Vezi cât de frumoasă este nepoata Sofiei Rotaru

Se pare că Sonya, nepoata Sofiei Rotaru,

separator
a moştenit de la celebra bunică nu doar numele, ci şi frumuseţea.

Surprinsă împreună cu bunica la o prezentare de modă din Paris, puștoaica de doar 12 ani a demonstrat că are un șarm aparte. Iar frumusețea ei nu l-a lăsat indiferent pe Karl Lagerfeld, care i-a dăruit o carte despre istoria modei cu autograful lui. Acesta a lăudat-o pe Sonya pentru ţinuta aleasă cu bun gust, scrie 7days.ru.

rotaru rotaru2 rotaru4

sursa: http://apropomagazin.md

 

Angajatul unui aeroport din Rusia a fost călcat de un avion. Și-a pierdut un picior și este în stare critică

Angajatul unui aeroport este în stare critică la spital, după ce a fost călcat de un avion de 77 de tone, duminică,  potrivit unui raport și a unei înregistrări video tulburătoare, scrie stirileprotv.ro.  

Muncitorul – un tânăr de 32 de ani pe nume Rail – a fost secerat atunci când pilotul a început să se miște prea devreme în timp ce rula pe pista aeroportului Koltsovo din orașul rus Ekaterinburg, potrivit The Sun.

„Tehnicianul a suferit o rană la picior”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Ural Airlines. „O ambulanță a fost chemată la fața locului, iar circumstanțele sunt în curs de clarificare”.

Medicii i-au amputat unul dintre picioare după coliziunea brutală. Rail încă nu și-a recăpătat cunoștința, a precizat postul de televiziune.

„Pacientul se află la terapie intensivă, starea lui este gravă”, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului, potrivit The Sun.

Pilotul neidentificat – care a fost acuzat de neglijență – a fost interogat, a adăugat publicația.

În Rusia a fost deschis un dosar penal pentru „încălcarea normelor de siguranță care a dus la afectarea gravă a sănătății prin neglijență”, a precizat The Sun.

Un nou război? Pe cine amenință China

China este deranjată de exercițiile militare care se desfășoară în jurul Taiwanului. Mai mult, Wang Wenbin, purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, a declarat că „toate forţele separatiste care susţin independenţa Taiwanului vor sfârşi în sânge, cu capetele sparte”!

Beijingul a afirmat joi că exerciţiile militare chineze în jurul Taiwanului sunt un „avertisment serios” pentru separatiştii din insula independentă de facto faţă de China, transmite AFP citată de realitatea.net.

Wang Wenbin, purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, a declarat că „toate forţele separatiste care susţin independenţa Taiwanului vor sfârşi în sânge, cu capetele sparte, când se vor confrunta cu evenimentul istoric al unei reunificări complete a Chinei”.

Beijingul consideră Taiwanul o provincie chineză pe care nu a reuşit încă să o reunifice cu restul Chinei.

Preşedintele taiwanez Lai Ching-te a promis în aceeaşi zi că va continua să apere valorile libertăţii şi democraţiei în faţa provocărilor şi ameninţărilor „externe”, informează Reuters.

El li s-a adresat unor ofiţeri în oraşul Taoyuan din nordul insulei, la numai trei zile de la învestitură.

El li s-a adresat unor ofiţeri în oraşul Taoyuan din nordul insulei, la numai trei zile de la învestitură.

Preşedintele taiwanez a oferit de mai multe ori negocieri cu China, dar a fost respins. El susţine că poporul insulei este singurul care îşi poate decide viitorul şi nu acceptă pretenţiile de suveranitate ale Beijingului.

Televiziunea de stat chineză CCTV a reacţionat apreciind că discursul lui Lai cu ocazia depunerii jurământului a fost „extrem de dăunător”, iar contramăsurile luate de China sunt „legitime, legale şi necesare”. De asemenea, a afirmat că viitorul Taiwanului nu poate fi decis doar de cei 23 de milioane de taiwanezi, ci de întregul popor chinez de 1,4 miliarde.

Forţele armate chineze au folosit în manevrele „punitive” din jurul Taiwanului avioane militare înarmate şi a desfăşurat simulări de atacuri, în timp ce presa de stat din China îl condamna pe Lai.

Sub comandamentul teatrului de est, la exerciţii au participat militari din armata terestră, marina, aviaţia şi forţele de rachete. Comandamentul a precizat că manevrele au început joi la ora locală 7.45 (miercuri 23.45 GMT), în Strâmtoarea Taiwan, în nordul, sudul şi estul insulei şi – pentru prima oară – împrejurul insulelor Kinmen, Matsu, Wuqiu şi Dongyin, aflate sub control taiwanez.

Conform presei chineze de stat, care a publicat şi harta zonei unde au loc manevrele, zeci de avioane de luptă erau echipate cu rachete reale şi au simulat alături de nave militare lovirea unor ţinte cu valoare ridicată.

Exerciţiile numite Joint Sword (Sabia Unică) 2024A sunt programate timp de două zile, principalele obiective declarate fiind patrulările comune aeriene şi maritime pentru pregătirea de luptă, loviturile cu precizie ridicată şi operaţiunile integrate în interiorul şi în afara lanţului de insule, în vederea testării „capacităţilor reale de luptă interarme”.

Spre deosebire de manevrele cu acelaşi nume din aprilie anul trecut, indicativul A arată că sunt posibile continuări.

„Aceasta este şi o pedeapsă puternică pentru acţiunile separatiste ale forţelor pentru independenţa Taiwanului şi un avertisment sever împotriva amestecului şi provocărilor din partea unor forţe externe”, a arătat Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului (denumirea oficială a armatei chineze – n. red.).

Ministerul apărării de la Taipei a condamnat exerciţiile, afirmând că a trimis forţe în jurul Taiwanului, iar apărarea antiaeriană şi rachetele de la sol urmăresc ţinte, ceea ce dă încredere privind capacitatea de protecţie a teritoriului. În acelaşi timp însă, lansarea de exerciţii militare „nu doar că nu contribuie la pacea şi stabilitatea Strâmtorii Taiwan, ci subliniază şi mentalitatea militaristă” a Chinei, a adăugat instituţia.

În ultimii patru ani, forţele armate chineze au efectuat aproape zilnic activităţi în apropiere de Taiwan; exerciţii de mare amploare au avut loc în 2022 şi 2023. 

Imagini apocaliptice în Italia după o furtună puternică. Străzile, transformate în râuri de gheață

O furtună uriaşă cu ploi abundente şi vijelii a făcut ravagii în Torino. Întreg oraşul a fost acoperit de grindină, iar unele străzi au fost inundate, scrie observatornews.ro

O furtună cu grindină de mari dimensiuni a lovit oraşul Torino astăzi. Cea mai afectată zonă a fost Santena, acolo unde străzile s-au transformat în râuri de gheaţă. 

Pe o stradă din Santena, într-un pasaj subteran, a avut loc un carambol uriaş provocat de maşinile care se opriseră ca să evite grindina. Traficul este paralizat în tot oraşul, deoarece este aproape imposibil să circuli prin gheaţa care s-a strâns.

Zilele trecute, Italia a fost lovită de un ciclon care a făcut ravagii în mai multe oraşe. Sute de localnici au fost nevoiţi să fugă din case pentru a se salva. Pompierii au salvat bătrâni şi oameni imobilizaţi în bărci pneumatice. În unele locuri, apa e până la brâu. Oamenii au încercat să ia cu ei tot ce au putut din case.

Anatol Melnic: O căsnicie poate începe cu o palmă fierbinte primită din partea soției.
Articolul anterior
Petru Scaleţchi nu mai arde carnea pentru ambasadorul Germaniei!
Articolul următor