Bogdan Dascăl a recunoscut că a suferit de alcoolism!

1097333_597369543640207_866107997_nSunt 9 luni de când prezentatorul de radio și de evenimente, Bogdan Dascăl, n-a mai pus gram de alcool în gură. La un moment dat s-a uitat în oglindă și a realizat că nu mai poate continua așa. Este unul din puținii oameni publici care recunoaște că a suferit de alcoolism, iar acum s-a codat, și nu mai are tentația să ia halba de bere în mână.

Banii câștigați la televiziune, peste 20 de mii de euro, cheltuiți pe bere.

”Am înțeles că în ultimii 15 ani nu am realizat practic nimic în viața asta, pentru familie, pentru copiii mei (mă refer la casă, apartament, mașină). Salarii mari de la televiziune irosite pe baruri, peste 20 de mii de euro cheltuiți pe bere.

1080232_597368396973655_1831912628_nImaginea ta care nu mai inspira încredere pentru angajatori, organizatori de evenimente. 2 ani în afara unei activități. Ca acum, să înțelegi că multe lucruri s-au schimbat.

În ultimele 9 luni  am reușit să strâng mai mult decât în ultimii 5 ani.

Și strâng, și am scăpat de datorii. Eu n-am mai avut timp de 9 luni nicio ceartă în familie. Și nu contează subiectul, nicio dispută nu a fost la mijloc. E foarte important ca persoana care este lângă tine să înțeleagă ce se întâmplă. Larisa nu prea bea, nici la sărbători, nici la nunți. Și acum se străduie să fie atentă, în semn de susținere.  Dar decizia ține de omul care are probleme.

1148004_597369103640251_613814551_n

Când îți dai seama că nu mai ieși din certurile în familie, când îți dai seama că e luni, orele 11, iar tu ieși din emisie și stai deja într-un bar  bând o bere. Când copiii  încep să-ți reproșeze: ”Uite, tată, berea ta.” Sunt multe semne care te pun pe gânduri.

Dacă bei mai devreme de sâmbătă, duminică deja ai probleme. Dacă nu ții minte ce ai făcut ieri deja este problematic. Dacă îți sună oamenii și îți zic să vă întâlniți, iar tu nu ții minte cu cine ai vorbit și unde v-ați înțeles să vă întâlniți, acestea-s foarte mari probleme. Astea-s primele mari indicii. Puteam să beau o bere până ajungeam la 20 și pe urmă nu țineam minte.

1079831_597370173640144_829690736_n1081805_597370520306776_1841907040_n967364_597370790306749_1667080741_n

Sunt mulți oameni, inclusiv din lumea artei, care au avut, sau mai au această problemă, dar nu recunosc. Nu e nimic rușinos să faci pasul ăsta, e rușinos să taci și să nu faci nimic.

Ți-o poate spune orice medic în domeniu că, mai mult de 3 beri pe săptămână este un semn de alarmă. Iar momentul în care începi să bei singur bere în bar este deja un stadiu avansat de alcoolism.

Eu nu mă laud,  din contra, povestea mea ar ajuta pe cineva să facă pasul ăsta atât de important.

967542_597370116973483_753534733_nMunceam în van. Demult puteam să realizez multe alte lucruri pe care nu le-am făcut  tocmai din cauza că beam bere, sau nopțile stăteam prin baruri. Am uitat când ultima dată am stat la o terasă. Și chiar dacă merg, iau o apă, o limonadă. Pot să văd cum alții aleg berea, n-am nicio treabă cu asta.  Unicul om care a fost puțin incomodat de chestia asta este soția mea, care bea alcool mult mai puțin. Deşi nimeni nu-i interzice. 

Nu poți ieși din asta atâta timp cât n-ai să vrei. Am apelat la un medic. Mi s-au făcut zece zile de curățare a organismului înainte de a face chiar procedura de codare. Procedura de codare este o mini-operație, iar după ea dacă servești ai putea avea o incursiune negativă asupra organismului. Eu presupun că pastila și operația au fost făcute doar pentru a mă întări. Autosugestia m-a adus la momentul când nici nu vreau, nici nu pot, nici nu mai visez bere.

1082876_597369286973566_1760031662_nDa, berea era. Eu aș scumpi berea în țară, în general aș interzice-o.

Și campaniile publicitare de vânzare a berii le-aș interzice. Nu există nimic bun în a cumpăra o bere ieftină, nu există nimic bun în a vedea peste tot panouri publicitare cu bere, este nociv să oferi o mașină cadou, doar pentru că a cumpărat berea X. Eu aș ridica drastic prețurile la băuturi alcoolice, în special în localuri, pentru ca omul să nu-și poată permite, ca în Europa.

Dubai va investi 35 de miliarde de dolari pentru construirea celui mai mare aeroport din lume

Conducerea din Dubai a aprobat un proiect de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum din emirat, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai şi cel mai mare din lume, scrie G4Media.ro.

”Aeroportul Internaţional Al Maktoum se va bucura de cea mai mare capacitate din lume, ajungând până la 260 de milioane de pasageri”, potrivit şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.

Aeroportul Internaţional Dubai a deservit anul trecut 86,9 milioane de pasageri, fiind al doilea cel mai mare din lume după Aeroportul Internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta, SUA.

Toate operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Dubai, în prezent al doilea cel mai aglomerat din lume ca trafic de pasageri, vor fi transferate acestuia în următorii ani, se arată în comunicat, adăugând că noul aeroport va avea 400 de porţi de avioane şi cinci piste paralele.

”Noile tehnologii aviatice vor fi folosite pentru prima dată în sectorul aviaţiei”, a adăugat acesta.

Centrul de presă din Dubai a distribuit redări digitale ale aeroportului planificat, care au arătat imagini futuriste ale infrastructurii aeroportuare extinse, terminale enorme şi design-uri cu aspect de era spaţială.

Aeroportul se va afla în Dubai South, la capătul sudic al strălucitoarei capitale comerciale a Emiratelor Arabe Unite, care este în curs de dezvoltare imobiliară şi logistică.

În jurul aeroportului va fi construit un oraş complet nou, despre care conducătorul Dubaiului a spus că va crea cerere de locuinţe pentru un milion de oameni.

Actualul aeroport internaţional principal din Dubai se află la capătul de nord al emiratului, ceea ce înseamnă o schimbare dramatică probabilă a modelelor de trafic şi a planurilor de transport pentru călători, odată ce noul hub de călătorie va deveni complet funcţional.

Noul oraş din jurul aeroportului ”va găzdui companiile de top din lume în sectorul logisticii şi al transportului aerian. Construim un nou proiect pentru generaţiile viitoare, asigurând o dezvoltare continuă şi stabilă pentru copiii noştri şi copiii lor. Dubai va fi aeroportul lumii, portul său, nodul său urban şi noul său centru global”, a spus şeicul Maktoum.

Şeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, CEO al companiei aeriene emblematice din Dubai, Emirates Airline, a postat imagini pe X cu el însuşi, cu conducătorul Dubaiului, privind planurile pentru noile dezvoltări.

”Al Maktoum International va fi noua casă a @emirates, @flydubai şi a tuturor companiilor aeriene partenere care conectează lumea către şi dinspre Dubai. Investim pentru a oferi cele mai bune experienţe de călătorie viitoare, cele mai bune capacităţi logistice din lume şi pentru a contribui la agenda economică D33 a Dubaiului”, a scris el, referindu-se la Emirates Airline şi la filiala sa low-cost FlyDubai.

Agenda D33 a Dubaiului îşi propune să dubleze dimensiunea economiei oraşului până în 2033, atrăgând mai multe investiţii, talente şi diversificare economică.

Aeroportul Internaţional Al Maktoum, care poartă şi numele de Dubai World Central (DWC), este proiectat să acopere 27 de mile pătrate când va fi finalizat.

Pe lângă capacitatea proiectată de 260 de milioane de pasageri anual, îşi propune să aibă şi o capacitate de 12 milioane de tone de marfă pe an.

”Prima fază” a proiectului este aşteptată să fie gata în 10 ani, cu o capacitate de a găzdui 150 de milioane de pasageri anual, a spus CEO-ul Emirates.

“Este mai bine să fii în UE!”. Premierul polonez Donald Tusk afirmă că peste cinci ani Polonia va fi mai bogată decât Marea Britanie

Premierul polonez Donald Tusk a promis miercuri, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea țării sale la UE, că peste cinci ani venitul pe cap de locuitor al Poloniei va fi peste cel al Marii Britanii, țară care a părăsit Uniunea Europeană în 2020, devenind primul stat din istorie care s-a retras din UE.

Într-un mesaj pe platforma de socializare X (ex-Twitter), Tusk a făcut aceste remarci în contextul în care Marea Britanie are loc o “dezbatere aprinsă” provocată de previziunile Băncii Mondiale, potrivit cărora venitul pe cap de locuitor va fi mai mare în Polonia decât în Marea Britanie în 2025.

“Și vă promit acest lucru: la cea de-a 25-a aniversare, polonezii vor fi mai bogați decât britanicii. Este mai bine să fii în UE!“, a spus Tusk, cel care a fost președinte al Consiliului European în perioada desfășurării referendumului privind Brexit și în etapa negocierilor de retragere a Regatului Unit din UE.

Un raport publicat în luna ianuarie de Cambridge Econometrics la solicitarea primarului Londrei arată că economia britanică este cu aproape 140 de miliarde de lire sterline mai mică din cauza Brexitului. De asemenea, alte cercetări indică faptul că economia britanică este cu 2,5% mai mică decât ar fi fost în cazul în care tabăra “Remain” ar fi câștigat referendumul, potrivit CaleaEuropeană.ro.

Datele Băncii Mondiale arătau în urmă cu trei ani că PIB-ul pe cap de locuitor a fost de 44.979 dolari în Marea Britanie și 34.915 dolari în Polonia. Estimările indicau că Polonia – dacă își va menține creșterea medie anuală de 3,6% – va depăși Marea Britanie până în 2030.La data de 1 mai 2004 a avut loc cel de-al cincilea val de extindere din istoria UE, când zece țări au aderat la UE: Republica Cehă, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Aceasta a fost cea mai mare extindere din punctul de vedere al populației și al numărului de țări, momentul fiind denumit colocvial “Big Bang”.De atunci, UE s-a mai extins în 2007, cu aderarea României și a Bulgariei, și în 2013, prin aderarea Croației.

sursa

Concursul All About Photo Awards: O fotografie realizată în UTA Găgăuzia a devenit una dintre cele 50 câștigătoare ale competiției din întreaga lume

Maria Bratan, o fotografă din Ceadîr-Lunga, pentru al doilea an consecutiv a fost una dintre participantele concursului All About Photo Awards – The Mind’s Eye.

În acest an, ca și în precedentul, imaginea ei realizată în UTA Găgăuzia a devenit una dintre cele 50 de câștigătoare ale competiției din întreaga lume, transmite diez.md.

Fotografia este intitulată „Fetele din Găgăuzia” și urmează să fie publicată într-o revistă americană.

„Este incredibil de plăcut și motivant să cunoști că munca ta este apreciată de profesioniști. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această călătorie”, spune Maria Bratan.

Reamintim că, în 2023, fotografa Maria Bratan a devenit una dintre câștigătoarele concursului internațional All About Photo Award – The Mind’s Eye. Asta a fost prima ei participare în cadrul acestei competiții internaționale.

Surprize vestimentare pe covorul roșu la MTV VMA 2013!
Articolul anterior
Femeia care a învățat să zâmbească!
Articolul următor