Slobozia, raionul Ștefan Vodă, după ce un localnic a descoperit, în timpul unor lucrări de gospodărie, două bombe de aruncător, calibru 60 mm.

Obiectele periculoase datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost distrusă în loc special amenajat în condiții de maximă siguranță.

”În cazul în care depistați un obiect exploziv, anunțați imediat 112 sau autoritățile publice locale (primăria, poliția);”, se arată în mesajul Batalionului Geniu „Codru”.

Natura s-a dezlănțuit! 12 oameni au murit loviți de fulger într-o singură localitate
Articolul anterior
Mesajul Maiei Sandu după teroarea de la Kiev: ”Este un război împotriva copiilor”
Articolul următor